Štvrtok 26. Augusta 2010
Autor: Kristián

0 komentárov

Evil Wake Camp 2010

Keď som pred dvoma rokmi prvý krát zavítal na Evil Wake Camp v Košiciach, len som nadával. 12 hodinová cesta, štyri dni dažďa, veľké množstvo alkoholu a skoro žiadne jazdenie. O rok to bolo oveľa lepšie. Skvelých päť hodín vlakom, krásne počasie, štyri dni jazdenia a ešte väčšie množstvo alkoholu. Čo sa zmenilo a čo ostalo tento rok, si pripomenieme v zápisníku kapitána.

Utorok - 17. august, 14:00 naloďujem sa na koráb riadený Robom z CA a vyrážame smer Bratislava - Žilina – Košice. Cesta skvelá, rýchla. Zatiaľ ani stopa po „kapitánskom moku“. 21:00 – kotvíme v Košicoch a prenášame svoje telá do miestnej ubytovne, ktorá leží 7m od samotného vleku. Ďalej sa kapitánske záznamy strácajú, privítanie, tak ako sa patrí.

Streda – 18. august, oficiálne začatie Evil Wake Camp 2010. Ja sa tento rok ako invalidný kapitán zúčastňujem len „duchovnej“ činnosti, športová mi ostáva nedopriata. Prichádzajú prví korzári z rôznych častí Slovenska. Početná výprava z Bratislavy, z ktorej ide strach, hlavne keď stojí pri bufete. Ďalšia výprava z Čiech, zatopenej Handlovej, Žiliny a ďalších miest. Dokonca počuť kobiety z Poľska, ako mľaskajú krowkami. Všetci sa registrujú, kupujú si odznaky, tričká. Celokempové jazdenie len za pár zlatých. Poniektorí prezieravo stavajú stany, vybaľujú dosky, alebo sa len tak ponevierajú po „ostrove“.

Jazdí sa celý deň. K dispozícii sú dva kickre, jeden vnútorný a jeden vonkajší. K tomu slider a funbox. Bohužiaľ grindbox sa po smršti nedožil campu. Pripíjame si naň. Pred večerom sú kapitáni z mnoho kútov krajiny spolu, na jednom mieste. Lebo večer patrí lúpežnej výprave do mesta. Každý si chce ulúpiť tú najväčšiu ... opicu. Welcome party vo veľkom štýle, griluje sa mäsko, kopa šalátov a iných zdravých blbostí. Premietajú sa wake videá. Po príchode obávaných pirátov z Bratislavy dostáva hľadanie opice oveľa väčšie obrátky. Nemenovaný pirát „holá hlava“ pozýva na bar a berie spolubojovníkom dvoj, až trojité moky pirátov. Následne sa rozprúdi densovačka na pódiu v podaní navrátilca z Fínska – Milanka „Drótyho“ Purdeša. Pripájajú sa všetci a všetky. 4:00 v bare nemajú základné konzumné tekutiny, malibu a ani griotku nik piť nebude. S Ľudkom balíme bedňe, berieme studené párky a dík čav, spať.

Štvrtok 19. august, ťažké ráno. Veľkým pozitívom oproti minulým ročníkom Evil Campu je skvelé počasie. Začína sa to, pre čo aspoň väčšina prišla. Jazdenie. Jazdia ostrieľaní piráti, ale aj mladí kadeti. Do jazdenia hrád dvorný hráč Dj Ľudko Snovák. Kto má záujem sa niečo nového naučiť, alebo dostať radu od skúsenejšieho, ten sa zahlasuje do skupín v ktorých sa vysvetľuje technika niektorých trikov. Tak ako to má byť. Však sa sem prišli dačo naučiť. Či?

Intenzívne jazdenie je prerušované beach futbalovým turnajom, do ktorého sa prihlásilo vyše šesť trojčlenných teamov. Kvôli cenzúre mená neuvádzam. Kto nekopal a nepil, ten jazdil. Jazdiť sa dalo od cca 10. hodiny rannej, až do 8. hodiny večernej. Či už pod dohľadom inštruktorov, alebo úplne voľne. Medzi tým bol pravidelne atakovaný bar na vleku, hlavne pirátmi z ďalekého západu. Dobre im samozrejme asistovali miestni. Tu niekde dobový kronikár zaznamenáva historický výrok Ľudka: „Už len 2 krát sa opijem a idem domov“.

