Utorok 15. Novembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Kubo Krížo
3 komentáre

Tury, Mrváň a Mihala o SSP 2011 + Kubo Krížo galéria

Slovenský skate pohár sa skončil finálovým pretekom 15.10. 2011 v Košiciach. Prišlo si zajazdiť množstvo riderov z celého Slovenska a taktiež niekoľko jazdcov z Čiech a Maďarska. Dnes sa ešte k akcii v Košiciach vrátime a to prostredníctvom fotiek od Kuba Kríža a interview s top troma jazdcami v celkovom poradí.

1. miesto - Rišo Tury (Streetmarket, Supra sk, Krew sk, Autobahn, SM skateboards)
2. miesto - Braňo Mrváň (Fallen, Kill, Snowbitch.cz, Ricta)
3. miesto - Janko Mihala (Quiksilver, Foomo, Urban Traveler Wheels, KZNshop, Skatehala NM)

STE SPOKOJNÍ S POHÁROM V ROKU 2011? AKO SA VÁM JAZDILO CELKOVO TENTO ROK NA POHÁROVÝCH AKCIÁCH.

RIŠO: Čau áno spokojnost najviac už druhý rok po sebe sa mi podarilo obhájiť víťaztvo celkového SSP a obhájiť titul Majstra Slovenska a jazdilo sa mi super až na to že vo Zvolene som mal zrakvený členok takže som nemohol robiť kickflipi.

BRAŇO: Tak jasné že hej, jazdilo sa mi všade super len v Bánovciach kúsok horšie, lebo som nemal  Kill dosku, na ktorú som zvyknutý.

JANO: Ja som veľmi spokojný. Tento rok tuším ani nebol pretek kde by sa mi zle jazdilo. Na každom som aj postretával kamošov z celého Slovenska, ja mám veľmi dobré spomienky.

TAK POSTUPNE, PRVÉ KOLO SA ODJAZDILO V BÁNOVCIACH NAD BEBRAVOU. TROCHA MENŠÍ POČET JAZDCOV, ÚVODNÝ PRETEK. PRVÝ BOL BRAŇO, DRUHÝ RIŠO A ŠIESTY JANKO. AKO SA VÁM JAZDILO V BÁNOVCIACH?

RIŠO: Z Košíc do Bánoviec je spojenie dosť zlé museli sme cestovať vlakom cez noc cez deň bolo cítiť únavu to bolo jedine mínus a ešte že trochu spŕchlo počas dňa . Skatepark mám veľmi rád takže spokojnosť a ešte veľká škoda že na tomto kole SSP najmenší počet zúčastnených jazdcov.

BRAŇO: Ako hovorím, nemal som svoju dosku, ale keďže sa mi pošťastilo vyhrať tak sa nemám na čo sťažovať :)

JANO: V Bánovciach sa mi jazdí vždy super. Je tam najlepší povrch a ten park mám celkom najazdený. Spomínam si že mi ale nevyšlo finále , ale pre mňa je úspech že sa tam vôbec dostanem :-D

Viac fotiek od Kuba Kríža nájdete v ::: GALÉRII :::

PO BÁNOVCIACH NASLEDOVAL CHAVALA CUP VO ZVOLENE. VYNOVENÝ SKATEPARK, MNOŽSTVO KVALITNÝCH JAZDCOV, SILNÁ KONKURENCIA. NAJLEPŠIE ZAJAZDIL RIŠO, ÔSMY SKONČIL JANKO A DEVIATY BRAŇO. AKO SA VÁM JAZDILO NA CHAVALE, STE SPOKOJNÍ S UMIESTNENÍM?

RIŠO: Ďalší skatepark ktorý mi vyhovoval a kde bola veľmi príjemná atmosféra a hlavne bol super hec na súťaži a aj to že došli Česi a s umiestnením som samozrejme spokojný.

BRAŇO: Hehe nie som, ale v ten deň sa mi super jazdilo aj sa super pozeralo na ostatných, lebo fakt zabíjali, hlavne Marek tam dával strašné peklá. Nič proti Rišovi, ale keby bolo na mne, tak mu dám určite prvé miesto... Inak ppči kalba bola (to aj bez alkoholu hihiiiiiiiiiiii) a týmto by som chcel pozdraviť vychilleného týpka z kalby, ktorého meno som zase zabudol ..:D SERUS

JANKO: Vo Zvolene som bol po strašne dlhej dobe. Tam je vždy jedinečná atmosféra a kýble bryndzovej pomazánky! Len bolo neznesiteľné teplo tak sa sme trošku poopalovali. Jazdilo sa dobre, len veľa ľudí chytalo kŕče z horka. Treba si lízať pot aby mal človek čo najviac soli a asi to bola jedna z vecí, čo mi pomohli dobre odjazdiť finále. Samozrejme aj tá bryndzová pomazánka! A s umiestnením som veľmi spokojný lebo som skončil pred Mrwim haha :-D

