Zažite aj vy deň na Bali
Streda 11. Júna 2014
Autor: Milan Brzák
Foto-video: Pavel Hanáček
0 komentárov

Zažite aj vy deň na Bali

Na základňu Surf-trip.sk v Riviera House na Bali môžete aj vy vycestovať kedykoľvek počas roka. Destinácia stvorená pre surfing. Ako vyzerá taký obyčajný deň na Bali nám priblížil Milan Brzák.

Je 5:40 ráno. Budík na telefóne zvoní nepríjemným tónom. Aj keď viem, že som si ho tak nastavil sám, poznám sa ako rád vstávam. Otvorím roletu na mojom bambusovom domčeku na konci záhrady kdesi v Canggu na juhu ostrova Bali. Miesto zubnej kefky môj zrak smeruje k surfujúcim čajkám u steny garáže a už nacvičeným grifom dennej rutiny pripevním dosku na motorku. Pred šiestou rannou hodinou ešte nie je svetlo ale veľmi rýchlo sa blíži. To je ten najlepší čas kedy vyraziť na spot. Máš istotu, že prakticky nebude fúkať, takže ti onshore nezničí vlny a hlavne tí, ktorí zostali na včerajšej party v Deus Ex Machina do zatváračky ešte spia. 

Na spote si za 3 minúty a parkuješ hneď vedľa pláže. 10 schodov dole a už upínaš leash, rýchly stetching a rovno na peek na Brawa Beach. Dnes to chodí dosť priemerne. Magiseaweed.com zase hovoril tak ako to naozaj je. Nevadí. S piatimi ľuďmi vo vode je to naozaj v pohode. Našťastie tu nie sú žiadni blbci, ktorí by mi dropovali vlnu a tak si spolu dobre zajazdíme a užijeme prvé slnečné lúče. 

Dve hodiny úplne stačili a o 8 ráno je ideálny čas doraziť späť domov na „Rivku“ a dať si dlhú sprchu. Canggu sa len prebúdza, našťastie moja obľúbená kaviareň hneď oproti robí skvelú kávu a raňajky, takže beriem laptop a idem tam.

Väčšinou sa to zvrhne tak, že po prvom cappucine, skvelej cheese omelete otvorím počítač a venujem sa doobeda len práci. Nikto ma nevyháňa, naopak všetci ostatní hostia z vily sa tu pomaly schádzajú a zase odchádzajú. Rovnako ako partička, s ktorou sme dávali Bintang pivo včera pri bare. Povedia mi čo sa dialo v bare potom keď som nenápadne odišiel a naplánujem večerné posedenie na pláži pri západe slnka. 

Pretože nie som rentier musím makať, posielať maily, tabuľky, veď to poznáte. Super je tiež to, že je tu posunutý čas tak, že môžem do 12 hodín pracovať a v Európe je len 6 ráno. Takto spokojného šéfa som snáď ešte nikdy nemal, ráno má všetko ready a môže celý deň pracovať. Facebook ani svoj Instagram mu radšej neukazujem, závisť by mu tú radosť z môjho nasadenia pokazila. Miestni Nasi Goreng mi naozaj chutí asi najviac, nie je divu, že ho miestni jedia od raňajok k večeri. Táto smažená ryža so zeleninou a mäsom má v sebe všetko čo potrebujem a stojí 20 korún. 

Poobede sme chceli zájsť na výlet na chrám Tanah Lot. To je chrám, ktorí pri prílive nie je prístupný, pretože je na veľkej skale v oceáne. Za štvrť hodiny sme tam a až na tých turistov to bobo moc fajn a dobrá spirituálna očista, milujem miestnu Hindu kultúru. Už ale musím ísť rýchlo späť, pretože nás čaká posedenie s kamošmi na pláži. V pláne bola tiež malá prechádzka, pivo a sledovanie večernej session vo vode. Miestni sú fakt hustí, idú snáď každú aj mirko vlnku. 

Nádherný sunset, ktorý sa ti vryje do pamäti je za nami a my sa v tme odoberáme na motorkách späť na vilu. Chalani dnes večer pripravujú BBQ a miestni zamestnanec Thrishna je povestný jeho BBQ Riviera omáčkou. Od grilu to vonia až do veľkého gazebo na záhrade, kde sme sa spoločne so všetkými zišli. Ten čerstvý tuniak je jednoducho top. Šalát a pečené zemiaky tiež.

Končíme tesne okolo polnoci a aj keď ostatní ešte odchádzajú do nie príliš vzdialeného centra diania Seminyak, kde pokračujú v rozbehnutom večere ja mierim do bambusového gazebo na záhrade aby som bol ráno opäť fit na moju každodennú rutinu. Dúfam, že sa to začne v priebehu týždňa šéfovi páčiť a predĺži mi dovolenku aspoň o dva týždne dlhšie, nechcem nič iné!!!

Celoročne si môžete dovolenku v surfhouse Riviera na Bali zarezervovať TU

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!