Nedeľa 20. Decembra 2009
Autor: Michal

0 komentárov

4 hours in Skatearea23

U našich najzápadnejších susedov v Rakúsku sa dejú zázraky. Teda aspoň čo sa týka skateboardingu, túto jeseň tam otvorili 5 nových alebo rozšírených skejtových hál. Tá nám najbližšia sa nachádza v susednej Viedni a bola prednedávnom rozšírená o polovicu. Preto sme sa jednu nedeľu vybrali skupinka 15 Slovákov užiť si jej výhody a prípadne zistiť jej nedostatky.

Dali sme sa dokopy 2 autá v zložení Šváb, Sili, Chorche, Jozef Vančo, Kubo Židek, Rišo Arnošt Hudec, Kubo Krížo, Matúš Gajdoš, Braňo Mrváň, Miňo Nižnanský, Samo Maco a Ja. Do haly potom neskôr ešte dorazili napríklad Braňo Hóz či Tomáš Bacigál. Cesta trvá po diaľnici z Bratislavy priamo ku hale okolo 40 minút, čo je stráviteľný čas, navyše za tento čas sa dostaneš napríklad MHD-čkou z domu na Istrák.

No teraz viac k vynovenej hale. Pôvodná plocha sa rozšírila o polovicu, čo dosiahli vybúraním zadnej steny haly (z toho vyplýva že lacné to zrovna asi nebolo). Do stredu haly umiestnili úplne novú prekážku, centrál, na ktorom sa nachádza napríklad rovný a šikmý rail, hip, rádius, 4 kocky na skákanie ale aj grindovanie, minirampa a ďalšie vymoženosti.

Prekážka je navrhnutá skutočne ideálne, každému zrejme vyhovovala. Zadná, rozšírená časť haly je skorej streetového zamerania, keďže sa v nej nachádzajú na zemi nízky grindbox, vysoký grindbox, tyčka či bank. V prednej, vstupnej časti haly sa zas nachádzajú napríklad manuálbox, wallride či vyhadzovačka. Hala teda teraz obsahuje viacmenej všetko, čo jazdec potrebuje.

Vstupné zostalo rovnaké ako po minulé roky, teda 2 eurá na deň. Jedinou nevýhodou, s ktorou sme sa stretli, bol obrovský počet jazdcov, ale aj rôznych ľudí bez dosiek, ktorí zavadzali a robili jazdenie náročnejším. Vhodnejšie by teda bolo vybrať menej frekventovanú dobu na návštevu, ako nedeľu popoludním. V prípade záujmu môžete získať viac informácii alebo fotiek priamo na oficiálnej stránke haly www.skatearea23.at. Kvalitu haly potvrdzuje aj fakt, že Kubovi Krížovi sa v nej tak dobre jazdilo, že jednoducho nezostal čas na fotenie. Preto si aspoň vychutnajte krátky zostrih trikov, ktoré za 4 hodiny strávené v hale od našich jazdcov padli.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!