NASLEDOVALA ŽILINA. SKATEPARK, KTORÝ NEMÁTE PODROBNE NAJAZDENÝ. AKO SA VÁM JAZDILO? PATRÍ SKATEPARK SVOJIMI PREKÁŽKAMI DO POHÁRA? A AKO STE SPOKOJNÍ S UMIESTNENÍM? RIŠO PRVÝ, TRETÍ BRAŇO A ŠTVRTÝ JANKO.

RIŠO: Skatepark je super, najme povrch najviac ma tam bavilo jazdiť tu centrálnu pyramídu zvyšok skateparku ma nejako nezaujímal. Počasie bolo super a atmosféra tiež a s umiestnením som taktiež spokojný. Myslím si že do pohára tento park určite patrí.

BRAŇO: Park je super síce sme sa kúsok tlačili, ale to je súčasťou každého závodu. Inak všetko na výbornú, nenapadá ma nič, čo by sa dalo vylepšiť, všetko bolo super jediné mínus bolo, že som skejtoval nadopovaný paralenom, lebo som sa ráno zobudil s horúčkou a samozrejme som bol nasledujúci týždeň chorý ...skejt or dáj bič!

JANO: Skatepark je super! Aj povrch hladký betón. Určite patrí medzi TOP 3 na Slovensku. Na ten deň veľmi rád spomínam lebo som sa tam naučil 360doubleflip a skončil som 4 čo bolo najlepšie moje umiestnenie na pohári. Finále sa jazdilo formou Street-League čo som mal česť skúsiť prvý krát takže som bol aj dosť hecnutý. Triky mi vyšli skoro všetky ja som bol veľmi spokojný.

PREDPSOLEDNÁ ZASTÁVKA BOLA V SPIŠSKEJ NOVEJ – KZN CUP. VYNOVENÝ SKATEPARK, NOVÉ PREKÁŽKY. AKO SA VÁM JAZDILO TAM? PRIŠLO VIACERO DOBRÝCH JAZDCOV. RIŠO SKONČIL DRUHÝ, BRAŇO ŠTVRTÝ A JANKO AŽ 32.

RIŠO: Na túto súťaž som sa veľmi tešil povrch najlepší a hlavne celý skatepark je skoro ako street . Došiel aj SM team a taktiež prišlo dosť jazdcov a divákov . Bol to veľmi super pojazd s felákmi.

BRAŇO: Nooo keeemo tam sa mi jazdilo asi najlepšie ten park sa mi veľmi páči ako je vynovený super extra chillový žiadne veľké prekážky, to si tam len tak cruisujes takú pohodu.............Ogi zajebal plyn! Ako sa hovorí.

JANKO: Nový povrch to bol základ! Prvý raz som odchádzal zo Spišskej bez odrenín. Jazdilo sa horšie zo začiatku, pukla mi doska ktorú som nakoniec dorazil. Namontoval som novú a už to išlo lepšie. Síce som nepostúpil ale vynahradil som si to pri besttricku.

Viac fotiek od Kuba Kríža nájdete v ::: GALÉRII :::

ZÁVEREČNÉ FINÁLOVÉ JAZDENIA PREBEHLI V KOŠICIACH. DOMA TAM BOL RIŠO, KTORÝ SA STAL AJ VÍŤAZOM. BRAŇO SKONČIL DRUHÝ A JANKO SIEDMY. STE SPOKOJNÍ S UMIESTENÍM? AKO SA VÁM JAZDILO, KEĎŽE SA PRETEKY PRELOŽILI?

RIŠO: Na posledné finálové kolo som sa tešil najviac pretože to bolo v domácom prostredí v Košiciach a najlepšie bolo na tom že prišli aj Česi a aj Maďari podporiť túto akciu. A veľké mínus bolo že pršalo sobotu, ale zase na druhý deň už nefúkal vietor ako minulého roku čo v Košiciach býva zvykom a po afterke sa mi jazdilo veľmi super.