Športová časť „jazdenia“ vo štvrtok vyvrcholila „Last Out Game“-om. V skratke ide o to aby si zopakoval triky. Ide sa od najľahšieho po ťažký. Toto platilo aj pre skaterov aj wakerov. Víťazom wake časti sa stal na veľké prekvapenie skrytý talent Adam „Towdie“ Malík, ktorý vydrtil zdatnejších súperov svojím signature trikom Bs 180 grab. Skate vyhrala Zuzka Vráblová. Po skončení hry nasledovala ďalšia zaujímavá hra. Skúste hádať aká?! Ďalej sa záznamy o „duchovnej“ činnosti pirátov strácajú v temných hlbinách jazera.

Piatok 20. august, ďalší slnečný deň. Na programe bol Winch Session. Ide o jazdenie na vyhadzovačke, na ktorú sa ťahá pomocou winchu – benzínovým motorom navíjané lano. Zaujímavé hlavne pre skúsenejších kapitánov ako Majky Paška s jeho pokusmi o 360 shove it, alebo divákov pre vtipné držky do vody. Po celý deň jazdenie. Ohľadom jazdenia je ťažko opísať každého. Množstvo pirátov a pirátiek urobilo veľké pokroky. Prvá krát slidnúť veľký slider, prejsť funbox, ktorý na Slovensku nikde inde nie je, alebo otočiť svoj prvý shove it. Množstvo jazdcov sa za pár dní zdokonalilo tak, ako nikdy pred tým. Vidieť bolo i „jednorazových“ pirátov, ako bol skater Miňo Nižňanský, čo si prišiel vyskúšať čaro skate na vode. Ale aj množstvo iných. Takto má vyzerať kemp. Starajú sa o teba organizátori, všetko klape tak ako má. Kemp nemá byť a určite ani nie je výrobňa peňazí. Preto Evil Wake Campy patria k najlepším v Česko-Slovensku. Podvečer sa taktiež konala Rookie Competition, najlepší mladí tovariši postupovali medzi ostrieľaných pirátov do sobotňajších majstrovstiev. Tento pretek je určený pre všetkých pirátov, ktorí by si ešte v open kategórií veľmi neškrtli, ale chcú si aj tak zapretekať a ukázať čo sa v kempe naučili. Táto kategória je tiež obmedzená na dva invertované “veľké triky“. Pozitívne bolo, že práve najmladší jazdci sa najviac hecli a predviedli niektoré fakt slušné jazdy. Ako to už v tejto kategórií zvykne byť tak veľká bitka prebehla hlavne v rotáciách na kickroch a tiež bolo vidieť pár pekných transferov a štýlových kúskov na funboxe. Na treťom mieste nakoniec skončil piešťanský zabijak Radko Hradil, druhé miesto si ukradol Matej Bačo z Prievidze, ktorý ale celé leto prakticky býva na Košickom vleku, a na prvom mieste, po odídení 540 z kickra a masívnom frontside transfere cez “Áčko“ na funboxe, skončil zaslúžene Ďuri Kerpčár zastupujúci, ako ináč, domáci pirátsky tím Evils.

Sobota 21. august, majstráky. Cez deň sa jazdilo diétne, vlek patril hlavne trénujúcim pirátom a pirátkam na doskách s gumou a aj bez. Byť tým najlepším sa v každej kategórii môže stať len jeden. S Ondrom nasadáme na loď lásky, a cvakám. Ďalej slová Števa Olšavského - V mužskej kategórií to už také jednoznačné nebolo. Jediné jednoznačné bolo obsadenie stupienkov víťazov Košičanmi. Vo wakeskate najprv došlo ku klasickej bitke medzi Maťom Ščamborom a Majkym Paškom. Na vode sa šlo skôr na istotu a nikomu sa veľmi nechcelo ísť do väčšieho rizika, ale nakoniec sa Maťo predsa len odhodlal na vážnejšie kombá, ktoré nakoniec zavŕšil aj odídeným kickflipom. Zaslúžene tak získal ďalší titul Majstra Slovenska. Na treťom mieste za Majkym skončil Ďusi Lang, ktorý je vlastne ešte iba junior a celkom pokojne by sa mu mohol udeliť aj titul “skokan roka“ (zvíťazil aj v piatňajšej winch session) za jeho pokrok v tejto sezóne. Uvidíme ako sa mu povedie na Majstrovstvách sveta v septembri v Tureckej Antalyi.

