SSP 2017 - Hoity Toity Skate Cup
Utorok 05. Septembra 2017
Autor: Marek Lovás
Foto-video: Dodiak Lukáč, Jozef Filkus
0 komentárov

SSP 2017 - Hoity Toity Skate Cup

Po úspešnom kole v Šuranoch nás čakala ďalšia zastávka SSPčka v Žiline s názvom Hoity-Toity Skate Cup. Predpovede počasia boli rôzne a „plán B“, ktorý by dokázal plne nahradiť plánovanú akciu sa nám v danej chvíli nedarilo nájsť.

Ešte v piatok pozeráme posledné predpovede počasia, ktoré boli rôzne, no všetko vyzeralo tak, že cez deň predsa len pršať nebude a súťaž sa odjazdí. V piatok večer sme zatancovali posledné slnečné dažde a ráno sa vydali do Žiliny.

Hneď na parkovisku pred Tescom sme stretli partu z českého Picnic Skateshop teamu, ktorým sa slovenský pohár už minulý rok veľmi zapáčil. Po príchode do skateparku svietilo slnko a dúfali sme, že sa to tak aj udrží. Všetko bolo rozložené, mohla sa začať súťaž. Vyše 40 jazdcov zo Slovenska, Česka, alebo dokonca Chille čakala kvalifikácia, v ktorej išli traja jazdci naraz a mali 90 sekúnd na to, aby ukázali, čo v nich je. Padli nejaké bomby, ako napríklad bs noseblunt na šikmom raily od Matúša Mozolu, bigspin flip na strmej pyramíde od Tomáša Kubalu, alebo flip do všetkého od Kika Nguyena.

Feďo Lupták si stihol dať ešte rakvu na raily, pri ktorej si trochu napravil chrup a takmer mal o jeden zub menej. Našťastie je to tvrdý chlapík a tak pokračoval v skejtovaní ďalej. Bohužiaľ naše spomínané piatkové tance asi neboli až tak slnečné ako by sa zdalo, lebo tesne pred ukončením kvalifikácie prišiel sľubovaný dážď. Vyzeralo to tak, že by sa počasie mohlo ešte na chvíľu unormálniť, aby sa mohla kvalifikácia dokončiť, mali by sme z čoho spraviť výsledky a mohli si dať sľubované koncerty kapiel Into The Zoid a Me Against All. Sme veľmi radi, že rovnako to videli aj všetci účastníci a tak zo skateparku nikto neutekal, ale radšej si išli dať skvelé pivko od Excelentu, alebo sa navnadili na večernú kalbu malým Jamesonom.

Pomaly dážď prestával a tak sme si čakanie na vyschnutie skateparku skrátili ešte malou Hoity-Toity súťažou, ktorá by potešila asi každého ortodoxného skejťáka. Áno, bol to hod kolobežkou do diaľky o vecné ceny. Videli sme ozaj ukážkové hody, ktorých bolo niekoľko, až kým sa chúďa kolobežka úplne nerozpadla. Plocha je suchá, ideme rýchlo dojazdiť kvalifikáciu. Boli na rade chlapci, ktorí mali automaticky postúpiť do semifinále, no bolo nám jasné, že žiadne semifinále sa jazdiť bohužiaľ nebude. Kvalifikácia sa dojazdila a za mierneho popŕchania sme stihli ešte dva DC Bestricky, ktoré vyhral Kiko Nguyen a Adrián Herčko za svoje powerslidové kreácie.

Opäť sa plocha stala nejazditeľná a tak sme išli rovno na vyhlásenie výsledkov. Štvrté miesto obsadil Matúš Mozola, tretí Adam Tran, druhý stratený Braňo Moravčík a prvenstvo bral zaslúžene Kiko Nguyen! Súťaž je za nami, mohla sa začať afterparty. Mierne podgurážený dav sa schovával pod veľkým stanom, ktorý bol postavený hneď pred pódiom a postupne z neho vyskakovalo na dážď viac a viac ľudí, ktorých tvrdé rytmy kapely Me Agaist All dostali do očakávaného šialenstva. Potom prišla na scénu veľkokrtíšska kapela Into The Zoid, ktorý svojimi covermi známych metalových a rockových kapiel potešili každého účastníka.

Hoity-Toity skate cup aj napriek počasiu dopadol úspešne. Veľký počet jazdcov a divákov len ukázal, že je o podobné akcie ozaj záujem a tak sa už teraz nevieme dočkať na finále celej série, ktoré sa uskutoční 8.-9. septembra vo zvolenskom skateparku s názvom Picnic Skate Cup. Na záver by sme sa chceli ešte poďakovať všetkým sponzorom a každému jednému, kto nám pomohol či už pred akciou, alebo počas nej. Ďakujeme, skateboardingu zdar!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!