Zdravá scéna z Nitry vo videu AMIN 2
Streda 07. Januára 2015
Autor: teodor

0 komentárov

Zdravá scéna z Nitry vo videu AMIN 2

Vďaka zlepšujúcim sa podmienkam v Nitre po rokoch cítiť závan sviežeho vzduchu. Nové mená, mladší aj starší jazdci, ale hlavne poctivý skateboarding a dobrá atmosféra - to všetko uvidíte vo videu AMIN 2.

Jedným zo znakov zdravej scény je široká komunita, jazdci každého veku, nejaký ten centrálny spot, aby sa to malo kde diať a k tomu človek, ktorý to všetko zachytáva a mapuje. Týmto človekom je v Nitre Juro Danko, autor videa AMIN 2.

 

Čau Juro. Tak na začiatok nám povedz ako video vlastne vzniklo a koho tu môžeme vidieť?

Video vzniklo tak nejako spontánne ako aj samotný AMIN1 proste sme točili, triky padali tak už keď toho bolo viac sme to dali do nejakej formy videa ktorú už môžete vidieť sami. Vo videu je viac mien každý tam má aspoň nejaký jeden trik alebo už viac sú tam mená ako Jojo Paňko, Kubo Ivančík, Jano Galaba, Kubo Haluza, Dávid Szakalos, Richi Eliáš, Juro Vartík, Beno Arvay, Mišo Hrobár, Oliver Lisu, Majo Ševčík, Viktor Chovan, Andrej Habán, Oliver Turčan, Peter Mercel.

 

Čo to „AMIN“ vlastne znamená?

AMIN znamená skratku „amatér in“ čo už si moc ani nepamätám ako to presne vzniklo ale zdá sa mi že som len tak vykríkol v skateparku u nás a už bol názov jasný :D

 

Ako dlho ste točili a na akých zaujímavých miestach?

Točili sme to asi 8 mesiacov plus mínus presne prvý záber do AMINU bol natočený 7 Marca. Miesta zaujímavé asi ani moc neboli pretože väčšina je z Nitry je tam aj hala vo Viedni, Pražský Stalin, Nové Zámky skatepark alebo street vo Vrábloch.

 

Na fotke vyššie zástupca staršej nitrianskej generácie Juro Vartík, známy svojimi heelflipmi. Juro sa vyjazdil na popredného slovenského zabijáka.  

Určite všetci poznajú DeliStatus. Tvoje videá sú im dosť podobné. Boli pre teba inšpiráciou?

No nie som si istý či to poznajú všetci ale určite som sa inšpiroval touto crew kto ich nepozná určite si ich vyhľadajte a pozrite ich videá sú niekde inde... 

Plánuješ s AMINom pokračovať aj do budúcna?

Zdá sa mi že tá vlna skateboardingu sa zase vracia a veľa ľudí jazdí čo prestalo a celé sa to nejako obracia k lepšiemu tak určite by som chcel natočiť aj pokračovanie uvidím jak na tom budem s časom pretože to dosť zoberie ten čas ktorý venuješ točeniu a nasledovne aj editovaniu. 

Tak na záver odkáž pár slov.

Tak čo odkázať na záver asi len to že ďakujem za článok a rozhovor. Užite si video TOC RULLEZ!!!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: nitra amin 2 juro vartik jojo panko juro danko

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!