Štvrtok 21. Apríla 2011
Autor: Kristián
Foto-video: K.Krížo, Lulla, Pome
0 komentárov

Burton Špindl Spring Session 2011 - časť 2.

Dnes pokračujeme dokumentovaním nášho výletu do galaxie Burťon Špindl Špring Sešn 2001. V predchádzajúcom obrazovom zázname z keramického disku, sme sa dozvedeli niečo o setupe nachádzajúcom sa na planéte, takisto aj o tom, že je tam úplne super a ani skafander nepotrebujete na dýchanie. Ibažeby ste si chceli urobiť megavaporizér. To však netreba. Pokračujeme ďalej...

Na planéte BSSS tento rok počasie bohužiaľ až tak nevyšlo, resp. mali sme zo všetkého trocha. Slnko, dážď, hmla, teplo, zimšie v podstatne sme si za pár dní vystriedali všetkých 9 ročných období, ktoré sa tu striedajú. Okrem leta sa striedala jar, jeseň, zima, teplo, dobre, poopične, vymakane, ale najviac sme pociťovali jeseňojar, teda hlavne večer. Na jeseňojar najviac leje a na BSSS sa lialo veľkým štýlom. Luxusný výber zlatých mokov, dáke to tvrdšie v podaní Long Island Ice tea, Jägermeistra a domácich páleniek, až po hocičo. Taktiež sa v priestoroch planéty objavila aj záhadná rastlina žihlavovitého tvaru, ktorá dotyčných konzumentov škriabala na hrdle. Vzorky sme si bohužiaľ nedoniesli. Typujem však, že takéto mutované žihľavy sa nachádzajú aj u nás.

Teraz trocha k akciám. Miestne formy života si pre nás pripravili v podstate tri riadené oficiálne akcie. Skullcandy Trick Countdown, Corner Session a Freeride.cz public spring session jam, ktorý sa konal v Burton Easy Parku Hromovka, . Pri Trick Countdowne sa točilo koleso šťastia, pre niekoho nešťastia. Súťaže sa zúčastnilo viacero kozmonautov z planéty Slovensko. V kolese šťastia sa točili galaktické triky ako 360, 540, 900 chrbtom dozadu, dopredu tvárou 360, 900, Cabalérové 360, 540, 720, prednochrbtové 360, 720, 900 otočky a aj zaujímavý switch air, one foot a ľubovoľná 1080°C. Uháá! Kto zvládal, kto vypadával, sleduj v správe. Takisto bol zaujímavá aj corner súťažička. Lietalo sa doprava, doľava hore. Od našich majstroval Majster, lebo je majster a ide mu to najlepšie. Zo zahraničných to boli väčšinou domáci alieni a samozrejme hostia z planéty Q7i - aka Finland.

Pokračujeme ďalej. Dojmy sú každý rok veľkolepé. Vidieť šťastný smiech v očiach našich jazdcov, čo si ráno crujzujú v rampe je skvelé. Množstvo z nich má len pár príležitostí dostať sa von zo svojich lokálnych stredísk a hneď sem, kde bolo množstvo možností každý deň. Doobeda rampa, gapový skok. Poobede skok v prieseku a shreding na menších prekážkach a na záver, vlastne počas celého dňa corner. + železo, drevo a iné kozmické materiály.

Opisovať, popisovať a blabotať o tom, ako je tam skvelo, čo všetko sa tam dá zažiť, koho stretnúť, čo jazdiť sa dá. Ale načo? Treba to zažiť! Ideš na vleku, sedačku pred Ville Uotilom, vystúpi a ty sleduješ ako vraždí na kickri, len pár metrov pred tebou. Je to iné, ako súťaž. Žiadne zóny, žiadny sbs-kár na svahu, žiadny stres, len bezprostrednosť. Všetko je prirodzené, nechce sa ti? Nemusíš, len sedíš a kukáš. A tak tomu bolo počas všetkých troch, resp. štyroch dní na BSSS. Zhrniem aspoň tie hlavné veci, čo mi v pamäti ostali, lebo piatkový žúr bol na hranici! Všetky žúrky sú na hranici. Ale v Špinli pôsobili rôzne kozmické sily na naše organizmy. Resp. nové formy života nás unášali a pravdepodobne testovali. Potvrdil mi to aj Matej Dolník, ktorý má taktiež zmazaný sobotňajší denník kapitána.

