Utorok 03. Apríla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla
0 komentárov

Burton Špindl Spring Sessions 2012 - part 1.

Každoročne sa človek teší na množstvo akcií. Množstvo doma, nejedna v zahraničí a taktiež zopár u našich susedov v Čechách. Jednou z tých naj je aj Burton Špindl Spring Sessions. Prečo sa na ňu neskutočne tešíme a prečo je jednou z tých naj, na ktorých máme tú česť sa zúčastniť? Veď čítajte.

Vždy koncom snowboardovej sezóny v našich krajinách sa u našich bratov koná jedna veľká akcia s názvom BSSS. Nejde o klasickú súťaž, ale skorej o stretnutie kamarátov, jazdcov, médií a priaznivcov snowboardingu nie len z Česko-Slovenska, ale aj rôznych iných krajín. Miestom je Skiareál Špindleruv Mlýn a konkrétne zjazdovky vo Svätom Petri. Termín na konci marca a začiatkom apríla. Každoročne má BSSS nejakú tému. Minulý rok to bol vesmír (rakety, hviezdy, vesmírne lode, kozmonauti všade po svahu), tentoraz to bola téma Mexika. Olé! Vydajte sa s nami na cestu do ďalekého kraja kaktusov, tequili chutiacej ako Jägermeister a sombrér. Únete a nosotros!

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Prichádza sa vždy v stredu večer. My nie sme výnimka a po nákupe sombrér v Bratislave, niekoľkotisíc kilometrovom lete prichádzame na race office do mesta Los Špindlos, Mexiko. Posádka čierneho siláka je foto Lulla, kamera Robo a fotoredaktor Kristián (ja). Samozrejme nebudem z toho robiť cestopis a dokumentaristiku. Takže akreditácia a hybaj na Jánošíka spať. Jánošík je naším prechodným bydliskom v Mexiku. Hotelík na začiatku mesta Los Špindlos. Ja osobne som už v tomto kraji a hoteli strávil niekoľko zaujímavých nocí, takže miestne nárečie poznám. Dlhá cesta, unavení, zmena času nás zatláča do postelí.

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Chalani z Los Snowparkdesignos pre nás všetkých (samozrejme aj pre seba) pripravili zaujímavú pôdu na jazdenie. Niekoľko kickrov o veľkosti cca 8 až 18 metrov. Najväčší samozrejme v prieseku a vedľa neho menší. Ešte jeden bol po ľavej strane snowparku. Jibu požehnane. Dvojtrubka, zaujímavé „bradlá“, drevo, ďalšie VR rúry, kink bedne, speed rails, nový wallride, stariset, atď. Veľkým lákadlom pre návštevníkov BSSS je aj La Rampa, takzvaná halfpipe príjemných rozmerov aj pre cudzincov, ako sme my. Na ňu som sa osobne tešil najviac. Samozrejme aj na party veľmi, ale rampa v Los Špindlos je legendárna! Na akciu ohlásilo príchod veľa los niños a las niñas zo Slovenska. Cca 50 ľudí to kľudne mohlo byť. Jedinou znepokojujúcou správou bolia tá z predpovede. Polooblačno, občasné snehové zrážky a silný vietor sa hnali na Mexický záliv. Však uvidíme. Neskoro večer ešte prichádza ďalší člen nášho zoskupenia Tomáš „Pinky“ Gríger, obsluha kamery, foťáku. 

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Štvrtok vstávame, vyberáme škorpióna z tenisiek a raňajkujeme. Los toritlas, burritos, májka a rožok. Krásny export z Československa. Na svah to nehrotíme, čakajú nás ešte krásne tri dni. Už prvé hodiny stretávame posádky z iných krajín ako Rakúsko, Poľsko, Slovinsko, Chorvátsko, Nemecko, Fínsko. Množstvo ľudí na svahu sa pokročilou deviatou hodinou rannou rozrastá. Okamžité onebesenie sa v rampe. Dávam niekoľko hitov. Neskutočný pocit jazdiť na vlastnom oslíkovi v rampe! Každý jazdec by mal využiť možnosť jazdenia v rampe. Skilluje to jazdeckú techniku, cvičí celé telo a pohladí myseľ. Počasie je čudné. V Mexiku a Los Špindlos, tak ako všade na horách je počasie nevyspytateľné. Chvíľu slnko, potom dážď, teplo, sneženie.

