Streda 07. Septembra 2011
Autor: Boardlife, Miloš Ogurčák
Foto-video: Cibi, Marek Kikinder a Kristián
1 komentár

Chavala Cup 2011 vo Zvolene

Po dlhšom čase sme mali opäť možnosť privítať Slovenský skateboardový pohár. Vítali sme ho vo Zvolene na akcii s názvom Chavala Cup 2011. A vítalo sa naozaj dobre. Už v skorších hodinách sa v parku zbiehalo veľké množstvo jazdcov a aj divákov. Predzvesť zaujímavej akcie. Tak poďme na to. V prvej časti zhrnieme niektoré fakty a postrehy v druhej vám Miloš Ogurčák priblíži Chavalu z jeho pohľadu. Ale najprv video od Cibiho.

Na preteky sa registrovalo vyše 50 jazdcovz celého, naozaj celého Slovenska. Medzi jazdcami nechýbali ani rideri z Čiech, taktiež prišli v hojnom počte. Neprišla však špička, keďže v tom termíne sa konal aj ČSP. To však nevadí, priam naopak. Všetci sme boli zvedaví, ako jazdí naša skate špička. Keďže takýchto kvalitných pretekov nie je na Slovensku veľa. Po registračke sa išlo na jazdenie.

Viac fotiek (100) samozrejme nájdete v :: GALÉRII :::

Zo slovenskej špičky spomenieme len zopár mien, všetkých osobne nepoznáme, ale rešpekt patrí každému, kto sa nezľakol super parku a zúčastnil sa akcie. Braňo Mrváň, Janko Mihala, Michal Horečný, Tomáš Kubala, Rišo a Fero Dabóczyovci, Rišo Tury, Adam Tran, Filip Krchník, Braňo Moravčík, Riči Eliáš, Peter Wolf, Peťo Mole, Ondro Leskoviansky, Peťo Mercell, Juro Vartík, Marek Zápražný. Že aké nabité?!!! K nim sa pridala legenda a otec, Lukáš Karásek, niekoľko českých riderov a bolo vymaľované. Najmladším jazdcom bol Frederik Lubták (11) zo Spišksej. Big UP!

Viac fotiek (100) samozrejme nájdete v :: GALÉRII :::

Jazdci mali na kvalifikovanie sa do semifinále dve kolá po minútu, kedy skatepark patril iba im. Patrične toho využívali. Jazdiť trebalo celý park, nie len jednu prekážku, na čo sa zameriavali aj rozhodcovia. Do semifinále postupovalo 20 najlepších jazdcov z celého množstva. Medzi tým bola pauza na voľný skatebaording, točenie editov, klobásku, pivko, vínko vodku atď. Divákov v parku bolo taktiež požehnane.

Viac fotiek (100) samozrejme nájdete v :: GALÉRII :::

Do semifinále postúpili aj: Mrváň, Tran, Veselý, Moravčík, Rúra, Leskoviansky, Mihala, Mercell, Jež, Krchník, Horečný a ďalší. Knim priamo do finále postupovala trojica jazdcov. Peťo Molec, Marek Zápražný a Rišo Tury z Košíc. Finále sľubovalo nabitý extrémny skateboarding. Všetci sme sa nesmierne tešili. Okrem pár škaredších pádov a oškretej tváre mladého Lubtáka sa nič vážnejšie našťastie nestalo. teda ak nerátam kŕče Peťa Mercella, ktoré vyústili do celkovej vyčerpanosti a Peťo musel do akcii dostávať infúzky, aby sa vzchopil.

Viac fotiek (100) samozrejme nájdete v :: GALÉRII :::

Finále sa išlo po štvoriciach, kedy mali jazdci niekoľko minút na ukázanie toho najlepšieho. Vždy sa im na konci prihodili dva pokusy na vrátenie dákej brutalitky. Všetko hecung. Škoda, že atmosféra, aká panuje na Slovensku aj počas snowboardových pretekov je skoro pohrebná. Zatlieskať, zaujúkať alebo vylúdiť dáky pochvalný zvuk je skoro nemožné. Keď speaker nabádal na hecovanie aj obecenstva, tak to šlo, ale to bolo na 5 sekúnd.

Finále prebehlo v tom najväčšom štýle. Skvelé triky, keďže nie sme enciklopédia, tak vraždy uvidíte vo videu od Cibiho. Pred samotným vyhlasovaním sa jadzil ešte Picnic shop best trick a jazdil sa formou cash for tricks a.k.a. vráť mega trik a ber prachy. Rozdalo sa dvadsať 5 euroviek a všetci boli spokojní. Taktiež si vychutnajte fotky od Mareka Kikndera a Kristiána. Aha a jasné, teraz prenechávame slovo Milošovi Ogurčákovi, ktorý vám zhrnie Chavalu vo svojom texte. Vidíme sa v Košiciach, bude to veľké.

Miloš Ogurčák a jeho Chavala:

Mesto Zvolen hostilo Slovenský Pohár po druhý krát – prvý krát tomu bolo vo finále historicky prvého ročníka. Miestny skateshop však prestal podporovať skateboarding a závody sa nekonali. Park sa aj napriek tomu stále rozrastal o nové prekážky a čerešničkou na torte bola minuloročná investícia spoločnosti O2 kedy dostal park TOP podobu takže hybaj ho tam!

 

 

 

 

 

 

 

Zvolen je mesto s veľmi bohatou skejtovou históriou, najväčší diktátor bolo svojho času Peter Kamenský, ktorý dnes pod značkou No Limit Constructions stavia kvalitné skateparky po celom Slovensku. Peťo Molec si nedávno na námestí otvoril Picnic Skateshop, ešte mladšiu generáciu zastupuje hlavne Peťo Mercell, ktorý má titulku historicky posledného tlačeného Boardlifu a okrem diktovania je redaktorom Boardmagu. Kde bol Dominik Eperješi?

Viac fotiek (100) samozrejme nájdete v :: GALÉRII :::

Park bol v TOP stave a situáciu zo závodov sledujte na fotkách a vo videu. Hall of meat Frederik Lupták. Afterpárty prebehla niekde blízko centra v dvojposchodovom podniku, Adam T. bol jej kráľ a po ňom hviezdil Erik C. Na druhý deň okolo desiatej sme sa zobudili do slnečného dňa a pod penziónom z herne vybehol lokál, ktorý viditeľne nespal celú noc. Kámošovi strelil svoj skateboard za dvacku a snažil sa od nás vysomrovať tri eurá. Na ťuky.

Viac fotiek (100) samozrejme nájdete v :: GALÉRII :::

Bolo by fajn ak by k nám prišla nová éra skateboardingu, kedy by distribúcie a skateshopy vlastnili samotní skejťáci a z biznisu by odišli všetky krysy a hyeny ktoré z popularity skateboardingu žijú no nič mu nedávajú naspäť.

Peace!

A nám na záver neostáva nič iné, len popriať chalanom, nech sa im darí a nech robia takéto super akcie aj ďalej.

Text: Miloš Ogurčák a Kristián
Video: Miro "Cibi" Gerbel
Foto: Marek Kikinder a Kristián (popisky) 

Viac fotiek (100) samozrejme nájdete v :: GALÉRII ::: 

Celkové výsledky z Chavala Cup 2011 si môžete pozrieť v priloženiom zozname Celkové výsledky Chavala Cup 2011.

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

Hacky42259
Hacky42259 dosť ide to video
Pridané: 17:37 07.09.2011