Nedeľa 20. Novembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla, Kristián, Števo Kurila
0 komentárov

Speed Dracula vol. 4

Teploty v Bratislave posledné dni nepresahujú +5°C. Ranné hmly, sychravo. To je jeseň. Jazdiť sa však stále dá. Či už street, keďže neprší a ani nesneží, alebo skatepark. Skatepark v Ružinove pozná asi väčšina z vás. Veľká výhoda je to, že je krytý. Bohužiaľ prekážky v ňom sú skorej manuálové. Vďaka aj za to.

Prečo takýto začiatok? Lebo 19. novembra 2011 sa odjazdila v Ružinove ďalšia akcia s názvom Speed Dracula vol. IV. Áno už štvrtý draculovský pretek v Ružinove. Jazdenie nemalo byť len obyčajným stretnutí ľudí, ktorí majú radi skateboarding, ale aj oslavou 20. výročia, čo Peťo Vrbický doniesol prvé prekážky do miestneho areálu netradičných športov na Nevädzovej ulici. Áno, už je to 20 rokov, čo sa pretĺkate nie práve ideálnym stavom miest na skateboarding v Bratislave.

Najlepšou oslavou je jazdenie. Sobota, +2°C, sychravo. Speed Dracula prilieta do Ružinova, aby sa pozrela, kto ju to ruší z večného spánku. Už pred 14hod, čo bol oficiálny začiatok akcie sa v parku preháňa viacero jazdcov. Doviezlo sa niekoľko staro-nových prekážok ako manual bedňa a dve vyhadzovačky. Poskladala sa centrálna draculovská prekážka. Veľká vyhadzovačka, gap šikmý dopad bez konca.

Viac fotiek zo Speed Dracula vol. 4 nájdete v ::: GALÉRII :::

Milým prekvapením bola hojná účasť jazdcov. Vyše 30 aktívne jazdiacich na všetkých prekážkach + asi desiatka len tak cruisujúcich jazdcov. Lukáš Mihalec, Riči Eliáš, Juro Vartík, Marek Kikinder, Michal „Sili“ Illa, Miro „Šváb“ Bodiš, Kubo Ivančík, Tomáš Pajdlhauser, Adam Pruša, Alica Raticová, ďalší a ďalšie. Okrem nich sa Speed Dracula contestu vol. 4 zúčastnilo viacero divákov. Vlastné čaje v termoskách, pitný režim od Red Bull a džúsy zabezpečené.

Viac fotiek zo Speed Dracula vol. 4 nájdete v ::: GALÉRII :::

Najprv sa odjazdila kategória starších draculistov, resp. tých čo si trúfali na väčší gap. Lietalo sa naozaj vysoko. Najprv skúsiť prekážku ollie, následne flipy. Opisovať jednotlivé triky netreba, na to tu je video od Števa Kurilu. Jazdci sa naozaj nezľakli cesnaku a dreveného kolu, lietalo sa jazdilo sa. Príjemný jesenný temný deň.

Najväčšie boje sa zvádzali medzi Lukášom Mihalcom a už tradičným účastníkom Dracula contests Ričim Eliášom. Krv tuhla, hlavne pri preskakovaní gapu, bez dopadu. Yeah! Hecovali sa samozrejme všetci. Nie je to jednoduché v takej zime. Rozbehnúť sa z bangu, vyletieť z vyhadzovačky, vytočiť trik a ešte aj dopadnúť, tak ako sa má.

Viac fotiek zo Speed Dracula vol. 4 nájdete v ::: GALÉRII :::

Po nahecovaných prišli mladí letci, resp. jazdci, čo sa nehecovali do mega poletov. Zmenšila a prekážka. Na nej najviac dominoval Tomáš Pajdlhauser, zvádzajúci boj s Adamom Prušom. Príjemná nedeľa sa blížila ku koncu. Jazdcov vracajúcich ťažšie triky ste mohli spoznať aj podla mikiny Speed Dracula, ktorými Peťo odmeňoval jazdcov. Nikto si určite neprišiel zajazdiť kvôli prize money, keďže žiadne neboli, ale pre dobrý pocit z jazdenia.

Tak to by bola rýchla Dracula číslo 4. Môžeme si všetci pogratulovať, že aj v tak nepríjemnom počasí a nie práve najideálnejšom skateparku sme sa stretli, zajazdili si a bolo fajne. Všetci dúfame v to, že sa v skateparku objavia prekážky hodné umiestnenia. Miesto je, neprší do neho, takže už len jazditeľnejšie prekážky. 20. výročie jazdenia v Ružinove, bolo oslávené dôstojne.

Viac fotiek zo Speed Dracula vol. 4 nájdete v ::: GALÉRII :::

Ďakujeme za podporu Bratislavskému samosprávnemu kraju, Mestu Bratislava, mestskej čaati Ružinov a Ružinovskému športovému klubu za podporu akcií v skateparku a skateboardovej školy. Dúfame, že tieto inštitúcie na nie malú skupinu jazdcov nezanevrú a podporia ich v snahe získať skutočné skate prekážky do skatepaku. Ešte jedno prekvapenie. 17.12. sa plánuje ešte jedna zaujímavá skate akcia v Bratislave, nemala by byť na nej až taká zima. Viac informácií čoskoro samozrejme u nás na www.boardlife.sk

Viac fotiek zo Speed Dracula vol. 4 nájdete v ::: GALÉRII :::

PS: Väčšina fotiek je čiernobielych. Aby to vystihovalo počasie a stav v Bratislave.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!