Wolfhouse – ideálny na prácu a surfing na Tenerife
Streda 10. Mája 2017
Autor: PR
Foto-video: Wolfhouse
0 komentárov

Wolfhouse – ideálny na prácu a surfing na Tenerife

Počuli ste už slovo „coliving“??? Ak nie je na čase vám predstaviť jedinečný projekt mladého slovenského startupistu Martina Studenčana, ktorého mnohí možno poznáte z košickej wake scény. Na ostrove Tenerife vedie colivingový dom nazvaný Wolfhouse.

Coliving je skratkou pre communal living, čo je pojem pre moderný spôsob bývania, synergie, spolupráce a zdieľania skills so spolubývajúcimi počas kratšieho alebo dlhšieho obdobia. Coliving nepriamo nadväzuje na coworking, tzv. zdieľaný office space, ktorých množstvo vzniká aj na Slovensku. Hlavnou myšlienkou colivingu je nadväzovať a kultivovať zmysluplné profesionálne vzťahy a zážitky pod jednou strechou. Ako hovorí Martin „coliving je vlastne ako taký starý dobrý Trnavský intrák.“ Coliving vo Wolfhouse je ideálnym miestom na teambuildingovú dovolenku pre pracovný tím, no zároveň inšpiratívnym miestom pre jednotlivcov. 

Prečo vlastne toto všetko vysvetľujeme? Lebo milujeme surfing a chceme zároveň popri tom pracovať a zarábať peniaze. A na toto je Wolfhouse ideálnym miestom, ktoré ako jediné na Kanarských ostrovoch poskytuje ubytovanie a office space pod jednou strechou. Kanárske ostrovy a ostrov Tenerife sú surfovým rajom Európy. Ostrov je okrem toho známy tým, že má 350 slnečných dní do roka, prijateľné cenové relácie a priame lety z hlavných miest EU. Wolfhouse má perfektné umiestnenie v rámci samotného ostrova. Leží a juho-západnom pobreží, neďaleko ikonických útesov Los Gigantes, nazývaných aj The Giants. Je umiestnený mimo hlavného turistického ťahu, je v spojení s prírodou a umožňuje nerušene pracovať, no zároveň má k dispozícii dostatok služieb v neďalekom okolí. Wolfhouse kombinuje ubytovanie, unikátny office s výhľadom na Atlantický oceán, indoor a outdoor spoločenské priestory pre relax a networking a team buildingové aktivity. A čo je na ňom najlepšie je, že bývaním vo Wolfhouse môžete skĺbiť surfovanie s prácou. 

V okoli Wolfhouse sa nachadza niekolko surfových spotov. Najbližšie, 5 minút od domu, lokálna Punta Blanca / K16, ideálna pre bodyboarderov ale vhodná aj pre surfing, pri vlnách veľkosti od 2-3 feet. Ďalšie spoty sa nachádzajú v mestách Alcalá či Playa De la Americas (25 min.) ako El Conquistador alebo známa La Izquierda, teda Spanish Left. Americas ma vlastný betónový skatepark a živú boardšportovú komunitu. Los Gigantes (kde sa nachádza Wolfhouse) ponúka ideálne podmienky pre Stand Up Paddle s požičovňou a legendárnym spotom priamo na pláži.

Okrem znamých 'magicseaweed' destinácii, je na ostrove viacero secret spotov, no takisto rozmahnutý lokalizmus – treba si dávat pozor, alebo prísť s niekým kto vie aspon španielsky. Spoty bývaju tažšie prístupné, niekde treba absolvovať menšiu túru, napr. ku Los Hermanos na severo západnom pobreží – námaha však stojí za to.  Od K16 vediet dlhá cyklotrasa popri oceáne až do Alcaly, ideálna pre longboarding / cruising pri západe slnka. K pláži Los Gigantes je možné prejsť SUPom až ku majestátnym útesom, kde je často možné zhliadnuť delfíny. 

Vo Wolfhouse prijímajú okrem startupov a tímov aj limitovaný počet jednotlivcov. V prípade záujmu o pobyt si stačí vybrať coliving balíček a zarezervovať priamo na www.theWolf.house/Coliving, alebo emailom na bookings@thewolf.house. Do 24 hodín rezerváciu príjmu alebo zamietnu, podľa aktuálnej obsadenosti. Jednotlivci majú počas pobytu možnosť voľne využívať športové príslušenstvo ako e-bike, surfy, skateboardy, slackline a prístup ku špeciálnym zľaveným cenám ich lokálnych partnerov ako surfová škola, či požičovňa SUP, surf, kitesurf, windsurf či skateboard / longboard príslušenstva.

Aktuality z Wolfhouse sledujte na ich Facebooku: Wolfhouse 

Ku boardšportom majú vo Wolfhouse veľmi blízko a preto Česko-Slovenskej Boardlife komunite ponúkajú zľavu 30 eur na akýkoľvek pobyt (od 3 dní). Stačí pri bookingu zadať do poznámky heslo 'Boardlife'. 

Martinove projekty môžeš sledovať na Instagram.com/WolftownTravel/

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!