Piatok 14. Októbra 2011
Autor: Boardlife

1 komentár

Ružomberok bude mať kvalitný betónový skatepark

O výstavbe super skateparku v Ružomberku sme vás už informovali vo štvrtok 13. októbra 2011. Teraz si priblížime pár detailov, ktoré sa týkajú betónového skateparku z dielne Fiveramps.

Park má rozlohu cca. 1.000m2, ústredným prvkom je dvojitý bazén s troma úrovňami hĺbky prepojený spinom a prechádzajúci v jednej zo zatáčok do oververtu. 

Ďalej sa v skateparku budú nachádzať street prekážky po obvode parku s dlhou lajnou s nájazdom na dvojitý wallride spojený kopingom. Volcano bude zatiaľ najväčšie, aké kedy chalani od Fiveramps robili. K tomu pribudnú prekážky ako double set schody, rainbow, lomený box a dvojitý rail z vrchnej plošiny.

Plánované dokončenie skateparku v Ružomberku bude v máji 2012. Keďže v momentálnej situácii stavať čisto skateparky nemá veľký význam, tak areál bude obsahovať okrem samotného skateparku aj boulder stenu (umelá horolezecká skala), ktorá je vysoká 6 a dlhá 25 metrov. Taktiež vybavenie areálu bude nasledovné: osvetlenie parku, prípojka vody pre osvieženie a správcovská búda.

Všetko vyjednali po dlhých rokoch jednania s mestom Ružomberok páni z WildSpirit o.z., ktorí budú taktiež budúcimi správcami skateparku. Park má parametre pre pohárové preteky, budú ho pravdepodobne používať aj miestny bikeri, design parku je vymyslený tak, aby si zajazdili začiatočníci, ale aj skúsení jazdci ako v bazénoch, tak aj na streete.

Na samotnej realizácii skateparku sa podieľajú v rámci stavebného teamu Fiveramps aj old schol lokáli z Liptova, ktorí sa tešia hlavne na jazdenie v bazéne. A taktiež aj Peťo Molec. Park je situovaný v lokalite na Kľačne, čo je sídlisko kúsok od nástupu na lanovku Malino Brdo. Prepojenie so zjazdovými bike DH traťami.

My aj Fiveramps dúfame, že sa v Ružomberku bude príjemne jazdiť.

Keďže Fiveramps betónovali skateparky v Košiciach a v Hlohovci (tie na Slovensku), kvalita ružomberského parku je zaručená a my sa už môžeme tešiť na prvé oficiálne akcie v ňom.

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

klaudia
klaudia ppč! už nech je otvorenie!
Pridané: 12:25 14.10.2011