Aha, zase blabocem. Takže zhrnutie: Štvrtok – príchod, zoznámenie sa s planétou BSSS a jej obyvateľmi, jazdenie, Trick Countdown. Večer úvodná party. Piatok ráno heli shooting a 1x v helikopotvore. Úžasné, nevieš čo skorej. Držať sa madiel? Sledovať okolie? Sledovať jazdcov? Čo skorej? Veľa emócií a tak málo času. Chceš stihnúť všetko! Nafotiť emotívne fotky, vidieť okolitú krajinu, vychutnať si let, sledovať výškomer. Nestíhaš nič. Ale aj tak máš na duši skvelý pocit. Fotky sú, škoda že jazdci vstávali o trocha neskôr. Nevadí, aj tak dík Motor.

V piatok sa okrem letu pripojilo celodenné jazdenie, shreding, pivko. Večer party hard. Ešte že si nič nepamätám od 22:00 do nejakej druhej. Ale asi bolo dobre. Party začínali najprv na ubytku, kde sa podávali lakotinky z domácej planéty, neskôr sa pokračovalo do miestnych krčmičiek, kde sa pridávalo do tempa. Všetko vrcholilo, pre niekoho samozrejme končilo, príchodom do party stanu priamo na svahu. Veľký biely stan ťa preniesol z planéty BSSS do dimenzie X, kde si sa molekulárnou transformáciou menil na Shreddera, Kranga, alebo Bebopa a Rocksteadyho.

Sobota, niekto jazdí, niekto triezvie. Väčšina avšak jazdí, na záver dňa, teda od jednej začína Corner session. Mate Hubka, cornerová legenda, ktorá sa v piatok zranila, sedí a popíja pivko. Každý si to riadne užil, len smutný hero Matúš, zlomený sedel a vychutnával si pocit neprekonateľného astronauta. Keby bol fit, tak to dá... aj na switch. Najviac zabil lyžiar, teda dvaja, čo sa hecovali a prelietavali celý corner. To sa už blížila neskorá poobedná hodina, čas na spánok, večeru, drink a afterku.Mecheche v megastane s mega osadenstvom. K tomu Hafner, Skyline, PSH a ďalší. Až do rána. Teda pre toho, kto nemusel šoférovať vesmírny koráb, naspäť domov.

Ako napísal pred dvoma rokmi Renďo – „MOTOR. Motor je srdcom auta. Bez motora nejde loď, lietadlo, dokonca ani hodinky. M O T O R. Veľmi dobre si zapamätaj túto prezývku. Motor má na svedomí mega brutal bouaaa akciu BSSS.“ Tak táto veta sa dá aplikovať stále. Samozrejme, ani raketový motor nemôže fungovať bez svojich súčastí, ktorými sú v tomto prípade ľudia okolo Snowpardeisgnu. Chalani to zas raz urobili dobre, nie dobre, vynikajúco. Mať takého Motora na Slovensku, to by bolo.. ale vlastne ani nie. Rád sa vrátim do Špindlu a užijem si to tam.

Vymieňame si s domácimi bytosťami vecné dary. Ja im darujem koreňovicu, bryndzu, lístok na MS v hokeji + vreckovky, keď prehrajú s nami finálový zápas, aby si mali do čoho utrieť nos a oči. Pripájam recept na kofolu (hahahaha). Oni mne na oplátku žihlavu, klídeček, vepřo a zelí. Nasadám do rakety, zapínam sytič a štartujeme. 3,2,1 – dovidenia priatelia o rok. Je mi smutno. Má byť prečo... vidíme sa o rok!

:::VIAC FOTIEK OD KUBA KRÍŽA A LULLY V GALŔEII:::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!