Tlak v Krakove s Rišom Turym
Pondelok 19. Mája 2014
Autor: Ďuri Tury

0 komentárov

Tlak v Krakove s Rišom Turym

Niekto v piatok tlakuje a niekto sa pripravuje na sobotňajšiu súťaž. Inak tomu nebolo ani tento raz. Minulú sobotu sme skoro ráno s Rišom vyrazili na súťaž do Krakova. Po vyše štvorhodinovej ceste sme prišli na miesto činu. Skatepark bol situovaný vo veľkom parku plného stromov a zelene. človek tu okrem skateparku, ktorý bol v strede parku našiel aj zónu pre deti, psov, bežcov, alebo parkuristov. Od nášho príchodu sme sa v tomto prostredí cítili veľmi príjemne. Krásny betónový skatepark zo všetkým čo rider potrebuje už v minulosti navštívili mená ako Tony Hawk či Aaron "Jaws" Homoki.

Tlak v Krakowe

Po rýchlych robotníckych raňajkách sme sa vybrali do parku. Konal sa tu už tretí roční akcie s názvom Bitwa o Mistrzejowice. Tento contest sa jazdil za účelom snahy dosiahnuť rozšírenie skateparku. S počiatku to nevyzeralo na veľkú účasť, ale po dvanástej hodine sa už v skateparku pomaly nedalo pohnúť. Začala registrácia. Do súťaže sa zapojilo 68 jazdcov, čo mi prišlo ako dosť vysoké číslo na takú lokálnu súťaž. Tieto čísla by boli snom nejedného organizátora súťaží na Slovensku. Snáď sa toho raz dožijeme. Kvalifikácia a semifinále sa jazdilo formou jamu po troch jazdcoch. Z každej skupiny postúpil jeden. Do finále sa prebojovalo 9 jazdcov, s čoho štyria najlepší postúpili do finále. Ako dopadol Rišo Tury?

Rišo nasadil latku veľmi vysoko už v kvalifikácii, kde nakladal jeden trik za druhým. Po postupe do semifinále vybral svoje esá z rukáva ako heelfilip bs boardslide, kickflip bs lipslide, kickflip bs nosegrind a podobne. Po veľmi napínavom finále plnom závažných trikov sa nakoniec Rišovi podarilo skočit na 1.mieste. Druhý skončil domáci rider Przemek Wardęga a na treťom mieste sa umiestnil Andrzej Podsiadło zo Zakopaneho. Po ukončení contestu sa išiel best trik na najväčšom rádiuse v skateparku. Tu zostal priestor pre tým najväčších hecerov.

Rešpekt každému, kto tam vedel vôbec niečo dať. Best trik si nakoniec brali jazdci Maciek Majka a Dudson za fs tailstep a rock to fakie. Doteraz nechápem ako to tam mohli dať. Nasledujúce video zachytáva Rišove rozjazdenie v skateparku. Jeho jazdenie na conteste je zachytené na niekoľkých fotkách. Prajeme príjemné sledovanie.

Všetko by: Ďuri Tury

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!