Shred it All! Alebo skvelá spring session v Jasnej
Utorok 08. Apríla 2014
Autor: Boardlife

0 komentárov

Shred it All! Alebo skvelá spring session v Jasnej

V Jasnej už od stredy. Zábava s kamošmi na snehu. Park sa dokončuje, tak jazdíme zjazdovky a to v riadnom tlaku. Skvelá predpríprava na záverečnú a vlastne druhú spring session na Slovensku. Už je to tak. Neskorší dátum, slabá zásoba snehu, vysoké teploty, slnko, no napriek tomu jazditeľný stav zjazdoviek, žľabov a snowparku. Ideme na to Shred it All prináša Jasná Spring Session.

Budovanie snowparku na session prebiehalo už zopár dní vopred. Prekážky sa osádzali nanovo, vymýšľal sa kreatívny steup. Chalani pracovali a nemohli si do sýtosti užiť slnečné jazdenie. Však nám chceli pripraviť niečo kvalitné a špeciálne. Rail, double jakel do bedni, rúra, ďalší rail, doublekink, bedňa, wallride na viacero spôsobov, bonkáč, hipík. To a ešte viac. Veľkým lákadlom bola nájdená a oživená Boxzila. V roku 10.359 pred našim letopočtom sa v Derešoch objavila osamelá Boxzila, ktorá si chcela dať Centrálny žľab a nakŕmiť sa koreňom horca. Pri šmýkaní sa dole žľabom zavadila dlhým a zošuvereným chvostom o kameň a prevrátila sa. Nasledoval pád na hlavu, omdletie a dlhý, niekoľko tisíc ročný spánok.

Kvetko si Paťom, Zolom a ďalšími lokálmi dávali v jeden deň roku 2014 žľaby. Keďže tohto roku bolo výrazne menej snehu, objavilo sa to, čo bolo po dlhé roky skryté. Boxzila! Trčala jej len laba, no chalani majú radi prekvapenia a prírodu a tak sa rozhodli Boxzilu vykopať a následne vzkriesiť. Po hodine odkopávania a 30x stlačení hrudníka k 5 vdychom z úst to papuľe sa Boxzila prebrala k životu. Hurá! Chalani ju nalákali na koreň horca z Derešov až do snowparku. Keďže bola Boxzila veľká, nebezpečná a čerstvo zobudená, nechceli riskovať. Pár dobre mierených rán doskou do hlavy ju skolilo. No a nová prekážka bola na svete! Boxzila.

Setup sme si predstavili, poďme jazdiť. Hlavná časť springsession sa odjazdila v sobotu. Predpoveď nebola najideálnejšia, ale počasie sa držalo až do jedného momentu, ktorý opíšeme na záver. Pod mrakom, bez zrážok, no stále teplo. Organizátori nezabudli na nič. Priviezli gril aj s palivom, hudbu, mikrofón a dobrú náladu. No vlastne ešte je tu jedna zaujímavá vec. Do snowparku, ktorý sa nachádzal na Brhliskách sa dalo dostať dvoma spôsobmi. Prvý, taký teplejší bolo vyšliapať si od Otupného hore. Alebo zísť Derešmi dole. Keďže GrandJetka už nejaký ten deň neťahala, ostávali len tieto dve možnosti. Stav Derešov bol jazditeľný, ale nie ideálny. Jibberom na krátkych doskách bez hrán sa zostupovalo prudkými žľabmi obtiažne, no dalo sa. Nemenovaný bratislavský rider sa vyjadril, že cesta z Chopku, cez žľaby do parku bola jedna z najzábavnejších v tejto sezóne. My to len potvrdzujeme. Dropíky, zatáčky a kopec ďalších zábavných vecí cestou dole. Len nespadnúť a neroztrhať sa o skaly...

Aha, ešte stále nejazdíme v parku. No dobre. Spring Session v Jasnej prišlo podporiť véľa riderov z viacerých častí Slovenska a dokonca aj českí a poľskí brúsiči. Košice, Poprad, Prešov, Zvolen, Bystrica, Ružomberok, Orava, Žilina, Martin, Levice, Mikuláš, Bratislava a ďalšie a ďalšie mestá a oblasti. Dokopy sa mohlo v parku nachádzať cca 90 ľudí, čo je slušná účasť. Prišli aj nejaký bambuskári, ale tých nerátame, lebo sa s nimi vlastne nikde neráta.

Spring Session nemala nejaké organizované jazdenie. Išlo o to zabaviť sa, poshrediť, zajesť dačo grilované, niečo pomotať a popiť. Tak tomu aj bolo. Nikto sa nikam neponáhľal. Chalani vybavili, aby ťahal aspoň parkový vlek, čo bolo super! Organizované boli len záverečná session na Boxzile a vyhlasovanie riderov dňa. Počas jazdenia sa fanatizovalo na viacerých prekážkach. Lietalo sa hore dole, brúsilo sa cúvaním, ale aj obyčajne, transferovalo sa a tak. Však viete, ako je super na spring sessions. Nedá sa povedať, kto dával najlepšie, každý išiel vlastným štýlom. Snowboarding je o tom, aby jazdca bavil. V sobotu bavil určite väčšinu.

Blížila sa tretia hodina, vyhlásenie Boxzila session. Počas dňa ju pokorilo viacero riderov, no teraz sa jazdilo o 20e kredit na bare. Išlo o to dať celú Boxzilu od hlavy ku chvostu a ešte k tomu aj štýlovo. Našliapnuté na výhru mal Dávid Trnovský, no keďže nedovŕšil vek 18 rokov, nemohol získať poukaz na alkohol. Za 20 € mohol vypiť veľké množstvo sladeného nápoja, z ktorého sa mohol zduť a nemuselo by to dobre dopadnúť. Takže za pokoriteľa Boxzili sa vyhlásil chalan s kapitánskou čiapkou ktorý počas brúsenia osviežil aj nosepress. Nerozumiete? Nevadí.

Do snowparku prichádza poľská crew. Čo? Však je 15:15. Chalani aj s babou sa asi stratili v Derešoch, miesto toho aby zišli na Sever, vybrali sa na Juh, následne Tále a potom pojazdili aj na Mýte pod Ďumbierom. Krásny výlet. Poliaci doniesli zo svojej cesty aj krupobitie, dážď a koniec session. Ďakujeme. Všetci sme sa presunuli do starej výstupnej stanice vajca, ktorá dýchala históriou. Krásne spomienky na vajce, v ktorom sme sa tlačili aj štyria a to s pootvorenými dvermi. Práve tam prebehlo vyhlasovanie najšikovnejších. Organizátori sa rozhodli vsadiť na mládež a ocenili baby a najmladších. Krásne gesto.

Tinka, Jenny, Maťo Blaško, Dávid Trnovský, Štefan Haluškachalan v námorníckej čiapke si odniesli ceny od kamošov, sponzorov, partnerov a kadekoho. Okamžitý únik dole, keďže vonku ešte stále pršalo. Sprcha, bryndzové pirohy, pivo, pivo, pivo, Poľovka, koreň, koreň, koreň, pivo, Jack, dvojitý Jack, tanečky, tri hodiny a domov. Afterka bola fajná, nie ako za starých čias, za starých čias by si Dj nedovolil skrečovať a samplovať do pesničky Iron Maiden -  Fear of the dark. Iná doba, iné zvyky. Ale aj tak bolo dobre....

Díkec chalanom zo Shred it All, všetkým čo pomohli, čo prišli poshrediť a zabaviť sa, stredisku za umožnenie odjazdiť akciu. Máme radi snowboaridng, máme radi hory! O rok dovidenia.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!