Ťahanovce Cup 2013 na výbornú!
Streda 23. Októbra 2013
Autor: Ďuri Tury

0 komentárov

Ťahanovce Cup 2013 na výbornú!

V sobotu sme si dali čerešničku na torte za naším úspešne ukončeným projektom v rámci grantového programu O2thinkbig. Naša Cesta majstra priniesla veľký úspech a tak sme veľmi radi, že sa 19.10.2013 mohol odjazdiť Ťahanovce cup 2013, alebo inak povedané ukončenie letnej sezóny v skateparku. Pod organizáciu si to zobrali občianske združenia Streetová liga a Ťahanovská skate crew. Tento závod bol opäť niečím výnimočný.

Ťahanovce Cup 2013

Dokázali sme opäť, ako na začiatku roka, prepojiť skate a bike kultúru dokopy. Však načo robiť rozbroje, v Košiciach sme všetci fellas! V tomto duchu sa odjazdil aj pretek. Najprv sa dostali k slovu skateri. Súťaž prišli podporiť borci z východu ako Geko, Joži Vrana, Matúš Sabol, Samuel Lorenčík, Jiggy, Ľubo Nagy, Maroš Šolc, Maťo Masaryk, Jasiek Zborowski a ďalší. Jazdilo sa formou samostatných jázd po 1 minúte. Z nich sa vybralo 10 najlepších, ktorý postupovali do finále, kde ja jazdilo formou jamu.

Celú akciu gradovalo komentovanie nášho objavu Pura aka Mafina. Nakoľko táto súťaž bola na lokálnej úrovni predviedol svoju nesúťažnú jazdu aj Rišo Tury, ktorý v tomto skateparku vyrastal. Nasledovala bmx časť súťaže. Tej sa zúčastnilo veľa šikovných jazdcov s Košíc a okolia. Spomeniem chalanov z CAV crew napríklad ako Matúša Žihlavníka, Peťa Nageya a Maťa Pigu.  Contest  sa odjazdil formou hodinového jamu, kde chlapci hecovali až až. Súťažili o cash na ruku a o vecné ceny od sponzorov akcie.

Celkovým víťazom bmx contestu sa stal Patrik Štiavnický aka Patres, ktorý to zabil 540° z bangu. Bol v takom hece, že sa mu prihodil úraz a zlomil si palec. Prajeme skoré uzdravenie! Počas akcie sa konal aj workshop, kde Tomi Platko s kamošmi postavili nový grindbox. Na koniec akcie sa konal skate best trick. V ňom sa darilo najviac Jožimu Vranovi, ktorý zatočil na fakle cez transfer ani neviem čo. Druhý skončil Mr. Double ala Paľo Dudík zo svojím double bs flipom a double nollie bs flipom. Celkovým víťazom skate časti sa stal Maroš Viest, ktorého všetci poznajú pod prezývkou Nanuk. Druhý bol Boris Kupec a tretí skončil domáci matador Pavol Madar. Víťazom gratulujeme a veríme, že na podobnej akcii sa uvidíme v skateparku v novom roku. Viac o priebehu akcie prezradí nasledujúce video.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!