BRAŇO: Sme spokojní, jasné že sme ...ale keby som Marek tak nie som :D Jazdilo sa dobre a to, že sa to preložilo bolo len dobre, inak by som nezažil takú super kalbu, bola fakt nezabudnuteľná, všade naokolo dobrí ľudia či už pred barom, alebo v ňom.... najviac zabili tí hudobníci, čo si len tak jamovali ..teda nemali nič nacvičené, fakt som asi ešte nevidel toľko skejťákov kaliť pokope ....cestou ako sme šli na kalbu spolu s Ferom, Janom a Kvapilom sme sedeli 4ja v prázdnom buse, ale to len par zastávok. Na jednej zastávke nastúpilo asi tak 30-40 nadrbaných skejťákov, zrazu si ľudia nemali kam sadnúť a vystupovať bolo lepšie oknom, ako to názorne predviedol Vargi..

JANO: Nedeľu bolo super počasie a aj taká uvoľnenejšia atmosféra. Jazdilo sa dobre len si spomínam že vo finále som bol už strašne unavený a nevládal som moc.

TO BOLO 5 AKCIÍ V PIATICH SKATEPARKOCH. V KTOROM SA VÁM JAZDILO NAJLEPŠIE A PREČO?

RIŠO: Pre mňa určite Košice, pretože to bolo doma a tešil som sa na to celú sezónu.

BRAŇO: Tak ako som už povedal v SNV sa mi jazdilo asi najlepšie je to také streetove a hlavne veľa voľného placu, takže sme sa netlačili jak sardinky.

JANO: Myslím že v Žiline to bolo najlepšie. Nový park, super počasie aj mi vyšla súťaž podľa predstáv.

MYSLÍTE SI, ŽE VŠETKY SKATEPARKY DOSAHUJÚ KVALITU POHÁROVÝCH? KDE BY STE EŠTE RADI VIDELI POHÁROVÉ PRETEKY?

RIŠO: V skateparkoch čo sa išiel toho roku pohár boli určite TOP. Rád by som videl súťaž v Pezinku v streetovej plaze a ešte aj v Hlohovci.

BRAŇO: Jasne, myslím že ju až presahujú. V Maduniciach, alebo v Červeníku a aj v Egreši by to bola pecka.

JANO: Na to aké tu máme podmienky tak môžeme byť radi že chalani ten pohár vôbec zorganizovali. Dúfam že bude aj budúci rok a najviac sa teším na nový park v Ružomberku.

STE SPOKOJNÍ S CELKOVÝM VAŠIM UMIESTENÍM, KDE VIDÍTE SVOJE REZERVY, ČO BY STE EŠTE POTREBOVALI NAJAZDIŤ?

RIŠO: Určite som spokojný s umiestnením a potreboval by som si najazdiť nejaké polety v skateparkoch hlavne cez stôl na pyramíde pretože to málo jazdím ale aj viacej technické triky vytrápiť.

BRAŇO: Sakra každá otázka, či som spokojný... som! Ale Rišo budeš mať smolu budúci rok som prvý! :D Nepotrebujem najazdiť nič, ale CHCEL by som sa naučiť lepšie flipovať.

JANO: Ja som ani lepšie nemohol skončiť. Rišo a Mrwi sú už úplne niekde inde a tento rok som chcel skončiť v TOP 5. Pred Košicami som bol 4tý a veľmi ma potešilo to 3. miesto a myslím že to bolo aj celkom tesné.

POHÁR JE ORGANIZOVANÝ NA „KOLENE“ ALE FUNGUJE, JAZDÍ SA. ČO VÁM CHÝBA NA POHÁRI AKO JAZDCOM? ČO BY STE ZLEPŠILI, ALEBO ÚPLNE ZMENILI?

RIŠO: Mne chýba ten väčší hec na súťažiach ako napríklad na ČSP je o dosť viacej vyhrotená atmosféra čo mne osobne sa páči dosť.

BRAŇO: Chcel by som, aby sa neplatilo štartovné (a keď nie, tak aby aspoň bolo jednotné štartovné max 3€, aby sa mohli registrovať aj chudobní. Poznám chalana, čo by vyhral celý pohár, len chudák nemá na to pekelne vysoké štartovné) a aby mali jazdci občerstvenie na každom závode (voda, limonáda, čaj, káva, švédske stoly pre mäsožrútov a pre vegetariánov zvlášť.... a určite masérov, by to chcelo).

JANO: Ja mám rád SSP taký ako je. V porovnaní s českým je tu taká rodinnejšia atmosféra a nie je to tu také vyhrotené. Mne sa to páči tak ako to je.

Viac fotiek od Kuba Kríža nájdete v ::: GALÉRII :::

BUDÚCA SEZÓNA JE ĎALEKO, ALE AJ TAK, PRIBUDNÚ PRAVDEPODOBNE NOVÉ SKATEPARKY. STE ZA TO ABY SA SÉRIA ROZŠÍRILA O ĎALŠIE MIESTA, ALEBO JE 5 PRETEKOV AKURÁT?