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

BSSS je viac/menej neorganizované jazdenie. Voľné shredovanie prekážok, ktoré práve vám vyhovujú. Či už ste jiber, letec, alebo pumpér. Nikto vás do ničoho netlačí, teda, ak nestojíte na dopade kickra. Všetko je vo vašej réžii. Aj pre to je to skvelá akcia, najmä pre jazdcov, čo absolvovali počas sezóny veľa pretekov na tri či štyri jazdy. Tu si ich môžu dať hocikoľko. Napriek tomu však prebiehali každý deň „súťaže“. Nie klasické s bodmi, ale zábavné shrederské. Vo štvrtok to bolo koleso šťastia – Skullcandy Big Air Fortune na veľkom kickri v Las Priesekos. Jazdci točili kolesom a následne jazdili vytočené triky. Kolesa sa zúčastnilo 9 jazdcov a nadelili si Cab 540, Bs 720, Cab 900, hustý SwBs 900, Cab 360, switch 1080, ale aj zábavný one foot. Najviac zajazdil Hans Klestila z Fínska, pred kolegom Tuomasom Alapietim. Tretí skončil domáci señor Tomáš Tuzar. Popri nich jazdili Jani Sorasalmi, Roman Dlauhý, Jeppe Rontti, Pavel Vyroubal, Darek Bergmann a Dan Porkert. Pre tých, čo netušia o čom je čertovo koleso, pardon, koleso šťastia. Jazdec točí kolesom, kde padne trik. Zajazdiť ho musia všetci. Kto neodíde trik, stráca jeden zo životov. Jednoduché.

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Počas konania celého BSSS 2012 ste si mohli vyskúšať nových oslíkov od Burton, navoskovať tých vašich terajších a to všetko v Burton Test Centre. V stánkoch České Pojišťovny a Horské Služby prebiehali každý deň zaujímavé prezentácie s horskou tematikou. Hlad zaháňal Pepito´s stánok, kde ste si mohli dať chilli con carne, burritos, alebo nachos. Výťažok z predaja putoval na podporu detského domova vo Vrchlabí. Fajn aktivita. Smäd zaháňal stánok Järgermesitru, radleru Samson atď. K stánkom sa pripojil aj TicTac a naši mexickí kolegovia z Freeride.cz. Počas prestávky medzi jazdením ste sa mohli vychilovať a počúvať setíky od Dj Robota a Dj Jorgosa. Nikto sa nikam neponáhľal, všetko bolo v rámci mexickej fiesty a siesty.

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Štvrtok večer patril prvej úvodnej party, samozrejme ak ste sa nezliali už v stredu. Pre partichitvých gringos a locals organizátori pripravili veľký party stan. K nemu sekuriťákov, bary a kopec zábavy a Red Bull I-Battle. Ja som túto imperialistickú zábavu už zažil v Poľsku, takže som tušil zradu na pečeň, uši a mozgové bunky. Tak sa aj stalo. Na štvrtok veľkolepé onebesenie s ipodov, ringu, battle, pitia a žúrovania. Nakoniec boj vyhrali chalani z Freeride a vyslúžili si zaujímavú cenu a potlesk publika. Následne sa rozbehla pravá fiesta a žúrovalo sa do rána. Nás zastupovali Robo a Pinky. A tu začína príbeh stratených kameramanov z izby číslo 10. Zábava musela byť riadna, keďže sa Pinky cestou domou na hotel Jánošík, nachádzajúci sa cca 25 min cez mestečko Los Špindlos, stratil. Pinky to najprv zahral na „hľadanie“ mexickej vysokej, ale všetci dobre vieme, že vysoká v Mexiku nežije. Takže zablúdenie do lesa a následne do potoka, kde už vysoká 100% nežije. Nevadí, preskúmať nové prostredie. Objavil sa až nadránom, pred dvermi izby číslo 10.

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Vo štvrtok prišli ďalší gringos zo Slovenska. Menovať každého nebudem, ešte by som náhodou na niekoho zabudol a bolo by zle nedobre. Skoro celá snb špička zo Slovenska, k tomu množstvo jazdcov, čo si taktiež užívajú skvelé jazdenie na BSSS. Nechýbala mlaď, stredná vrstva, ale aj starí harcovníci bez nalepovacích fúzov. Redakciu doplnil Kubo Krížo s jeho nezameniteľným pohľadom na vec. Dokopy vyše 50 gringos na jednom hoteli a priľahlých ubytkách. Nikto si nechcel nechať ujsť skvelý XXL snowpark, top partys a všetko to, čo je na spirng session jedinečné.

Viac fotiek z BSSS 2012 od Lully nájdete v :: GALÉRII ::: 

Tak to by bola prvá časť reportáže z Burton Špindl Spring Sessions 2012. Spomenuli sme si na to najpodstatnejšie, teda čo sme zažili my. BSSS je dejiskom neskutočných príbehov, ktoré napíše len mexická telenovela. Naši oslíci sú ustatí, ale nakŕmime ich a zajtra jazdíme znova. Pozrite si fotky od Lully, ďalšie fotky odomňa, Kuba Kríža a video od Roba a Pinkyho príde čo nevidieť. Takže: „Adiós amigos el miércoles!“

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!