Zvolen Skatecup 2015 patril Adamovi Tranovi
Pondelok 14. Septembra 2015
Autor: Boardlife
Foto-video: Dodiak Lukáč
0 komentárov

Zvolen Skatecup 2015 patril Adamovi Tranovi

V sobotu 5. Septembra 2015 sa vo zvolenskom skateparku odohral tradičný pretek s názvom Zvolen Skatecup. Zaujať porotu tento rok nebolo vôbec jednoduché, preto museli jazdci voliť tie najväčšie pecky ktoré majú v rukáve. O tom že to bol zaujímavý a napínavý pretek ťa presvedčia nasledujúce riadky.

Pre mňa Zvolenský skejtový pohár neznamená len pretek.  Je to miesto kde má mnoho ľudí z mnohých miest  možnosť stretnúť sa pokope  a kvalitne si zajazdiť. Pre mňa je už súčasťou mojej histórie týkajúcej sa skejtu  siahajúc  do roku 2007, keď som mal prvý krát možnosť  vidieť naživo dobrý skateboarding presne na tejto akcii. Mimochodom sa mi tu pár archaických fotiek z tade váľa v kompe, napríklad na prvej je Peťo Mercell ako poctivo delí Fs 5-0 a vzadu ho fotí  Mat Rendek ! Kúsky takmer pre historikov . . . (štyri archívne fotky)

Vďaka chalanom z Lowcost  a Picnic  sa aj tento rok podarilo túto tradíciu udržať a to aj za nepriazne vrtochov počasia. Ráno pred odjazdom z domu som úpenlivo študoval  ALADIN  na čo všetko sa mám pripraviť , pribalil som si pre istotu aj pršiplášť pretože všade naokolo po kopcoch sa ženili čerti. Neveriacky v negatívne znejúcu predpoveď  SHMÚ som sa vydal s Hrušom  a Kaktusom do skejtparku akurát  v štádiu ukončovania registrácie kde mali už chalani solídne najazdené, ľudí bolo primerané stavu počasia celkom dosť a vzhľadom na to že ráno bola percentuálna šanca štartu preteku fifty-fifty. Majk do ruky akurát lapá lapaj Moderný spevák Hafner  a k začiatku kvalifikácie chýba už len ....pivo : ) . Na „ihrisku“ zostávajú iba registrovaní riders a pohár môže začať.

Kvalifikácia sa šla formou džemu. Chalani na začiatok uprednostnovali  technickejšie triky, esá zostávajú v rukáve. Mitch na začiatok začiatok dal celkom zaujímavý frontbor hore handrailom. Zahambiť sa tiež nedal napríklad Juraj Kamiač s kreatívnou záležitosťou Miller flip 360. Po poriadnom džeme si chalani mohli dať pauzu a k tomu klobásu z grilu v rohlíku, ktorej som podľahol aj ja a bola vynikajúca! Mimo iné sa dalo priamo na preteku zaobstarať aj slovenský  merch Lowelycruizers Igorove Nejebem na to.

Po troche oddychu a dobrého jedla sa pretek posúva do semifinále  v ktorom padali slušné pecky ako Peťov Mercellov transfer lip ktorý dlho trápil, ale nakoniec to ustál na pána, alebo Kočov flow v Californskom štýle, alebo Jurov Vartíkov BS Heel  z gapu s cigou v ruke.

Počasie nedoprialo a spustilo sa mrholenie, pre ktoré bolo nutné pozastaviť súťaž. Klzké prekážky sú nebezpečné ale zároveň ideálne na poriadnu bluntovú session v ktorej sa najvhodnejším  blunterom stal Igor Hanečák.

Netrvalo chvalabohu dlho kým prekážky vyschli  a semifinále prešlo do finále v ktorom chalani sádzali veci typu fs nosebluntslide   v podaní Jura Vartíka. Silný zážitok bol aj Jurajov Kedroňov  FS flip  over handrail  v štýle jeho vlastnom, že keď dopadol tak neviem či aj asfalt nepraskol z tlaku! Peťo Molec si na domácom ihrisku osvojil  novo vybudovanú prístavbu k pôvodným betónovým zábranám a síce vyhadzovačku  s možnosťou skopnúť  to  rovným  krátkym railom na ktorom Peťo  nadiktoval  switch smith  a switch feeble! Braňo Moravčík polahodil oku s 5-0 cez cely lomený jakel, tak isto predviedol v jednoduchom štýle crail grab.

Finále malo však predčasné ukončeniekvôli počasiu sa nakoniec  nedojazdilo. Porota však musela nakoniec objektívne zhodnotiť priebeh a vybrať  4 najlepších jazdcov.

Prvú cenu mohol získať iba jeden človek, Zvolencup 2015 patril Adamovi Tranovi, ktorý svojou čistou a presnou technickou jazdou presvedčil že si zaslúži vyhrať ! GRATULUJEM ! Druhé miesto obsadil domáci Peťo Molec vďaka jeho ladnému vycibrenému štýlu. Tretie miesto patrilo Jurajovi Kedroňovi za veci vo výške a vysokom štýle! Štvrté miesto Braňo Moravčík. Piate miesto Juraj Vartík.

Nasledoval presun na SecretTLAKParty ktorej som sa nezúčastnil, lebo by som asi taký tlak nevykril :D Každopádne by som chcel na záver ešte raz poďakovať chalanom od Lowcost a Picnic skateshop  za zorganizovanie akcie, ktorá spája ľudí z rôznych miest do stredného Slovenska – Zvolena.

Dúfam že sa vidíme o rok a ešte vo väčšom počte!

Text, foto: Dodiak Lukáč.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: zvolen tran molec

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!