Skateboarding na festivale Grape 2013
Pondelok 19. Augusta 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Skateboarding na festivale Grape 2013

Reportáž zo skvelého festivalu Grape, ktorý sa pred nedávnom (9. – 10.8. 2013) konal na piešťanskom letisku ste si už určite prečítali. Medzi množstvom fotiek zo skimboardu, koncertov, partys a aktivít bolo aj zopár skate fotiek. Dnes tých pár rozšírime o viacero ďalších. Hlavnou témou – skateboarding a festival Grape.

Grape 2013

Na Slovensku nie je veľa festivalov, kde si môžete zajazdiť na miničku, alebo niečom podobnom. Jedným z takých, ktorý ponúka túto aktivitu už nejaký ten rok, je aj festival Grape. Miničko, teda také medičko (o niečo väčšie rozmery rampy sú spôsobené jej univerzálnosťou, aby bola vhodná pre skaterov, tak aj bikerov a bladerov) bolo aj tento rok od FS Construction teamu, ktorý ju spolu s jazdcami rozkladal už vo štvrtok.

Jazdilo sa oba festivalové dni, ale keďže slnko neúprosne pálilo, tak jazdci využívali miničko od cca štvrtej hodiny poobednej. Nikto si predsa len nechcel spáliť telo na vypečených preglejkách. Rampa bola prístupná aj pre širokú verejnosť. Stačilo mať odvahu, skate sa už nejako požičal a mohlo sa ísť jazdiť. Občas sme zazreli pro jazdcov, ako dopomáhajú hlavne dievčatám, ktoré si chceli rampu vyskúšať. Slečny však mali problém so státím na nohách, nie to ešte na skate doske v rampe.

Slnko pomaly vypínalo svoje ostré lúče a tak sa mohlo ísť na exhibičné jazdenie. Exhibície prebiehali podľa chute jazdcov, speakera Aktíva, alebo podľa pristaveného obecenstva. No a už sa dostávame k menám jazdcov. V rampe sme mohli vidieť jazdiť Miša „Smrťáka“ Horečného, s jeho nezameniteľným štýlom, Braňa Moravčíka a Braňa Mrváňa, ktorí to do Piešťan nemali ďaleko. Opisovať jednotlivých riderov nemá význam, keďže patria medzi slovenskú špičku. Ukázal sa aj Lukáš Mihalec, ktorý udivoval svojimi obrovskými flipmi, Marek „Aktív“ Jača taktiež stylo, Erik Cvopa, Lupo. Jedným z ďalších top riderov bol Adam Tran, ktorý počas svojej benihana session vytiahol naozaj pretiahnuté pokusy. Sledujte video a aj fotky. Veľká škoda, že sa do jazdenia nemohol zapojiť zranený Juro Vartík.

Hore spomenutí rideri neboli jedinými návštevníkmi rampy, vystriedalo sa na nej viacero známych, ale aj neznámych riderov. Sme radi, že rampa nie je len akousi kulisou festivalu, ale pravidelne si nachádza množstvo fanúšikov. To isté platí aj o skimboardingu, balance boardoch a stanovom mestečku. Heh, to stanové mestečko sa „vypredalo“ cca 2 hodiny po spustení registrácie na stany. Teší nás váš záujem. Jazdenie pokračovalo aj počas soboty, kedy už bolo o niečo chladnejšie a tak sa začalo skorej.

Aby sme nezabudli ani na ďalších jazdcov v rampe, musíme a chceme spomenúť bikera a bladerov. Diváci ocenili zaujímavé a hlavne určite nie ľahké triky od bikera Maja Meszároša, ktorý využíval celú rampu. Bladerskú (in-line) show odpálili dlhý Karol Illeš, ktorému sekundoval rovnako kvalitne Martin Darnadi. Chalani sú fajn zosynchronizovaní, radosť pozerať. ďalej už necháme rozprávať video od Števa Kurillu a fotky od Lully a Kristiána. Vychutnávajte a dúfame, že sa vám rampa aj tento rok páčila a že sa uvidíme aj budúci rok. Ahoj.

Mini U rampu a skimboarding v Boardlife zóne vám priniesli Roxy a Quiksilver študentské karty od Tatra banky. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!