Zvolen Sk8 Cup 2013 – skateboarding stále žije
Streda 21. Augusta 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Števo Kurilla
0 komentárov

Zvolen Sk8 Cup 2013 – skateboarding stále žije

Rok 2013 je pre slovenský skateboarding zase o niečo ťažší. časy minulé, sme boli zvyknutí na viacero väčších skateboardových akcií a súťaží, no postupom času sa z našej scény vytrácajú. Veľké akcie, kde sa stretlo množstvo jazdcov z rôznych kútov Slovenska a aj viacero zahraničných hostí, vystriedalo viacero malých, lokálnych akcií. Otázku, či je to dobre, alebo nie, si musí každý zodpovedať sám.

Zvolen sk8 cup 2013

Našťastie aj v roku 2013 sme sa mohli zúčastniť na jednej z tých väčších (dúfame že bude jedna a nie jediná). Zvolen je tradičným miestom, kde skateboardingom žijú už dlhšiu dobu. V meste sa nachádza slušný skatepark o ktorý sa pravidelne starajú chalani z organizácie Grind. Určite to nie je ľahké ani z finančného hľadiska, ani z časového, keďže chalani majú aj normálnu prácu, ktorej sa musia venovať.

Takže sobota 17. augusta a Zvolen Sk8 Cup. Ešte na chvíľu odbočíme. Po dlhšej dobe nás zaujal plagát od Juraja Zajačku, ktorý pripravil k súťaži. Kreativita a kvalitná práca. Na Slovensku taktiež nevídame často kvalitné a kreatívne plagáty (lídrom je Lukáš „Opi“ Karásek), preto nás ten Jurov potešil. Môžeme sa vrátiť na súťaž. 36 registrovaných riderov z viacerých častí Slovenskanie je veľké číslo, ale taká je doba. Môžeme zabudnúť na štartlisty popísané menami viac ako 50tich riderov.

Jazdilo sa počas celého dňa. Park bol kvalitne pripravený, takže všetko prebiehalo v poriadku. Nebudeme ďalej obkecávať súťaž, chalani organizujú akcie v Zvolene nejaký ten rok, takže všetko tak ako má byť. Vyhral Peter Molec, od ktorého sa to trocha aj čakalo. Prekvapil Matej Varga, ktorý si vyjazdil druhé miesto. Sme radi, že aj v týchto časoch sa deje niečo väčšie. Takže dík chalani za vašu snahu a čas. Sponzorom a partnerom taktiež. Pozrite si video od Števa Kurillu, časom by mali pribudnúť aj fotky. Výsledky?

Zvolen Sk8 Cup 2013:

1. Peter Molec
2. Matej Varga
3. Tomáš Hofbauer
4. Igor Hanečák
5. Kristián Nguyen
6. Dušan Kružec
7. Braňo Moravčík
8. Adam Tran
9. Filip Frankovič

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!