Utorok 28. Mája 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Zuzka Vráblová a jej ďalšie interview o wakeskate výlete do USA

So Zuzkou Vráblovou, niekoľkonásobnou majsterkou Slovenska a aj sveta v ženskom wakeskate sme sa znova porozprávali o jej pobyte v USA. V predchádzajúcom rozhovore vám spomínala ako sa jej darí počas prvých týždňov v USA. Čas pokročil a Zuzka sa čoskoro chystá naspäť na Slovensko.

Dátum jej príchodu na Slovensko je 3. júna 2013 a tak si užíva jazdenia čo to len ide. Zuzke sme položili niekoľko otázok, tak si prečítajte ako sa má, kde jazdí, s kým jazdí a čo jej výlet do USA dal. Od 17. apríla, kedy vzniklo predchádzajúce interview ubehlo zopár týždňov. Tak čo máš Zuzka nového? Kde všade si bola, čo si nové zažila?

Zuzka: Po pretekoch v Orlande som tam ostala ešte na dva týždne, ktoré som využila hlavne jazdením. Stretla som sa s Nickom Taylorom (pro wakeskater), ktorý ma učil jazdiť za skútrom. Vo všeobecnosti som v USA najazdila veľa za skútrom, čo u nás doma ešte nebolo. Následne som sa presunula na Južnú Floridu, kde som bývala s chalanmi jazdiacimi BMX. Čas som trávila samozrejme jazdením či už za vlekom, skútrom a aj winchom. Jazdila som zaujímavý gap, to bolo super. 

Ďalšou mojou zastávkou bola Severná Karolína, kde som sa zastavila za sesternicou, ktorú som nevidela veľa rokov. Zastavila som sa v Hexagon wake parku, kde majú skvelé wakeskate prekážky. Úžasne som si tam zajazdila. Následne som sa vrátila do Orlanda, kde som veľa jazdila za skútrom a winchom. Popri tom prebehlo niekoľko partys, ale už toho žúrovania je oveľa menej. Hlavne keď čas v USA chcem využiť hlavne na jazdenie.

Momentálne som v Georgii a chystám sa na druhé kolo Wakeskate TourRetention. Veľmi sa teším, keďže spoznám ďalších fajn ľudí a zajazdím si na zaujímavom spote, keďže sa nejedná o úplne klasické preteky.

Do Ameriky si odchádzala s cieľom sa aj niečo nové naučiť? Ako si splnila toto predsavzatie?

Zuzka: Samozrejme, že som sa straaaašne vela nových vecí naučila. Nejedná sa len o samotné triky, ako by veľa ľudí čakalo, ale aj také základné jazdenie za skútrom, alebo loďou som si musela vychytať. Nechcem zanedbať základ a drviť len ťažké triky, potom by to vyzeralo veľmi zle. Čiže vychytala som si jazdenie za skútrom, skákanie na vlnách, za člnom. Z trikov sú to frontside 360 z vody, sw frontside bigspin, alebo sw fs 360 na prekážke.

Po návrate z USA na Slovensko nezanevrieš na čln, skúter? Vieme, že na Slovensku sa jazdí hlavne za vlekom.

Zuzka: Určite nie. Teraz už viem ako správne jazdiť za člnom, skútrom a tak to chcem využiť aj doma. Keď bude k dispozícii čln, alebo skúter, určite si pôjdem veľmi rada zajazdiť. Teším sa aj na vlek, keďže tu ho až v takej veľkej miere nejazdím. Chýbajú mi vlekové prekážky, na ktoré sa taktiež teším.

Trocha podpichneme. A čo party? Ukázala si im tam, že si hrdá Slovenka? :)

Zuzka: Heheh. Výlet do Ameriky nie je o žúrovaní a tak sa toho aj držím. Čo som tu, tak som ešte nezažila nejakú mega veľkú žúrku, na aké sú Slováci zvyknutí z domova. Je to tu skorej o takej pohode pri pivku, drinku, ako o rozbíjačke.

Pripravuješ sa špeciálne na druhú zastávku Wakeskate tour? (poz. red. Zuzka vyhrala prvú zastávku)

Zuzka: Nedá sa povedať, že sa nejako špeciálne pripravujem. Ono je každá zastávka o inom jazdení, čiže sa nejako špeciálne pripravovať ani nedá. Snažím sa jazdiť veľa, aby som bola dobre pripravená. Na druhej zastávke bude špeciálny gap, tak som veľmi zvedavá, keďže som gap už viac krát jazdila, ale nedá sa povedať, že mám túto prekážku najazdenú.

Na čo sa najviac tešíš po návrate na Slovensko?

Zuzka: Samozrejme na rodinu, ktorá mi chýba, na kamarátov, môjho hava Akina a aj na jedlo.

Určite si domov vezieš nejaké veci z USA, či už materiálneho charakteru, alebo aj nemateriálneho. Čo to je?

Zuzka: Na nakupovanie mi neostáva čas a ani peniaze nechcem míňať, keďže by som sa sem ešte chcela vrátiť. Takže žiadna nákupná maniačka sa nekoná. Veziem si iba novú značkovú podprsenku, ručne robenú čapicu od kamošky wakeskaterky, fireball, to je taká škoricová whisky, ako suvenír z USA a snapchat aplikáciu, aby som bola v spojení s kamošmi z USA.

Čo sa týka nemateriálnych vecí, výlet do USA a wakeskating tu mi dal veľmi veľa skúseností. Nové možnosti, ktoré som u nás nemala až tak k dispozícii. Priniesol mi iný pohľad na jazdenie, bola som pozitívne prekvapená z miestnych ľudí a jazdcov. Aj pro jazdci boli kamarátski, pomohli a poradili, ak človek potreboval. Určite som získala aj ďalšiu motiváciu k jazdeniu. Ďakujem Red Bullu a každému, kto mi pomohol dostať sa na toto úžasné miesto.

Záverom nášho rozhovoru sa ťa spýtame na zranenia? Ako si na tom? Si ešte celá? A kto ti pomáha pri progrese?

Zuzka: Uff, od posledných pretekov mám stále narazený palec. Taktiež členok som si narazila, oškreniny chrbta , nohy samé modriny. Tak ale to k tomu patrí, našťastie nič vážne. Nebojte sa, som v poriadku :) Pri progrese mi pomáhajú chalani wakeskateri ako TJ Giesey, Andrew a Nick taylor ako podpora z móla a ako poskytovateľ skútra, za čo im ďakujem.

Iste ste si všimli, že Zuzka má hlavne lifestyle fotky v článku. Nemusíte smútiť, pripravujú sa dve videá v ktorých uvidíte jazdiť aj Zuzku. Prajeme Zuzke veľa šťastia a úspechov na druhom kole wakeskate tour, ktoré sa odjazdí tento týždeň a samozrejme sa tešíme na jej návrat na Slovensko, už 3. júna. Zuzku môžete sledovať okrem našej stránky aj na jej Red Bull Blogu.

Na tomto spote a s týmito chalanmi si Zuzka jazdí v USA.

Foto: Zuzka Vráblová, Instagram, Red Bull

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!