Skateboarding na Grape festivale 2014
Streda 20. Augusta 2014
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla, Štefan Kurilla
0 komentárov

Skateboarding na Grape festivale 2014

Rok sa stretol s rokom a znova sme sa ocitli v Piešťanoch, na letisku. Čo tam? No užiť si kopec zábavy, hudby, kamošov, koncertov a v neposlednom rade aj zajazdiť si na už tradičnej minirampe. To a oveľa viac nás čakalo na festivale Grape, ktorý sa konal aj v roku 2014.

Grejp 2014

Ak ti nefunguje video, vypni si AdBlock...

Kto sa zúčastňuje festivalu Grape posledné štyri roky vie, že minirampa od chalanov z FS construction má svoje tradičné miesto v Boardlife.sk zóne. Tak tomu bolo aj teraz. Skateboarding v Boardlife.sk zóne na festivale Grape 2014 sme mohli vidieť vďaka nášmu partnerovi, výrobcovi mobilných telefónov HTC.  Chalani začali pracovať na výstavbe rampy už vo štvrtok, aby bolo v piatok všetko pripravené. Štvrtky sú už tradičné, pre nás crew. Na festivale nie je žiadny návštevník, všade kľud a tak sa popri stavaní rampy dá zabaviť.

Minirampa v Boardlife.sk zóne je každým rokom určená širokej verejnosti, ktorá by si chcela skúsiť jazdenie. Stačilo mať zo sebou skate, korčule, alebo bicykel a mohli ste si užiť. Popri voľnom vstupe do rampy, na nej prebiehalo exhibičné jazdenie skate/bike a inline jazdcov. Vidieť ste mohli na skate Juraja Vartíka, Braňa Moravčíka, Miša „Smrťáka“ Horečného, Andreja Sucháňa. Popri chalanoch čo v rampe trávili viacej času sme zahliadli aj Peťa Mercella, ktorý okrem jazdenia v rampe vybalil malý ollie contestík cez prepravky, Mareka „Aktíva“ Jaču, ktorý na staré kolená vracia slušné triky, napríklad Fs flip nad rádiusom. Erik Cvopa, Kubo Krížo, Čeko zo Spišskej sa taktiež povozili. Počas dňa padali triky ako blunt to fakie od Jura Vartíka, kickflip fs grind, fs flip indy od Moravčíka, alebo kickflip, 3610 flip to fakie od Miša Horečného.

Minirampa bola na festivale Grape k dispozícii počas dňa, teda kým bolo vidieť, v piatok a sobotu. Počas dvoch dní prebiehali aj exhibície vyššie spomenutých jazdcov na skate, ale aj korčuliarov Karola Illeša a Martina Darnadiho. Na BMX svoje umenie predviedol Majo Meszároš. Na exhibície sa pozeralo množstvo divákov, ktorý šialené triky mimo hraníc ľudstva oceňovali potleskom.

Objavili sa aj neznámi nadšenci, ktorí si chceli skúsiť jazdenie v rampe. Niekomu to išlo lepšie, niekomu už pomenej. Príčin mohlo byť viacej. Predsa len, pivko, alebo niečo tuhšie si človek na festivale neodpustí a koordinácia je hneď veselšia. Taktiež zvoliť správny „prostriedok“ na jazdenie bolo veľkým umením. Najviac zabavil chalan, jazdiac na umelohmotnom detskom skútri (viď. foto). Dokonca dropol aj rampu a následne sa celý skútrik rozpadol. Zábava však obrovská.

Boardlife.sk zóna však nemala len jednu doskovú aktivitu, okrem minirampy a skateboardingu ste si mohli užiť jazdenie na skimboarde. Voda napustená v podlhovastom bazéniku, teplo a znenazdajky jednoduchý princíp jazdenia prilákalo naozaj veľké množstvo záujemcov. Samozrejme jazdenie bolo zadarmo. Stačilo si požičať neoprénové botičky, alebo jazdiť vo svojich normálnych, k tomu doska a išlo sa na to.

Zábava to bola veľká ako pre jazdiacich, tak aj pre divákov. Jazdiť na skimboarde nie je úplne jednoduché, čo potvrdzovalo veľa zaujímavých pádov. našťastie sa nikomu nič nestalo. V jazdení na skimboarde prebehla aj súťaž, viac o nej sa dozviete v článku, ktorý nájdete v našej water sekcii. Ďakujeme všetkým, čo sa aktívne zúčastnili nejakej aktivity v Boardlife.sk zóne či už priamo, alebo len ako diváci. Bolo vás neúrekom. Tešíme sa na ďalší ročník Grape festivalu a dúfame, že sa znova vidíme na doske. A ešte vďaka nášmu partnerovi, výrobcovi mobilných telefónov HTC, bez ktorého to samozrejme nešlo. Teraz už len report, fotky od Lully a video od Števa Kurillu.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: grape festival skate minirampa

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!