Spravili sme rozhovor s Ronnie Creagerom
Štvrtok 29. Októbra 2015
Autor: Michal Smik
Foto-video: Michal Smik
1 komentár

Spravili sme rozhovor s Ronnie Creagerom

Legendárny srdciar a jeden z najpríjemnejších ľudí v hre, ale aj profi skejter ktorý robí veľké čísla v predajoch, alebo spolumajiteľ skate značiek. To všetko sa skrýva pod menom Ronnie Creager.

Ahoj Ronnie!

Ahoj!

Si skateboardovou legendou a ja som veľmi rád že si súhlasil s rozhovorom!

Ja som veľmi rád, že sme sa do toho pustili. Ak hocikto číta a má hocijaké otázky, môžete ma pokojne kontaktovať. Telefónne číslo je na mojom Instagram účte (@ronniecreager), alebo mi môžete priamo poslať správu a ja rád odpoviem.

Pamätáš si ešte keď si po prvý krát uvidel skate?

Moja úplne prvá spomienka na to ako som videl skate siaha do neskorých sedemdesiatych rokov. Mám pocit, že to bol veľmi malý skate, asi iba na šírku mojej nohy, čiže nejakých 10 cm s kovovými kolieskami. Jazdil som dole kopcom a snažil sa zabočiť na chodník. To sú moje prvé spomienky na skate. Môj sused ma posadil na skate ako dieťa a hral sa so mnou. Myslím že tam to všetko začalo

Aké boli tvoje začiatky? Bol si talent, alebo si sa trápil viac ako ostatní? Prvý sponzor?

Proste som jazdil. Bola to pre mňa maximálna zábava. Veľa som točil so svojimi kamošmi a robil kopec videí. Raz som video poslal jednej firme ale odmietli ma. Neskôr som sa dozvedel že som nemal dostatočnú zásobu trikov a skatoval veľmi pomaly. Škoda že som si ten list neodložil...Bolo to veľmi depresívne, ale nejako mi to nevadilo...jednoducho som skatoval pre zábavu...O nejaký čas neskôr som začal pracovať v skateshope a začal som dostávať dosky od Powell Peralta a začal som jazdiť ako flow rider za skateshop Byť sponzorovaný alebo stať sa profíkom je vždy fantastické, ale nikdy som neveril že sa to môže stať. Skate je pre mňa hobby a nikdy som to nerobil pre to, aby som sa stal profíkom. Jediné čo som chcel, boli veci zadarmo, pretože som si ich nemohol dovoliť a bola to tá najlepšia vec, ktorú som chcel robiť.

Ako to pokračovalo? Tvoj prvý veľký sponzor bol Foundation skatebaords? Kedy si sa stal profíkom?

Môj prvý sponzor bol shop s názvom Hot Skates Company. Ďalej som sa stal flow riderom za Powell Peralta,. To sa udialo keď som zajazdil dobrý výsledok na conteste Quarter Master Cup v Santa Barbare. Posielali skatehsopu dosky, kolieska a ložiská na viac pre mňa a dali mi pernamentku na vstup do lokálneho parku. Tesne na to ma Josh Beagle požiadal aby som jazdil za Foundation Skateboards, Foundation bol môj prvý sponzor na dosky a asi rok potom som sa stal vo veku 18 rokov profíkom za Foundation. Pamatám si, ako sa ma Tod Swank pýtal či sa chcem stať profíkom a Josh Beagle za mňa odpovedal áno.Chvíľu na to začali kolovať fámy, že budem jazdiť za firmu, ktorú vlastnil Steve Rocco, čo spôsobilo že ma z Foundation vyhodili. Najhoršie bolo, že ja som vôbec nemal v pláne opustiť Foundation.. Rodney Mullen mi potom volal a povedal mi, že ak by som čokoľvek potreboval u neho mám v jednej z firiem dvere otvorené. To bolo ono! Keď ma Tod vyhodil, ihneď som volal Rodneymu a povedal mu, čo sa stalo. On sa ma iba opýtal, za ktorú značku chcem jazdiť. Mohol som si vybrať z World Industries, 101, Plan B alebo Blind. Povedal som mu, že chcem jazdiť za Blind a on povedal OK. Bol som úplne šokovaný!

To muselo byť vzrušujúce! Ako si pociťoval zmenu z amatéra na profíka? Viac cestovania, viac jazdenia? Bolo niečo čo ti nevyhovovalo?

Nebol tam veľký rozdiel medzi AM a PRO okrem toho, že som dostával peniaze za predané dosky. Najväčšou zmenou bolo cestovanie Cestoval som veľa, okolo 6 mesiacov z roka som bol na cestách, niekedy aj viac. Bola to pecka skatovať celý čas aj jazdiť s ľuďmi ku ktorým som vzhliadal. Návrat domov mal pre mňa vždy príchuť dovolenky, pretože som mohol relaxovať a nemal som nejaký rozpis o tom kde budú ďalšie demá a kedy budem zase cestovať zo štátu do štátu. Doma je vždy doma.

Pre mňa je tvoj part v Blind videu What if jedným z jalepších profilov. Ako dlho si ho točil? Myslím že je to nadčasový part....

Mal som nejaké zábery, ktoré iba čakali kam budú použité. Myslím, že nie veľmi dlho. Asi rok.

V Blind si bol 20 rokov. Prečo si z Blindu odišiel?

Nemal som vo firme inú budúcnosť ako iba čisto rider. Sú tam ešte nejaké dôvody, ale radšej by som to nechal tak.

Takže si začal so svojimi vlastnými firmami. O aké firmy ide?

Som spoluvlastníkom zopár firiem. Je to super ťažké a ja verím, že to bude len lepšie a lepšie. Nemám nejaké vzdelanie ani titul, o ktorý sa môžem oprieť. Jediné čo viem, je ako jazdiť na skate. Táto zmena je pre mňa veľmi ťažká. Je to úplne iná robota.

 

Značky, v ktorých má Ronnie podiel :

HIGH SCHOOL DROPOUT : ("vyhodený zo strednej školy"): Sorry nie je to "cool klub" ale sú to dosky prémiovej kvality od najlepších výrobcov.

ETCETERA PROJECT (dostupné aj na Slovensku) : Jedny z najlepších vložiek do topánok na trhu. Etcetra taktiež robí kotníkový stabilizátor, čo skráti čas po zranení na minimum.

THE WORKS : Nová značka ktorá sa špecializuje iba na produkciu voskov. V teame je Marc Johnson, Rodney Mullen a ja.

 

Veľká vďaka Ronnie za tvoj čas! Nejaká ďakovačka?

Špeciálne ďakujem nasledujúcim za podporu v skateboardingu! ES Shoes, Bones Wheels, Theeve Trucks, Mob Grip, OC Ramps.

A všetkým prajem Happy Skateboarding! - Ronnie Creager

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: ronnie creager etcetera

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

koco
koco :Mišo top vec,som rád že si hecol nejaký poriadny príspevok pod dlhom čase na bordlajfe :) diky
Pridané: 12:20 30.10.2015