RIŠO: Podľa mňa 5 závodov je akurát 4 klasické SSP a jedno finálové SSP veď aj ČSP je dokopy 5 závodov.

BRAŇO: No jasné, prečo nie, som za hlavne treba v tej Terchovej dobrý park, lebo ten čo tam majú teraz....no proste to chce lepší park pre Terchovú! Myslím, že taká významná obec by si to fakt zaslúžila.

JANO: Ak sa preteky nenakopia na dva mesiace tak ich môže byť kľudne viac. Len to asi treba začať celé organizovať skôr. Ale nevidím do toho a ani si neviem predstaviť čo všetko treba spraviť aby fungoval SSP. Tento rok to bolo akurát. Hlavne musí byť budúci rok kolo v Ružomberku.

ČO STE UROBILI S PRIZE MONEY Z JEDNOTLIVÝCH PRETEKOV? KÚPILI STE SI NIEČO, ALEBO PREPILI NA BARE?

RIŠO: Väčšinu peňazí ešte stále mám odložených a časť som použil na rôzne tripy.

BRAŇO: Kúpil som si Cadillac... ale nie, sú odložené stále doma a kúpim si za ne metronóm a operáciu, lebo mám niečo v členku.

JANO: Moc som toho tento rok nevyhral, spomínam si akurát na Žilinu a besttrick v Spišskej. Myslím že všetko sa minulo na cestovné :-D

RIŠO CELKOVO SI SA V POHÁRI UMIESTNIL NA 1. MIESTE, STAL SI SA ĎALŠÍ ROK MAJSTROM SLOVENSKA V SKATEBOARDINGU. ČO TO PRE TEBA ZNAMENÁ? OTVÁRA TI TO DVERE U SPONZOROV, SÚ ZA TO NEJAKÉ VÝHODY, ALEBO JE TO ÚPLNE JEDNO?

RIŠO: Som veľmi rád že som mohol stať majstrom druhý krát po sebe a sponzori sú určite radi ale akurát by chcel som ďalší rok hecovať už aj európske súťaže a viacej sa vyjazdiť .

BRAŇO, SKONČIL SI NA DRUHOM MIESTE. SI SPOKOJNÝ, BOLA TO PRE TEBA DOBRÁ SEZÓNA? SÚ VÔBEC PRETEKY PRE TEBA A TVOJICH SPONZOROV NEJAKO ZAUJÍMAVÉ?

BRAŇO: :D áno a zase som spokojný :D rok od roka je ta sezóna lepšia a lepšia. Táto bola pre mňa určite najlepšia a verím, že budúca bude ešte lepšia. Sú určite zaujímavé rozhodne ťa to posunie dopredu, keď vidíš jak ľudia skejtujú na tých závodoch, je to určite obrovská inšpirácia a samozrejme je to hlavne zábava. Na Slovensku sa to našťastie tak nehrotí ako v Česku takže na tie závody celkom rád chodím, vždy tam stretneš kamošov ktorých by si asi inak nevidel a aj keď sa vlastne skoro vôbec nepoznáš s ľuďmi, tak ti to pripadá, ako keby si bol s nimi každý deň. Ťažko to opísať ten kto chodí na ssp vie....:) Určite z toho majú radosť aj sponzori aj keď asi oni majú radosti z iných vecí ako ja :D

JANKO TY SI BOL TRETÍ, SI SPOKOJNÝ S VÝSLEDKAMI POČAS SEZÓNY. ČO SA STALO V SPIŠSKEJ, ŽE SI SKONČIL AŽ TAK HLBOKO V ŠTARTOVOM PORADÍ?

JANO: Som spokojný a myslím že to lepšie ani nemohlo pre mňa dopadnúť. V Spišskej to nevyšlo. Nebol som ráno moc vo svojej koži, lebo je tam dosť náročná cesta. Taktiež sa večer pred závodom konala menšia kalba a spal som u Ogiho v obchode len pár hodín. Vysvetlil by som to teda tým, že chýbala energy a šťastena nepriala. Ale pri besttricku som ustál 360doubleflip cez stôl, čo považujem za jeden zo životných trikov, takže mi to celú pokazenú kvalifikáciu vynahradilo! :-)

Hodnotenie:

Komentáre

3 komentáre
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

hrivo
hrivo a aspon jedno v Novom meste! :P
Pridané: 07:27 20.11.2011
klaudia
klaudia hej..1 kolo SSP v RK poprosím :P :D
Pridané: 22:30 15.11.2011
shulec
shulec mrvan mihala su kraaaaaaali
Pridané: 20:35 15.11.2011
Čítaj viac komentárov ...