Pondelok 06. Augusta 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián, Lulla
0 komentárov

Čjundrtuur 2012 – Ružomberok

Kalendár máme naprataný množstvom súťaží, contestov a všelijakých organizovaných skate akcií. Občas sa sem a tam mihne neorganizovaná grilovačka, pohodová session, alebo niečo podobné. Čo tak tieto dve formy skĺbiť a príjemne si zajazdiť za účasti top bazénových riderov? Skvelá myšlienka. Tak preto Čjundrtuur 2012.Prvé zastávky sa konali v Čechách a nás čakala jedna slovenská.

Chalani nechceli nič príliš medializovať, malo ísť o fajn jazdenie bez nejakého časového plánu, alebo niečoho podobného. Z Čiech vyrazilo niekoľko posádok. Prvé dorazili už v piatok večer. Ostatné v priebehu soboty. Jazdilo sa v novom betónovom skateparku v Ružomberku. Čjundrtuur bol hlavne o jazdení v bazénoch a tie nové v RK City sa zdali ideálne.

Všetko podstatné prebiehalo v sobotu. Pekelný úpek, slnko a občas mraky. Žiadne prehánky. Chalani si rozložili šiatre pod horolezeckú stenu a vytvorili tak oázu tieňa a oddychu. Kto nechcel v úpeku jazdiť, ten chilloval, hral sa s Drokou ( vymakaný pes jazvečíkovského typu, teda šteňa ktoré kúsalo do všetkého), alebo pozerali na surferov v bazénoch. Počas celého dňa až do desiatej hodiny večernej hrala hudba. Pozor, žiaden hipháp, ani latino a ani dokonca techno. Old schoolové vypalováky.

Všetci však prišli jazdiť. Vidieť sme okrem množstva riderov z Čiech mohli aj chalanov zo Žiliny (Mišo Horečný a Michal Majerko) kopec miestnych riders a dokonca sa objavilo aj niekoľko báb. Akciu prišli podporiť aj bazénisti z KZN City na čele s Ogim. Z čiech to boli: Vláďa Hlaváček, Čierný, Vašnosta, Jezus, Dave Fort, Michal Vavro, Bred, Bážin, bratia Zrzové,Béďa, David Horvát, Zdenda Rybár, Daniel Kočíř, Ivo Prášek. Pekná partička. Fajn bolo, že bikeri, bladeri a kolobežkári rešpektovali jedinečnosť a vysokú spiritualitu akcie a jazdiť nechali len skaters vrátane starých pánov. 

Strhlo sa niekoľko sessions. Na vulkáne, kde sa hlavne airovalo do všetkých strán, potom aj na polejame, kde sa strieľalo vysoko a ďaleko. Skúšali sa rôzne kombá ako 50-50 shoveit out a tak ďalej. Menej boli využívané tyčky a zábradlia v parku a asi najviac oba bazény. Samozrejme, keďže tour je o bazénoch a jazdení v nich. Celý deň sa však v parku nedalo vydržať a tak si rideri odskakovali k vode, do hypermarketu, aby si doplnili pitný režim a mohli sa vrátiť do betónového mestečka. Dokonca na trávnatej ploche pri parku vyrástlo zopár stanov.

Hodina pokročila, množstvo vypitých pív na slnku taktiež. Bol čas večerných sessions. Ujo pán správca milo zapol svetlá a jazdilo sa až do úplného nevidenia. V posledných sessions najviac kraľovali najskúsenejší. David Horvát, Mirek Tovariš a pán bazénový jazdec – Martin Jurášek. Nakladali samozrejme všetci zúčastnený. Treba podotknúť, že jazdiť bowls v Ružomberku nie je nič jednoduchá a aj chalani, čo sú skúsenými plavcami sa s tým museli riadne popasovať. Tak ako Matúš Rendek v jeho článku.

Záver dňa plného skateboardingu patril kolesu šťastia. Viac ako tridsiatka riderov sa rozbehla a jazdila po obvode skateparku. Niečo úžasné vidieť množstvo jazdcov ako krúžia dookola. Občas niekto spadol, no ostatný ho kolegiálne prešli, alebo preollíčkovali. Keďže bolo riadne šero, stávalo sa to často. Nakoniec prišiel pán správca a chvíľu nechápavo pozeral, potom ho úsmev prešiel. Keďže sa blížila 22 hodna večerná, čas to kľudu spánku a ďalšej telenovely, musel osvetlenie vypnúť. Ešte chvíľu po tom pár kamikaze riderov s baterkami krúžilo, nie však dlho. 

Úspešný deň plný skateboardingu je za nami. Bolo super. Prišiel večer a skateboarding bol vymenený za inú pohybovú činnosť a tou je popíjanie, debatovanie a grilovanie. Každému už stačilo, treba si aj oddýchnuť pri dobrom pivku. Jazdiť sa malo aj nasledujúci deň, no chalani si to rozmysleli a ako prví punks sa zbalili a odfrčali do ďalšieho betónového mesta – KZN City. Ale to už je iný príbeh.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!