Piatok 30. Septembra 2011
Autor: Boardlife

0 komentárov

Ako to vidí - Matej Dolník

Dnes sme si do rubriky „Ako to vidí..“ pozvali známeho to snow jazdca, moderátora, začínajúceho wakera, vychyteného moderátora a bla bla – Maťa Dolníka. Ako si užíval prázdniny, čo robil, alebo čo sa chystá robiť sa dozviete v nasledujúcom interview.

Ahoj Maťo, ako sa máš tieto dni?
Takýto dobrý život nikdy nemôže byt zlý :). Prázdniny sa končia (už sa skončili), začína škola a blíži sa zima. Už sa nemôžem dočkať.

Čo si robil celé leto, festivaly, práca, chill pri mori?
Ku moru som sa nedostal. Dva mesiace som chilloval: bol som na Grape, v Hrozenkove, na Terlicku wakeboardovať,  poprechádzal som sa po Tatrách a chlomstal. Pak som si na mesiac šiel oddýchnuť do roboty.

Videli sme ťa jazdiť aj na wakeboarde, ako ti to ide na vode?
Tak nie je to nič jednoduché. Veľký obdiv chalanom, ktorí nakladajú!!! Jazdenie mi už nerobí žiadny problém, skúšal som už aj nejaké tie triky.

Prečo práve tento letný šport ? Kedy ťa to chytilo?
Nalanáril ma na to Kaňusek s Radkom Dubovým. Chytilo ma to hneď ako som sa na to postavil. Je to šport veľmi príbuzný snowboardingu. Perfektná letná alternatíva.

Ktoré vleky si už vyskúšal?
Zatiaľ som sa vozil len na Terlicku. Skúšal som sa voziť už aj za člnom, ale je to oveľa namáhavejšie. Dovtedy som si myslel, že mi to celkom ide.. :D

Akému športu sa v lete ešte venuješ?
Ja som také športové hovado. Hrám viac-menej čo sa dá. Najviac sa venujem beachvolejbalu, hokejbalu a futsalu. Samozrejme ako každý extrémny primát aj skejtujem :)

Ako vyzerá tvoja letná príprava na tohto ročnú zimnú sezónu, trampolína, behani?
Trampolínam sa moc nevenujem. Neviem prečo. Je to parádna príprava. Viac som však v Hrozne, na skejte, alebo chodím behať.

Takže si cez leto občas odbehneš poskákať do Nového Hrozenkova a čo tam?
Túto letnú sezónu som tam bol 3 krát, samozrejme aj na nejakú tú noc. Je tam perfektná partia. Celkom mi to nahrádza zimu v lete.. :)

Myslíš, že na Slovensku to nemá budúcnosť, či?
Pravdaže má. Kým bude sneh, tak to má zmysel vždy. Svet je úplne niekde inde, ale myslím, že progres ide u nás čoraz vyššie. Hlavne to je o zábave a o perfektnej partii :)

Vieme o tebe, že aktuálne študuješ na vysokej škole v Bratislave. Trošku nám priblíž čomu sa tam venuješ.
Aktuálne informácie ako topky.sk :D. Od septembra študujem na Žilinskej univerzite. V Blave som študoval chémiu a to mi nejako nevoňalo. Myslím, že aj keď budem doma, budem mat pravé viac čašu na snowboarding :)

Prečo práve táto škola? Chceš sa po skončení školy, ďalej venovať týmto smerom ?
Myslím, že si sa pýtal na tú chémiu...:). Odpoveď máš. Práveže nechcem. Teraz som si vybral  manažment. Myslím, že to je škola, po ktorej sa môžem venovať čomu budem chcieť a pravé to teraz potrebujem.

Poznáme ťa z veľkého množstva after party, že si starý party boy a kasanova u dievčat :) Kedy naposledy padla rosa?
Na party nechodím. Alkohol som raz ochutnal na svadbe svojej sesternice. Moc mi to nechutilo a túto skúsenosť už viac opakovať nechcem. A na dievčaťa mam ešte čas :)

Čo tvoj sponzoring, figuruješ pravidelne v prvej 5-ke na SVK snb akciách. Všeličo sme počuli z oboch strán o tvojom minulom sponzoringu. Nebudeme vŕtať, máš niečo nové vyhliadnuté?
Tak v poslednej dobe sa mi na súťažiach celkom darí. Som tomu rád. Súťaže nejazdím vôbec preto aby som sa ukazoval, ale hlavne preto, že ma to baví najviac zo všetkého. So sponzoringom začínam úplne nanovo. Už je však isté, že ma túto sezónu budete vidieť v naplieskaných Meatfly veciach :) Pátram však po niekom, kto mi pomôže vyriešiť otázku snowboardu.

Zima sa nám pomaly blíži, no minulú sezónu to nebolo nič moc. Plánuješ nejaké zahraničné spoty, otváračky, campy?
Ja som stále veriaci. Babka od vedľa hovorila, že bude tuhá zima. Že ju kĺby bolia a že jej praská sklovina na protéze. Samozrejme chcem zavítať aj niekam do zahraničia. Na prvý výjazd sa chystám už 8.10. do Val Senales.

Na O2 rookie campe si robil inštruktora, ako sa ti učilo?
Bolo to celkom ťažké. Vysvetľovať tým deťom stále to isté dookola a oni to aj tak robili zle. Sem tam som mal celkom tlaky, ale keď už sa im začalo dariť, mal som zo seba taký dobrý pocit úspechu :D. Už sa teším, keď budem učiť svoje deti. :D

Na Donovaloch sa odohralo pár súbojov Game of Shred, čo sa ti na tom najviac pozdávalo a kto ťa prekvapil svojím jazdením?
V prvom rade sa chcem ospravedlniť Dudovi za ten posledný trick..:D.. a vychváliť by som chcel jednoznačne Rybacinu za šialené tricky, Kubka Kršku za to, že mu stíhal, Kubka Brziaka za jeho čisté jazdenie a Romanovi za to, že blaváci nevyhrali. Pome rocks. Najkrajšia nedeľa sezóny 2010.

Máš pre nás pripravené nejaké nové esá na túto sezónu?
Minulú sezónu som vytiahol Guľové :D, tento rok mam v rukáve schované ďalšie tri.

Tak dík Matej, vidíme sa na horách! 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!