Nedeľa 13. Marca 2011
Autor: Kristián
Foto-video: Lulla, Kristián
0 komentárov

Boardland Slopestyle vo Valči - ževraj došla aj Nora

Keďže má Slovensko 17.589.500 obyvateľov a rozlohu 189.680 km2, tak si môžeme dovoliť mať päť akcií počas jedného dňa. Šťastím bolo, že sa konali na rôznych miestach našej krajiny. Orava, Turiec, Liptov, Jasná, Východ. A ani sa organizátorom nečudujem, táto zima je prekvapivo hnusná, suchá a skúpa na sneh. Takže lepšie vrabec v hrsti, ako .. však vieš.

Teraz si priblížime akciu Boardland Slopestyle vo Valči. Na akcie sa snažím chodiť vždy deň, pred ich samotným konaním. Tak tomu bolo aj teraz. Odchod z Ba smer ZA a potom Valča. V stredisku som už raz bol a zanechalo na mňa pozitívny dojem. Tak tomu je aj teraz. Údolíčko a okolitý areál strediska považujem za najkrajšie na Slovensku. Všetko upravené, žiadny bodrel. Večera, fľaška kvalitného vínka v Humne a hor sa na ubytko. Tam sa stretávam s Trabim, Barborkou, Henrym a ďalšími ľuďmi. Ďalšia fľaška vínka a smer posteľ. Ráno nás čaká slopestyle.

Zobúdza ma Jogi z Monstru, našťastie nie v posteli, ale cez okno. Štartuje ten svoj 9 liter a necháva ho „bublať“, kým ma nevyženie z postele. Počasie nádherné, plech, ako dávno nebol. Slniečko, teplo na mikinu. Raňajky, dokonca nie double. Prichádzajú prví jazdci. Matys, Blcha (ten prišiel už deň pred), Ivo Michalík a ďalší. Dostávajú čísla na šnúrkach. Šliapem na kopec. Vidím dve veľké platformy so skokmi. Nejaké tie bedne a raili, celkom fajn na menšie stredisko. Snáď nebude slopestyle len o jednom skoku. Nech si jazdci zajazdia. Hlavní organizátori Martin „Trabi“ Horička a Henry určujú prekážky, ktoré sa budú hodnotiť. Celé pôsobenie na akcii sa nesie v super príjemnej a pohodovej atmosfére. Žiadny stres, žiadne naháňačky. Všetko sa stíha. Jazdci si jazdia, popri tom hrá Dj Siky a hovoreným slovom občas sprevádza Fejo. Úplný chill.

Rideri sa s Trabim dohodli na formáte 2 hodiny jam, pauza a potom ďalšia pol hoďka na jazdenie. Registrovaných bolo cca 15 riderov + 3 baby aj s meškajúcou Didou. Jáj, asi chceš vedieť kto tam jazdil. Maťo, Matej, Ivo, Dušan, Rado, Aners, Vlasto, Ján, Martin, Lucia, Dida, Peťa + ďalší. Po niekoľkých tréningových jazdách odchádzame na posedenie pre rozhodcov. Trabi ma prosí, či by som mu nepomohol s judgingom. Keďže som bezcharakterná sviňa bažiaca po peniazoch, zlate, chlaste a diamantoch, sľubuje mi 10 litrov Mavína, bukekela na izbe, 5kg zlata a k tomu pol milióna forintov – ja prijímam a mením svoje plány z chilovania s foťákom na „prácu“ s papierom a ceruzkou. Trabi je znalec, vyberá skvelé miesto, odkiaľ aj fotiť ide. Yes – We Can!

Pozornosť okolostojacich púta Monster autíčko, pri ktorom sa fotia okolojazdiaci aj s plechovkami tohto nápoja. Holdeňáci majú super stan, kde majú katalógy a rôzne ošatenia. Najväčšia vychytávka je však kartón piva, páročky, klobásky, wurstíky a baranie rohy. Dávno mi nebolo na „lokálnej súťaži“ takto chillovo a príjemne. Popri pozeraní na jazdcov si si mohol kuknúť aj dáku škodovku. Na svah vytrepali SuperB a Yetiho. Yetiho chápem, ale ako prešlo superBé cez rozbitú zem, sa čudujem. No ale späť k jazdeniu. Začína sa jam – hodnotí sa celá jazda, čiže skok + skok a k dotvoreniu názoru na jazdca aj bednička.

Jazdenie, jazdci, pády, vrtuľník. - Jazdci jazdia, tak to asi má byť, nie? No a niektorí aj veľmi pekne. Maťo „Blcha“ Blaško – na prvom SwBs 360° trocha do strany, ale čisto. Na druhom najprv páli Cab 540 veľký štýl + výška. K tomu speed froňo. Yeah! Maťo hrotí celý deň a pokúša Cab 720° ktorý ustáva tak na 60% - kukaj sekačku. Dá 20 drepov, zosilnejú nohy a má to na 100%. Inak od Maťa celodenné pekné jazdenie. Ide hore. Matej Matys – klasika, aj keď s prasknutým kĺbovým puzdrom na prste ruky a opicou na hlave, ustáte dopady široko ďaleko. Cab 540° Fs a Bs 720° na dolnom. Skúšal aj 9, ale nešlo.

Anders Haugvad z Nórska jazdiaci za kamoša Berre (ktorý si zlomil niečo na chrbte a už sa na dosku v živote nepostaví). No Anders 3ka a 5ka na prvom + SwBs 720° na ktorej keď ešte popracuje, bude to wáuu. Bez grabu to nejde. Ďalej jazdili aj ostatní, niekto 3-ky, niekto 5 -ky, ródeá z prednej a zadnej hrany, SwBs 180° a taaaak. Baby jazdili tiež, airovali, zánožkovali a dokonca Lucia Jamborová si dovolila otočku do pravej strany o 180° na väčšom skoku. Best Trick, 50€, kartón energy Monstru putoval Andersovi.

Zabudol som na držky a vrtuľník. Držiek bolo dosť, keďže dopad krátky a jazdci naspeedovaní. Double backflip aka 1,5 backflip rovno na gebuľu s efektným prehnutím sa od Tina Grisníka, alebo aj ďalšie lahôdky. Našťastie sa nikomu nič vážneho nestalo a tak sa mohlo prejsť k vyhodnoteniu (kto ako skončil si pozri v newse) a k ťahaniu Škody Yeti na víkend aj s plnou nádržou. Po úvodnej márnej radosti Jana Kulicha, išla škodofka starému motorkárovi – Radovi Dubovému, ktorý mal ohromnú radosť. Vrtuľník bol tiež, našťastie nie záchranársky. Ale malý, červený. Pošuškáva sa v diskusiách, že došla Nora Mojsejová. Či to je, alebo nie je pravda, sa už nedozvieme, lebo červený vrtuľník aj s tajomnou dámou v kožuchu odletel podvečer preč.

Afterparty bola, ale keďže som nudný a zinkasoval som 10 litrov Mavína, bukekela na izbe, 5kg zlata a k tomu pol milióna forintov, odchádzam domov. Martinské party poznám a viem, že sú vždy top. Ešte dačo? Nie, tak dobrú...

:::VIAC FOTIEK V GALÉRII:::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!