Streda 19. Októbra 2011
Autor: Boardlife

1 komentár

The Art of Flight už aj v Čechách a na Slovensku

Úspešná dvojica Curt Morgan a Travis Rice prichádza s filmom The Art of Flight. Ako naznačil energiou nadupaný „Metal“ trailer, video znova posúva hranice snowboardingu a filmovej technológie. Spojuje v sebe úžasné zábery nedotknutej prírody a dramatické dobrodružstvo Travisa Rice a jeho priateľov na ceste za neuveriteľným snowboardingom.

To všetko je zachytené najmodernejšou filmovou technikou. Film vyrobila spoločnosť Red Bull Media House v spolupráci s Brain Farm Digital Cinema za účasti spoločnosti Quiksilver. Po troch rokoch od uvedenia legendárneho filmu „That’s it, That’s all“ si rovnaký produkčný team postavil latku riadne vysoko. Pokoril nedotknuté miesta, ukazuje najvyšší level snowboardingu s využitím filmove techniky, ktorá sa v tomto odvetví nikdy predtým nepoužila a to za prítomnosti najväčších hviezd snowboardového sveta.

Tento nový výnimočný film od Curta Morgana začal celosvetové turné po newyorskom Beacon Theatre dňa 7. septembra 2011, behom súťaže Quiksilver Pro New York. Turné „ The Art of Flight“ pokračuje do viac než 20. kín po celom USA a Kanade a potom zamieri za oceán do Južnej Korei, Japonska, Nový Zéland, Austrálie a nakoniec príde na radu Európa.

V Prahe sa koná premiéra 10.11. 2011 v Cinema City Slovanský dum. Celého turné sa zúčastní ikona snowboardingu Travis Rice, Curt Morgan a výber najlepších svetových jazdcov. Prahu spoločne s Travisom navštívi aj Mark Landvik.

„Nemôžem sa dočkať, až sa stretnem so všetkými priateľmi a jazdcami, ktorí umožnili realizáciu tohto projektu. tak dlho sme na ňom pracovali a naozaj sa teším na to, že zistím, ako sa ľudom bude naša práca páčiť,“ povedal Travis Rice

Celosvetové premiérové turné ponúkne divákom ideálnu príležitosť užiť si film „The Art of Flight“ s digitálnou technológiou spoločnosti Dolby, vrátane serveru Dolby Screen Server. DSS200 a zvukového procesora Dolby CP750 Cinema Sound Processor, ktoré sa používajú vo veľkých kinosálach. Nie je náhodou, že zvuková postprodukcia filmu prebiehala na známom ranči Georga Lucasa - Skywalker, v jednom z najuznávanejších zvukových štúdií na svete. Tu sa mimo toho mixoval zvuk aj pre film Avatar.

Najpodstatnejšou stránkou filmu je ale obraz samotný, neuveriteľné zábery umožnila najnovšia filmárska technika, špeciálne dve nové “hračky” v rukách Curta Morgana a jeho teamu.  Cineflex V14 HD Camera System, ktorá bola pôvodne vyvinutá pre americkú armádu a jej vrtuľníky. Tento systém za pomoci gyroskopov dokonale stabilizuje vnútri upevnenú HD kameru. Pri akýchkoľvek otrasoch helikoptéry, nebo lietadla sa obraz ani nepohne.

Ďalej je to kamera Phantom Flex, ktorá zvláda v jednej sekunde nabrať cez 2000 samostatných framov a vďaka tomu uvidíme v The Art of Flight neskutočné slow-motion zábery, kedy sa prakticky zastaví čas.

Cinema City Slovanský dům, kde sa bude konať pražská premiéra filmu, disponuje najnovšou digitálnou premietacou technikou a zvukom. Zaručuje tak divákom dokonalý a nezabudnuteľný filmový zážitok. Lístky na premiéru za účasti Travisa Rice sú k dispozícii zdarma v obchodoch Quiksilver Boardriders Club Praha. Počet miest v sálach je samozrejme limitovaný.

Po premiére nebude chýbať after párty, kde sa objaví aj hviezda filmu Travis Rice. Žúr prebehne v priestoroch Slovanského domu, tešiť sa môžete na Djs a tombolu o ceny Quiksilver z kolekcie Travis Rice Signature.

Travis Rice vytvoril k filmu aj veľkoformátovou fotografickú publikáciu s jedinečnými zábermi a exkluzívnym príbehom z filmovania „The Art of Flight“. Súčasťou tejto knihy, vydanej v obmedzenom počte 5000 kusov, bude aj film „The Art of Flight“ na Blu-ray™ a DVD; okrem toho sú knihy individuálne číslované a orazítkované a predávajú sa v špeciálnej zberateľskej krabici. K dispozícii budú na pražskej premiére v Slovanském domě a vo vybraných obchodoch Quiksilver.

Tour The Art of Flight nevynechá ani ostatné mestá na Slovensku a v Čechách. Podrobnejšie informácie o slovenských premiérach prinesieme v správach! Informácie nájdete aj na super stránke: www.artofflightmovie.cz

  • 10.11. 2011 Praha, Cinema City Slovensky dum, Na Příkopech 22, Praha 1

  • 12.11.2011 Bratislava, Majestic Music Club, Karpatská 2, Bratislava

  • 15.11. 2011 Zlín, Velké kino, Náměstí Práce 2511, Zlín

  • 17.11.2011 Plzeň, Buena Vista Club, Kollárova 20, Plzeň

  • 18.11.2011 Ústí nad Labem, Pivovarská šenkovna, Velká Hradební 235/20, Ústí nad Labem

  • 22. 11. 2011 Brno, Fléda, Štefánikova 24, Brno

  • 23.11.2011 Haviřov, Kulturní dům Radost, Alšova 11, Havířov

  • 23. 11. 2011 Hradec Králové, Artkino Centrál, Karla IV 774, Hradec Králové

  • 30. 11. 2011 Žilina, City Cinemas Mirage, Nám. A. Hlinku 7B, Žilina

  • 1.12. 2011 Košice, Kino úsmev, Kasárenské nám. 1, Košice

  • 3. 12. 2011 Liptovský Mikuláš, Happy End, Ski resort Jasná, Demänovská dolina 72

  • 07.12. 2011 Trnava, Kino Hviezda

  • 9. 12. 2011 Martin, Kino Moskva, Moskovská 1, Martin

  • 10.12. 2011 Nitra, Staré divadlo Karola Spišáka, Ul. 7. pešieho pluku

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

sardi
sardi Videl som tento film uz niekolko krat a je to fakt velka pecka!!! Dokonale zabery, dokonale prostredie a k tomu neskutocna hudba!!! U mna na dlhuuu dobu TOP!!!!
Pridané: 19:53 16.11.2011