Streda 12. Októbra 2011
Autor: Boardlife

0 komentárov

Absinthe Films - Twel2ve

Tak, zima sa nám stále viacej približuje. Samozrejme tá slovenská. Zima u susedov v Rakúsku už dávno začala. K zime samozrejme patria aj nové videá. Rozhodli sme sa pokračovať v tradícii recenzií snowboardových videí. Minulý rok ste na stránkach www.boardlfie.sk mohli vidieť viacero recenzií z tých naj videopočinov roka. Recenzovali sme produkcie ako Sandbox, Absinthe, Alterna, Forum, Isenseven a ďalšie. Dnes pokračujeme.

Na prvú recenziu sa nám dostalo video Twel2ve od Absinthe films. Absinthe films určite dobre poznáte z ich predchádzajúcich počinov – NowHere, Neverland, Saturationm Pop, Futureoroof, Optimistic, More, Vivid. Starší z vás a nás vedia, že je to zaručená kvalita. Venujme sa však ich najnovšiemu videu a tým je Twel2ve.

Klasicky po zasunutí DVD (inak ak máte originálku, vo vnútri obalu vás čaká prekvapenie) sa vám objaví klasické menu s filmom, časťami, bonusom a partnermi. Play movie láka najviac. Úvodná časť patrí predstaveniu partnerov, bez ktorých by to nešlo k tomu hudbička ako z tisíc a jednej noci. Nasleduje netradičné predstavenie jazdcov. Je ich dokopy 12 a my si ich predstavíme v jednotlivých partoch.

Ako prvý nastupuje na scénu Gigi Rüf. Začiatok partu je čienobiely, zrnitý s kopou prašanu. Prichádza farba. Začiatok Gigiho partu je v znamení freeride a občasných skočiek z prírodných jumpov. Všade neskutočne veľa snehu, ale fakt veľa. Občas zábery pôsobia stiesneno, keďže sa jazdí v lesoch. Žiadne extrémne rotácie, skorej zaujímavé spoty s fakt veľa snehom. Farebné zábery sú prerušované čiernobielymi zrnitými. Hrá pohode hudba. Gigi končí, prichádza Lucas Debari.

Lucas začína part dvoma Bs 360 a pokračuje. Znova sa jazdí mega prašan, skoky v prírode a medzi stromami. Krátky part Lukasa strieda Blair Habenicht. U neho je prvý krát vo videu výraznejšie použitá kamera zavesená na lanách medzi dvoma stromami. Pekný záber. Taktiež tu prvý krát vidíme veľké hory, výsadok z vrtuľníka a freeride dole stenou. One foot na freeride, nech sa páči, aj také tu majú. Ďalší výsadok a znova sa ide jazdiť stena. Konečne slnko a čerstvý vzduch.

Skreče, tupenie hrán, báger, mesto, zábradlia a schody. Prichádza Dan Brisse a s ním prvý jibing vo videu. Zaujímavé spoty, veľké transfery k tomu štýlový jibing a úsmev na tvári istý. Zopár naozaj skvelých trikov ako Cab 270 do froňa na megazábradlí. Dan sa nezaprie ani na klasických skokoch kde páli štýlovú SwBs 720° poznačenú pádom kameramana (poz. red. Pre pozorných) k tom Cab 900° a ešte niekoľko corkov. Príjemný part.

Johnnie Paxson je číslo 9. nevracia triple backflip, nevadí. Je to hlavne jiber. Na začiatku pár wallrides v Japonsku, neskôr aj doublecorky na BC (backcountry) spotoch. Kombinácia jumpov a jibingu znie férovo. Treba byť vyjazdený všade. Ešte keď vám policajti zmerajú rýchlosť pri jazdení street spotu, je všetko v poriadku.

Sylvain Bourbousson – ďalšia temnota, mega snehu, hmla a zase mega snehu. Jazdenie pampúchov, skoky a ďalšia zábava v hlbokom snehu. Žiadne železo, len chill hudba a sneh. Higlight je 50-50 po lane od lanovky. Pokračuje Mat Schaer v rovnakom štýle. Veľa záberov v hmle, čierno biele, zrnité. Atmosféra je však neopísateľná. Chcete tam byť! Jazdiť!

