Zuzka Vráblová interview o majstrákoch a jazdení na wakeskate
Pondelok 08. Septembra 2014
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla/RedBull
0 komentárov

Zuzka Vráblová interview o majstrákoch a jazdení na wakeskate

Slovenka Zuzka Vráblová patrí k top wakeskaterkám na svete. Pred nedávnom (v strede augusta 2014) získala na Majstrovstvách sveta 2014 zlatú medailu v kategórii ženy wakeskate. Bol to už jej štvrtý majstrovský titul. Zuzka krátko po zisku titulu odletela do USA, kde sa plánuje zdokonaľovať v jazdení a natočiť video profil. Zuzku sme zastihli na malej oslave majstrovského titulu, ktorý usporiadal Red Bull na Wakelake, kde sme sa jej spýtali niekoľko otázok.

BLF: Ako sa ti jazdilo v Nórsku, po tom, čo si sa nedávno vrátila zo Štátov, triky, vlek, prekážky, kamoši, atmosféra?

Zuzka: V Nórsku sa mi jazdilo celkom dobre. Až na to chladnejšie upršané počasie to bolo fajn čo sa tyká jazdenia. Vlek mal na výber dobré nové prekážky, dokonca aj pool gap.

BLF: Vieme, že si v Štátoch absolvovala niekoľko pretekov. Aký je hlavný rozdiel v jazdení tu v Európe a v Štátoch? Myslíme v možnostiach, podpore, spolujazdcoch, motivácii, chuti a tak ďalej. 

Zuzka: Čo sa tyká formátu pretekov, to je tu úplne niečo iné. Hovoríme teda o The Wakeskate Tour - je to čisto wakeskatová séria 4 pretekov. Všetky sa konajú na 2 stĺpových vlekoch a jazdí sa pool gap setup s railami. Jazdci sú rozdelení do heatov a napr. ak je v heate 5 chalanov, tak majú 50 min na spoločné jazdenie, tým pádom aj viac možností ukázať lepšie triky. Je to na štýl nejakej session, jazdci sú viac uvoľnení, nemajú stres. Neberú to ani súťaživo (až na minimum výnimiek) inak si tam všetci fandia a tešia sa z toho, keď sa podarí niekomu niečo veľké ustať. Žiadna rivalita. Aj tak v tej komunite vedia všetci, kto má aké kvality z videí a tak. Wakeskatingu sa v US venuje pomerne viac ľudí, najmä tu na Floride, kde sa nachádzam, preto to tu mám rada, lebo okolo mňa je veľa ľudí, ktorí žijú pre to čo ja a tým pádom mám aj veľa možností jazdiť s rôznymi top jazdcami rôzne spoty.

BLF: Myslíš si, že konkurencia medzi babami v Štátoch je iná ako u nás v Európe, a čo jazdenie? Jazdia sa iné triky, alebo je to všetko rovnaké?

Zuzka: Kvalita jazdenia medzi babami je tu určíte o niečo vyššia. A práveže je super to, že sú tu medzi nami aj dosť rozdiely. Jedna to zabíja viac na railoch, čo mňa dosť motivuje ju sledovať, keďže by som sa chcela v tom zlepšiť, potom sme také, ktoré zas na gape ustojíme lepšie.. Dobre sa dopĺňame a práve tým aj motivujeme. Vždy sa teším na naše  spoločné jazdenie s babami.

BLF: Vráťme sa ešte k Nórsku, z čoho pozostávala tvoja víťazná jazda vieme (môžeme si ju pozrieť aj na videu), no ktoré z trikov ťa potešili najviac? Skúšala si do jazdy dať aj niečo, čo nemáš až tak najazdené?

Zuzka: Sw180 z kickra, ts ollie na pool gape, bs bigspin (aj keď ten v preteku mohol byt lepší) 360 shovit, body varial a pád na poslednom kickeri. V jazde som išla poolgap ktorý mi nevyhovoval pretože bol postavený na ľavej strane teda mne na toeside.. Ostatné baby ho ani nejazdili.. A v podstate som rada, že som v jednej jazde dala aj bsbigspin a 360 shovit - triky tak na 80-90%. 

BLF: Trocha podpichneme, tak čo, kedy bude prvý flip? Či už bol?

Zuzka: Nie ešte nebol, lebo som ho vôbec neskúšala ani. Kedysi som chcela iba kickflip vedieť, ale na to, čo mi ešte treba vedieť medzi tým som nerozmýšľala. Teraz si myslím že to už viem. Radia mi veľa chalani s ktorými jazdím. Skúšam veľa toeside  a switch triky, učím sa fs bigspin.

BLF: Určite sa nechceš zastaviť na jednej úrovni, ale šliapať vyššie a vyššie. Nejaké nové triky na pláne? Tréningy, sústredenie, jazdecké možnosti, čo plánuješ do nasledujúcich dní v rámci jazdenia?

Zuzka: Momentálne som opäť na Floride, kde mám tento víkend preteky, poslednú zastávku The wakeskate tour - Battlefalls. Potom tu ostávam celé 3 mesiace ktoré budem venovať v prvom rade jazdeniu. Chcela by som tu powinchovat rôzne spoty, zlepšiť jazdenie za skútrom a natočiť edit. Motivácia je stále obrovská. 

Poz.red. Zuzka medzitým skončila na finálovom preteku The Wakeskate Tour – Battlefalls na druhom mieste.

BLF Ako si oslávila majstrovský titul v Nórsku, a ako v Bratislave?

Zuzka: V Nórsku tak asi že 2 pivá za 22 eur :D ešte že boli Veron s Lujzou, ktoré sa vždy postarali o super náladu a večer sme v pohodičke strávili s ostatnými jazdcami. Nič bujaré haha.

BLF: Ktorý z majstrovských titulov bol pre teba vybojovaný najťažšie a prečo práve on?

Zuzka: Ťažko povedať, takto sa na preteky až tak nepozerám. Skôr sa ich hodnotím podľa toho ako som bola s jazdením spokojná, alebo nie. Veľmi spokojná som bola na týchto pretekoch a 2 roky dozadu na Filipínach.  

BLF: Prajeme veľa úspechov, jazdenie bez zranenia a kopec zábavy na doske.

Zuzka: Ďakujem pekne Boardlife :) a všetkým ktorí ma podporujú!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: vrablova wakeskate

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!