Wakeskate a wake sobota v Piešťanoch v znamení červeného býka
Utorok 18. Júna 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Števo Kurilla, Kristián
0 komentárov

Wakeskate a wake sobota v Piešťanoch v znamení červeného býka

Mám veľmi rád spontánne nápady. Je piatok večer, stojím pred obľúbenou krčmou v Bratislave – U Čerta a dávam si šmakové rozéčko od Zeminaskych. Zrazu prichádza Toži s nápadom urobiť si výlet do Piešťan. Zuzka Vráblová sa vrátila z USA a už je celá chtivá do ďalšieho jazdenia. Prečo nie?! Znie to zaujímavo.

Stretávam sa s Tožim, Adamom z RedBull-u, taktiež s naším kameramanom Števom na Wakelake. Števo je na Wakelake v sobotu 1x a z toho čo tam vidí pobehovať, ho bolia nižšie partie tela (no bedrový kĺb to zatiaľ nie je). Taktiež sa k nám, alebo my k nemu, pripája driver Red Bull Volvo Sugga auta. Vyrážame smer Piešťany za Zuzkou a jej kamošmi.

Prvým spotom je „tajné“ miesto neďaleko Piešťan, kde sa dá jazdiť za winchom. Rozkladáme vercajg, ja si hľadám miesto na fotenie. Spot nie je práve najfotogenickejší, ale niečo vymyslíme. Štefan sa taktiež rozkladá. Keďže je správny skejťák srdcom aj dušou, tak v 35°C horúčave má na slnku dlhé gate a pevné skate botky. Možno som mal zvoliť aj ja pevnú obuv, keďže dostávam obrovský tŕň do nohy, ktorá mi nechce odpuchnúť ani druhý deň po výlete. Začína sa jazdiť.

Ako prví idú do vody chalani. Trikovka, ale aj wakeskate. Na wake tu priestor nie je. Hlavne dopad po malej kaskáde je naozaj úzky a extrémne plytký, asi tak 15cm vody. Naozaj rešpekt, že sa niekomu chce vrhať na také miesto. Po chvíľke hecovania sa na spot vydáva aj Zuzka Vráblová. Neoprén, prilba, posilnenie Red Bullom a ide sa na to. Prvé triky sú ollie a následne sa prechádza do niečoho ťažšieho. Zuzka na fakt ťažkom spote, resp. na skoro nejazditeľnom dopade odišla shoveit a stylo frontside 180. Chalani si tam šupli taktiež zopár trikov. Pobaliť a odchod do lodenice.

Ďalším miestom na pohodovú session bola piešťanská lodenica, kde má Zuzka spolu s kamošmi takú malú základňu. Chystal sa grilík a hudba z Red Bull auta. V celku štýlové kamarátske posedenie. Toži s Adamom sa však tešili aj na športovú časť a to jazdenie za člnom na Sĺňave. Určite však aj Zuzka. Najprv sa však treba posilniť a pozrieť si tréning slalomárov. Všade panuje skvelá atmosféra, pomaly sa zvečerieva, no slnko je ešte dostatočne fanatické. Konečne sa dostávame na motorový čln aj my. Števo samozrejme kameruje a ja fotím. Ako prvý vstupuje do vody Toži, ktorému sa podarilo vyštartovať na prvý krát. Je to talent od prírody. Toži má na Wakelake nakolotočovaných dostatok kôl, no prejsť cez vlnu zaťaženého člnu nie je jednoduché. Po chvíľke hecovania sa mu to taktiež darí, ako aj ollie.

Druhým pánom na jazdenie je Adam, ktorý má menšie problémy pri štarte. Predsa len pretlačiť čln nie je sranda. Po malej pomoci sa mu však podarí vyštartovať a jazdenie si naplno užíva. Na záver prichádza aj Zuzka. Hneď vidieť, že má čo to najazdené. Štýl, ladnosť pohybov. Zuzka pripája samozrejme okrem vozenia aj zopár trikov ako shoveit, 360 shoveit, bs 180 ollie z vlny na vlnu a ďalšie šmaky. Naozaj radosť pozerať na jej jazdenie. Slnko nás pomaly opúšťa, je čas dojesť grilované šmakotiny a pobrať sa na cestu späť. Ešte pred tým však Zuzka dostáva nápad, že by rada povozila na wakeskate svojho psíka Akinu. Šup ho do vody. Akina však Zuzkin plán nezdieľa a tak sa štart nepodaril. Nevadí, nabudúce určite hej.

Lúčime sa s piešťanskými kamošmi, ktorým aj tak trocha závidíme. Vychladená vodečka a redbull, grilované dobroty, príjemná hudba sú predzvesťou zaujímavého večera. My však máme iné povinnosti a tak odchádzame smer Bratislava. Som rád, že som sa mohol zúčastniť spontánneho výletu, ktorý vznikol v Tožiho hlave. Určite bude takýchto výletov ešte veľa. Teším sa!

Pozrite si fotky, ktoré sa mi podarilo cvaknúť. Ďalšie fotky nájdete na stránkach RedBull.sk ako aj video z jazdenia o ktoré sa postaral Števo. Užívajte!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!