Turecko, vrtuľník, freeride, pád a lavína. Našťastie má Nicolas Müller špeciálny vak, ktorý ho držal na povrchu lavíny. Následne už len zábava. Sedmičky len tak lietajú a nezameniteľná Nicolasova čiapka k tomu. V Turecku jazdia aj na drevených doskách, podobných snowboardom, ktoré ovládate šnúrkou a palicou. Vyskúša ich aj Nicolas. Ďalší part odpaľuje jediná baba vo videu – Annie Boulanger. Slušný freeride, dropy a aj Bs 360° v prírode. Annie taktiež stihne strhnúť lavínu, ale našťastie sa z nej vyhrabe.

Hudba sa pritvrdzuje a prichádza Wole Nyvelt. Spoznáte ho aj bez zobrazenia mena, keďže part začína typicky. Na nohách má snowsurf. Doska bez viazania a čo na nej dáva, tak to je neskutočné. Mega polety, Bs 360°, dropy, otočky v prašane. Na záver si Wole obúva klasickú dosku, aby nám ukázal, že aj na nej to vie. Úplný koniec však znamená pád a zničené koleno.

Nasledujúce minúty patria kamarátom. Taka Nakai, jiber Chris Carr jazdiaci výhradne v oranžovej kukle. A je to tu. Nicolas Muller začína svoj part za tónov Damiana Marleya. Zábermi sa vraciame na začiatok. Hmla, mega snehu, zvláštne spoty a Nicolas. Veľká zábava na doske a horách. Štýl jazdenia, spoty, megaveľa snehu, zábavná čiapka a pán maliar na snehu – Nicolas Muller. Vychutnávame si jeho part! Vrcholom je kameraman zavesený na lane a Nicolas pod ním. Skáčeme a kričíme od dojatia. Part nekončí, Marylho strieda OMD a Electricity, ktorá už bola použitá v jednom snb videu. Nevadí. Pridáva sa aj Gigi a hory sa hneď zväčšujú, prichádza slnko. Táto 5 minútovka v podaní Nicolasa a Gigiho je top partom videa. Freeride a backcountry tak ako ich poznáme. 

A kto nám ešte chýba, no predsa Romain DeMarchi. Jeho part sprevádza pomalšia hudba, znova veľa snehu, pohodička, freeride, powpowík. K tomu stihne struhnúť pár točiek a aj on má vymaľované. Pokračuje JP Solberg a pokračuje tak ako jazdci pred ním. Opisovať dookola nádherné prostredie, hory, veľa snehu, freeriding nemá význam. Určite si video pozrite a zistíte sami. Hory strieda ulica. Bode Merrill začína dropom do bora. K tomu pridá viacero zaujímavých spotov, trikov. Jibingm ulica. Z jibingu čo sme videli vo videu, určite najlepší part.

Na záver ešte príde kultúrna vložka, spev a hrané divadlo. K nej double backflip, onefoot polet, kombinácia one a flipu + iné šmaky. One footy sa k záveru videa stávajú veľmi populárne. A taktiež aj doublecorky. Koniec videa vyvrcholil freestylovo. Samozrejme žiadny park, ale bísí. The End. Ak sa ešte vrátite na začiatok v bonusoch vás čaká všeličo zaujímavé. Hlavne pády.

Twel2ve je zaujímavé video, plné krásneho pow powu prekladané freestylom. Zopár zaujímavých záberov, príjemná hudba k tomu. Žiaden snowpark, len street a hory. Ako píšu autori, miesto čiernej kópie si zabezpečte originál. Poteší to vaše oko, vždy keď sa pozriete na zbierku originálnych dvd-čiek so snowboardovými videami. Twel2ve si môžete taktiež stiahnuť na itunes

Ak vás zaujíma viac o jazdcoch, produkcii, videách z prostredia Absinthe films, klikajte na ich web. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!