Skatepark týždňa: Rand Park, Montclair, New Jersey, USA
Pondelok 20. Februára 2023
Autor: Tlakbeton

0 komentárov

Skatepark týždňa: Rand Park, Montclair, New Jersey, USA

Pôvodne tenisové ihrisko sa postupne premieňa na skatepark. Tak ako všade sa začína drevenými rampami, ktoré si lokáli jednoducho doniesli na opustenú plochu, ktorá je dosť dobrá na to, aby sa na nej dalo skejtovať. Tony Hawk má vlastnú nadáciu, ktorá podporuje výstavbu skateparkov – striktne betónových a iba v Amerike. Jej predsedom bol kedysi Miki Vuckovich ktorý má balkánske korene a dnes pracuje pre USA skateboarding. Táto nadácia sa rozhodla podporiť aj tento park a okrem nej ho zaplatilo aj viacero privátnych sponzorov – veci o ktorých sa nám môže iba snívať. Koncept vytvorila pro skejterka Alexis Sablone a je fakt jedinečný. Nejedná sa o prekážky aké poznáte z bežných parkov ale o skejtovateľné sochy.

Alexis je vyštudovaná architekta a predtým, než jej bolo ako žene umožnené živiť sa skateboardingom, pracovala ako architektka. Bola jedna z najstarších jazdcov na olympiáde, dnes už však nie je súčasťou amerického tímu. Podľa jej slov je tento projekt záhradou skejtovateľných sôch. Projekt najrádza existujúce drevené prekážky permanentnými prekážami z betónu a železa. Sú to veľmi netradičné prekážky, kde sa speed bump spája s railom. Ďalší rail má šialený tvar do U, ide hore dole a končí pole jamom. Manuálka je spojená so šikmými múrikmi. Park ešte dnes nie je otvorený, bude zaujímavé sledovať samotné klipy z tohto parku. My sme nevideli ešte ani jeden.

Zdroj:
instagram @courtskatepark @5thpocketskateparks @skate_essex
www.alexissablone.com

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: Skatepark

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!