Pondelok 01. Augusta 2011
Autor: Peter Vrbický
Foto-video: Lula
0 komentárov

Speed dracula contests prichádzajú

Od roku 2006, kedy som s Lukášom Mihalcom zorganizoval prvé Game of S.K.A.T.E. na Slovensku ubehlo už veľa rokov a ja som sa stále pýtal sám seba, čo urobiť ďalej, keďže už je Game of S.K.A.T.E. populárna a nenáročná forma preteku. Je rok 2011 a furt nič. A ako som tak rozmýšľal, napadlo ma čo vlastne chyba! A to je speed skateboarding contest a preto Speed dracula.

Väzení priatelia, dovoľujem si vás pozvať na ďalšie kolo závodov Speed dracula. Ako ste mali niektorí možnosť závod otestovať, viete o čom hovorím a o čom to celé je. Ide o poriadny rýchly skateboarding, bez zbytočných špekulácií nad technickým trikom. Ide sa najväčšou možnou rýchlosťou a to na doraz.

Podľa mňa je podstatné, aby človek dokázal jazdiť rýchlo a presvedčivo, preto že na rôzne "polotriky" sa mi už nechce pozerať. Podľa mňa má oveľa väčšiu cenu flip v obrovskej rýchlosti, ako 360 flip v takmer nulovej rýchlosti. A to ide o každý jeden trik, ktorý je poriadne dopadnutý a dynamický aj odídení. Závod sa pôjde vždy na jednej prekážke a treba dať do toho maximum. Keď takýto contest niekto výhra a skúsi ako to celé funguje, môže zhodnotiť svoje vlastné kvality, ale aj kvality ďalších jazdcov.

Budú sa jazdiť 4 kolá, prvé experimentálne už bolo, a to vyhral Lukáš Mihalec a v kat. do 14 rokov Tomáš Pathauser. Mali sme možnosť pozrieť si kvalitný skateboarding v podaní všetkých hrdinov, ktorí do tohto contestu išli a nezľakli sa rýchlosti. Experimental to bolo pre to, aby si mal každý čas rozmyslieť, či bude jazdiť v ďalšom kole, alebo to "radšej vzdá" na začiatku.

V závode Speed dracula máte možnosť získať sponzoring na rok 2012 od Skateboardskola.sk a ďalšieho partnera projektu, o zaujímavé ceny pre víťaza a price money pre celkového víťaza - to znamená, že musí vyhrať 3 kolá z piatich. Ale o čo hlavne ide? Ide o otestovanie samého seba! Skateboardškola chce sponzorovať dvoch ľudí, ale jedine pod podmienkou, že zajazdia skutočný skateboarding, kde nie je čas rozmýšľať nad žiadnou výhovorkou. Miesta, kde sa bude závod konať budú vopred oznámené. Taktiež sa môžeme vopred tešiť na zimnú verziu SD ako pokračovanie contestu na snowboarde.

Dojdite a bojujte, alebo choďte do kina na Pokémon a Stratená krajina, alebo Planéta opíc.

S pozdravom Peter Vrbicky OZ Slovak Skate

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!