Videoreport z Spring Best Trick Session 2015
Nedeľa 26. Apríla 2015
Autor: Ďuri Tury

0 komentárov

Videoreport z Spring Best Trick Session 2015

V sobotu 18.4.2015 sa v Ťahanovskom skateparku odjazdila prvá akcia v tomto roku. Nazvali sme ju Spring Best Trick Session. Spočiatku sme už mysleli, že akcia sa zase neodjazdí kvôli nepriaznivému počasiu, ktoré nás strašilo od začiatku dňa. S príchodom Kekeho a Čeka sa dalo všetko na pravú mieru a mohli sme si začať pripravovať naše zázemie.

O desiatej hodine sa otvorili brány areálu a mohla sa začať registrácia. V skutku na to, že sme túto akciu považovali za malú, sa na tejto session ukázalo neskutočne množstvo mladých talentov z východného Slovenska. Na súťaži mali zastúpenie okrem domácich jazdcov aj mestá ako Bardejov, Snina, Svidník, Prešov, Stará Ľubovňa či Spišská Nová Ves, ktorá na tento zápas nominovala svoju futbalovú crew na čele s rozhodcom. Celkový počet súťažiacich sa pohyboval okolo čísla tridsať. Dosť bolo srandy, prejdime radšej k jazdeniu. Presne na obed nám prišli otvoriť session pán starosta MČ Košice - Sídlisko Ťahanovce JUDr. Cyril Betuš s poslancami MČ pánom Janitorom a Jesenským.  Po otvorení začal samotný best trick.

Ako prvú prekážku sme zvolili grindbox, ktorý sa dal využiť aj na manuálky. V stanovenom čase 20 minút sa najviac darilo Denisovi Copákovi, ktorý dal inward heelflip fs tailslide a stal sa jednoznačne víťazom . Druhou prekážkou bola, legendárna dvojgula na ktorej celá naša crew TSC niekedy vyrástla. V napínavom boji a žltej karte sa najviac darilo Aďovi Hilaščíkovi, ktorý predviedol svoju kreativitu vytiahol z rukáva rôzne triky ako fs boro double change foot, alebo fs hurricane. Nezabudli sme ani na milovníkov klopených plôch a tak sme zvolili aj best trick na rádiuse. Vyčlenené bolo naňho 15 minút. Padali rôzne kreácie rozličnej náročnosti. Spomenie napríklad Kočove Fs indy cez vyvýšený stred rádiusu. Mimochodom, na tomto rádiuse sa kedysi dávno jazdievali aj Cassovia Skate Cupy pred Bielakom okolo roku 1993. Najviac sa tu predviedol Jiggy a po priamom kope dal kickflip a footplant fingerflip out. Dostali sme sa k poslednému best tricku, ktorý sa jazdil na celej pyramíde a bol naňho vyčlenený čas 30 minút. Spočiatku sa tu rysovalo viacero ašpirantov na prvenstvo ako napríklad Joži Vrana, Ruman Kentoš, Palo Dudík, David Štefánik, alebo Nikolas Kačír.

Práve Nikolasovi sa podarilo zvrátiť nerozhodný stav a okrem svojho 360 flipu cez pyramídu v nadstavenom čase zdunil aj hardflip a tým si jednoznačne odniesol domov prvý miesto z tejto prekážky. Nasledovalo funny vyhodnotenie. Výhercov dekoroval Nanuk. O speakovanie sa postaral náš dvorný morerátor Puro. Na záver by som sa chcel poďakovať chlapcom z Bonbonu za support akcie, OZ Ťahanovská skate crew za pomoc pri organizovaní akcie a Mišovi Takáčovi za sekundárnu kameru. Vychutnajte si to najlepšie čo padlo počas tohto dňa z videa, v ktorom predstaví Čeko, Keke, Joži Vrana, Paľo Dudik, Luko, Kočo, Peťo Madar, Hugo Katrenič, Matúš Sabol, Jiggy, David Štefánik, Aďo Ilaščík, Boris Kupec, Feďo Lupták, Kajo, Ruman Kentoš, Damian Radvanský, Nanuk, Rišo Tury a Nikolas Kačír. Verím, že sa vidíme aj o rok.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: kosice spring session tury

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!