Skatepark v Bardejove za 231.926,72 €? Ako to tam vyzerá?
Streda 05. Novembra 2014
Autor: Boardlife

4 komentáre

Skatepark v Bardejove za 231.926,72 €? Ako to tam vyzerá?

Naše „putovanie“ slovenskými skateparkami, ktoré sú vo výstavbe pokračuje ďalej. Po tom, čo sme zverejnili zaujímavé informácie o skateparkoch v Trebišove, Dolnom Kubíne, Novej Dubnici a Námestove, sa opäť vraciame do Bardejova.

Kvalitné skateparky na Slovensku? Trebišov, Dolný Kubín, Námestovo a Nová Dubnica.

Do mailu nám prišli zaujímavé fotky a informácie od Roba G. ohľadne pokračujúcej výstavby skateparku v Bardejove. Zhrnieme našu predchádzajúcu správu. Zaujímavá vizualizácia, veľký betónový skatepark a dve etapy výstavby. Samozrejme neznáma firma, ktorá má stavať prekážky a veľa tisíc €.

Takže. Výstavba skateparku je rozdelená do dvoch etáp. I. etapa sa plánuje v roku 2014 a má trvať 3.mesiace (už prebieha), II. etapa je naplánovaná na rok 2015 a tiež by mala trvať tri mesiace (ale až po tom, čo sa schvália peniaze na meste). Cena za prvú etapu je 86.201,80 € a cena za druhú etapu je 145.714,92 €, čiže dokopy 231.926,72 € s DPH. Nikde zo zmluvy sme sa nedozvedeli, či ide len čisto o betónový povrch, alebo aj o prekážky. Bude zaujímavé sledovať, kto postaví prekážky a čo budú stáť. Ešte poznámka, za sumu 231.926,72 € s DPH bude postavená len plocha pre skateboarding, neráta sa do nej lezecká stena, basketbalové ihrisko a ďalšie súčasti areálu.

Ako vidíte na fotkách, výstavba prvej etapy je už v plnom prúde. Podľa informácií od Roba G. sú momentálne vybetónované plochy o výmere cca 250 m2. Dúfame, že to čo vidíme nie je ukončená prvá etapa so sumou je 86.201,80 € a že čoskoro pribudnú kvalitné betónové skate prekážky. Našli sme prvú z faktúr, ktoré prichádzajú od firmy Format PM a je na 49.155,06 € (pravdepodobne za vybetónovanie povrchu, viď fotky). Dúfať je však asi málo. Firma, ktorá pravdepodobne (nikde sme sa nedozvedeli, že by prekážky mal vyrábať niekto iný) stavia aj prekážky sa volá Format PM. Pozreli sme sa na ňu. V poli pôsobnosti firmy sú: výstavba polyfunkčných domov, výstavba obchodných centier, výstavba priemyselných budov, výstavba logistických centier, strojové a výkopové práce, úpravy spevnených plôch a terénov, búracie a demolačné práce, vykonávanie kompletných stavieb na kľúč, rekonštrukcie a modernizácie stavieb a ich opráv, montáže obkladov a dlažieb, zatepľovanie stavieb.

Zmluva o výstavbe skateparku bola podpísaná 16.7.2014 od podpísania zmluvy prešli skoro štyri mesiace a aktuálny stav skateparku v Bardejove, jeho I. etapy za 86.201,80 € vidíte na fotkách. Veľmi sa bojíme, že celý projekt za 231.926,72 € dopadne katastrofálne, tak ako to bolo v predchádzajúcich prípadoch. Situáciu v Bardejove budeme sledovať a keby sa niečo pohlo, dáme vám vedieť.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: skatepark bardejov peniaze vela penazi za toto

Komentáre

4 komentáre
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

myname
myname brutalita..za toto by som aj byval v tom Bardejove..dokonaly park..som zvedavy ako ho dokoncia..
Pridané: 14:36 11.11.2014
tamslo
tamslo wau to vyzera paradne..toto nema hocijake mesto..
Pridané: 11:53 11.11.2014
patrikreverz
patrikreverz ten park je vyborny, bude to pecka a nie ta z fun radia..toto bude naozaj :)
Pridané: 10:57 11.11.2014
Čítaj viac komentárov ...