Streda 21. Marca 2012
Autor: Mišo Csáder

0 komentárov

Volcom Peanut Butter Rail Jam na Stuhlecku

Minulú sobotu sa na Stuhlecku uskutočnila, už po druhý krát jedna, zo zastávok Volcom Peanut Butter Rail Jam, kde nechýbala ani slovenská účasť. Jemnejšiu časť jazdiacich reprezentovali Dominika Králiková s Martinou Droppovou a v drsnej open kategórii jazdili Maťo Blaško a Roman Röth.

Celá akcia prebehla v krásnom azúrovom počasí a bola rozdelená do štyroch kategórií: Open, girls, do 16r., nad 16r. Z každej jednej kategórie postupovalo prvých 5 jazdcov do veľkého finále v Avoriaz, plus samozrejme nejaké prize money a vecné ceny. Takže jednoznačne bolo o čo jazdiť. Setup na akciu spočíval z troch prekážok: rovná 9m trubka, rúra v strede a najnáročnejší jakel rail so spinom pred ním. Každá divízia mala 20min kvalifikáciu formou jam session. V čase nejazdenia si mohol každý vychutnať grilované dobroty, pitivo, sladkosti a to všetko samozrejme zadarmo. Už z kvalifikačných kôl bolo každému jasné, kto si ide jednoznačne a neohrozene po prvé miesto v open division. 

Medzi dievčatami to zas až tak jednoznačné nebolo. V oboch kategóriách sa dostali všetci naši jazdci do finále. Ako prvé sa jazdilo finále do 16 rokov, kde jasne dominoval Snowpark Stuhleck represent Simon Gscheider s trikmi ako fs270 do jaklu 270 out, alebo grind fs360 z rúry. V kategórií nad 16 rokov si vyjazdil prvé miesto Mich Graf. Po krátkej pauze nasledovala girls division, kde prišli Martina s Dominikou s meškaním. Mali čas len na pár jázd, ktoré nakoniec vcelku stačili. Dominika Králiková si vyjazdila tretie miesto najmä za pekné fróňo na dlhej trubke ako aj na rúre. Martina Droppová skončila tiež na peknom štvrtom mieste. Obe baby si tak vyjazdili miestenku vo finále v Avoriaz, za čo im gratulujeme! Prvé miesto dievčenské brala Maja Lofvenmark zo Švédska s trikmi fs noseblunt a fróňo na raili.

Ako posledné bolo na programe finále Open division, kde sa to nieslo v podobnom znení ako kvalifikácia. Jednoznačné prvenstvo si vyjazdil pán snowboardista Clemens Schattschneider, ktorý počas celej akcie ani raz nespadol a ani raz nešiel rovnaký trik! Triky ako 270 zo spinu do bs lipslidu pretzel out, cab 270 do fróňa, fs blunt 270 out na jakely. Na rúre 360out do všetkých strán, bs180 do ss grindu ss bs180 out, na trubke fs180 do ss grindu ss bs360 out a to všetko v mega štýle.

Nebolo o čom. Shaper a kolega Roli Scharmer si svojim štýlom vyjazdil druhé miesto, keď jazdil na trubke aj na rúre ‘svoj trik’ prešmyknutý fs noseblunt do ss grindu ss bs360 out, fs blunt 270out, bs180 do ss grindu ss bs180out na raily a silno štýlový fs noseblunt 270out na rúre. Tretie miesto išlo do rúk Georga Obermeissera predovšetkým za ss fs hardway 270 do fróňa na jakely. Ďalej stýlo bs tailslide, bs a fs 360 z rúry. Nepopulárne štvrté miesto zajazdil Jeremie Unterberger, ktorý poslal na jakel asi best trik dňa - fs 360 do grindu fs 180out. Jazdil aj fs blunty 270out a 360out z rúry. Posledné oceňované miesto za precízne fróňa a fs 270 do jakelu 270 out bral Matthias Gober.

Maťo Blaško a Roman Röth sa do prvej päťky nezmestili, keď Maťo jazdil grind fs 360 out na rúre, fs 180 to ss 5-0. Ku koncu sa s Rolim hecovali do bs 270 do jaklu, ale ani jednému sa to nepodarilo podľa predstáv. Roman jazdil jeho stýlové fróňa na jakli, fs a bs 360 z rúry. Trošku sklamaním bolo finále pre Martina Kraztera, ktorému kvalifikácia vyšla parádne, no vo finále to uz už neustával. Teplo, šlapanie a žúrka predchádzajúcu noc spravia svoje. Ale triky ako ss fs hardway do grindu bs540 out z rúry, fs blunt 450out, ss fs blunt 450out na jakely dvíhali počas kvalifikácie bronz chytajúcich divákov z lehátok.

Po nejakom čase, ktorý potrebovali judges na rozhodovanie a jazdci na občerstvenie, sa slávnostne vyhlásili top priečky každej kategórie. Všetci úsmevy na tvári, spokojný a o niečo opálenejší ako ráno. Tak to má byť. SMILE !

Výsledky Open: 

1. Clemens Schattschneider
2. Roli Scharmer
3. Georg Obermeisser
4. Jeremie Unterberger
5. Matthias Gober

Girls:
1.Maja Lofvenmark
2. Klara Dinold
3. Dominika Králiková
4. Martina Droppová
5. Melanie Spitzer

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!