Streda 15. Júna 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Kristián
0 komentárov

Dunaj Fest 2011 wakeboarding a wakeskate na Dunaji

Dunaj fest začína byť pravidelnou akciou na nábreží Dunaja, pri jednom novom nákupnom centre. Pravidelnou pre to, lebo sa tu konal už druhý krát. Aj tentoraz sme sa mohli tešiť na niekoľko vystavovaných lodí, skútrov a všetko, čo k vode patrí. Ako bolo na Dunaj Feste 2011?

Ako som na začiatku spomenul. Dunaj, lode, voda a neodmysliteľne mi k tomu patrí wakeboarding a wakeskate. A tak tomu bolo aj teraz. Po vystúpeniach kapiel a módnej prehliadke som sa tešil na exhibičné jazdy hlavne wakeboardistov. Asistovali im vodnolyžiari, monolyžiari a trikovkári. Objavila sa tu aj baba z Čiech (vlastne Slovenka, bývajúca v Čechách), ktorá predviedla doposiaľ málo známy wakesurfing.

Viac fotiek v ::: GALÉRII ::: 

Najviac som sa tešil na kamošov z Košíc – Maťa Ščamboru na wakeskate, Mira Hríbika na wake a Riša Marcinčina na wake. Všetci traja sú najlepší vo svojich disciplínach na Slovensku a pravidelne sa zúčastňujú medzinárodných súťaží. Na Dunajfeste som stretol ďalšieho známeho človeka, Majkyho Pašku, ktorý počas minulého ročníka absolvoval jazdy na Dunaji, ževraj sa mu veľmi páčilo a vymenil by kľudný vlek v Košiciach za nevyspytateľný Dunaj. Či nie?

Počasie prialo, slnko, slabý vietor. Vodný stav 218cm, prietok 1636 m3s. Ideálne. Okrem lodí, nakupujúcich a korzujúcich ľudí sa na mieste zhrklo viacero krásnych dám. Predsa len vyšportovaní wakeboardisti lákajú nejednu slečnu. Slečien hodných pohľadu bolo neúrekom.

Viac fotiek v ::: GALÉRII ::: 

Jazdiť sa začalo okolo 14.00. Svoje jazdy predviedli mladý vodnolyžiar (len 7. rokov), niekoľko lyžiarov, slalomár, niekoľko wakeboardistov (okrem slovenských jazdcov a jazdci z Čiech), jeden wakeskater a už spomenutá wakesurferka, ktorá zožala veľký potlesk za svoju zaujímavú jazdu. Rišo s Mirom boli jednoznačne najlepšími jazdcami dňa, keď točili množstvo trikov cez hlavu. Maťko Ščambora sa zoznamoval s pánom Dunajom a občas k tomu shoveit a pár srandičiek. Ale s tým čo jazdí Maťo na rovnej hladine sa to porovnať nedá.

Wakesurfing sa jazdí na klasickom surfe za vlnou, ktorú robí čln. Čln by mal byť špeciálne určený na vytváranie vlny, avšak pravdepodobne sa to dá aj s „obyčajným“ člnom. čím väčšia vlna, tým lepší surfing. Je to taká náhrada za originálny a ničím nenapodobiteľný surfing na oceánskych vlnách.

Exhibícia určite nebola ukážkou toho najlepšieho, čo chalani a baby vedia, veď Dunaj nie je vôbec ideálnym miestom na vodné športy tohto typu, ale aj tak bola príjemným a prvým zoznámením verejnosti s týmito druhmi športu. Chalani sa asi pobavili, získali nové skúsenosti, že na tečúcej vode a za člnom je to o ničom inom. Zaujímaví boli skútristi, ako každý rok skvelá zábava a show na vode.

Viac fotiek v ::: GALÉRII ::: 

 

Príjemná sobota na vzduchu, pri vode a s kamošmi. Dunaj Fest bude určite pokračovať aj budúci rok, teda dúfajme. Medzi tým však choďte k vode, na vodu, jazdite a vychutnávajte si leto.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!