Najväčší heavymetal nás stále ešte iba čakal. Súboj Riša Marcinčina s Mirom Hríbikom. Aj tentoraz šlo o bitku medzi extra náročnými trikmi v podaní Riša a Mirovou jazdou nabitou viacerými trikmi, aj keď relatívne jednoduchšími. Rišo sa blysol hardcore vecičkami ako S-Bend to blind, Front Flip to blind, Switch Mobius a hlavne určite najdrsnejším trikom celých pretekov KGB. Na druhej strane Miro vo finálnej jazde odpálil brutálny Double S-bend a z kickra ustál slušný štýlový Crow Mob. Nakoniec veľmi tesným rozdielom vyhral Miro a oplatil tak Rišovi minuloročnú prehru rovnakým spôsobom. Na treťom mieste skončil Milan “Dróty“ Purdeš, ktorý strávil takmer cele leto vo Fínsku. Jeho jazdy boli postavené podobne obtiažne ako Rišove a Mirove a Dróty tiež popracoval na štýle, s čím mal po minulé roky asi najvážnejšie problémy, ale nejako sa mu nedarilo dokončiť stabilné kolo. Štvrtý skončil Šaňo Novota, ktorý tak vyhral hecovací mikrosúboj veteránov pred Jarom Boldom a Števom Olšavským. Práve títo starí piráti ukázali, že aj keď človek nemá ambície na najvyššie umiestnenie tak v pretekoch sa dá nahecovať a zabaviť aj tým, že si v rámci pretekov vyrobíte vlastne vlastný pretek so seberovnými. Možno takýto prístup v budúcej sezóne pochopia aj ostatní jazdci a nebudú sa pretekom vyhýbať s výhovorkou, že keď nemajú na víťazstvo, tak radšej štartovať vôbec nebudú.

Medzi nežnými pirátkami v kategórii wakeboard zviedli neľútostný súboj Katka Janečková proti Martine Brutovskej. Hlavnou zbraňou Katky bol scarecrow z kickra, ktorý jej zabezpečil prvenstvo. Druhá Tinka bodovala na slideri. Na treťom mieste skončila Stanka Zemanová. Medzi babami na skate to bolo o čosi jednoznačnejšie. Prvenstvo samozrejme Zuzke Vráblovej, ktorá by zamiešala karty aj v mužskej kategórii (olé shove it combo, shove it hore na funbox). Druhé miesto brala Katka Šurková z Ke, ktorá bodovala štýlovými jazdami. Na treťom skončila Martina Matúšová z Bratislavy.

Jazdenie sa skončilo, Slížo zavrel kolotoč a išiel po svojom. Ostatní sa dali do gala a pripravovali sa na záverečnú party na pláži. Tento rok bola účasť pri jazdení aj na party o trocha menšia ako po minulé roky. Absolútne to nevadilo, voľnejší kolotoč, viacej jazdenia, individuálnejší prístup inštruktorov. Opisovať Juniora a Ľudka, ako točia platne na hranici ľudských možností nebudem, skvelú a jedinečnú žúrku zažil každý z vás.

Koráb odchádza, jazero vyplienené, pušný prach vystrieľaný. Čas na rekapituláciu. 5 skvelých dní, počasie vyšlo. Ako som videl, jazdilo sa na vysokej úrovni. Množstvo naučených a odídených trikov. Príkladná starostlivosť organizátorov (Mima, Zoran, Lucka, Števo, Katka a celý evils team), starostlivosť vlekárov (Slížo, Ľudo), keď vlek stál tuším 2x počas celého kempu kvôli poruche. Množstvo sprievodných vecí ako neskutočne dobrá masáž v podaní Dharmachakra Day Spa, prenosný bar (Little Havana), amokový guláš, za sprievodu top Djs (Ľudko, Junior). Keď som prešiel k ďakovačke tak určite dík všetkým sponzorom (Monster Energy, Wakeshop.sk, U.S.Steel...), Trixenu (Šaňo Vaško), organizátorom, ľuďom čo sa nejako pričinili o skvelý kemp (je vás veľa, sorry, že si nevidíte meno v reporte) aj vám, čo ste si správne vybrali a boli ste s nami na jednej lodi.

PS: Big Up, veľa energie a dokonalé uzdravenie Kubovi Bačovi, ktorý mal byť na kempe a kvôli vážnemu zraneniu leží v nemocnici. Tento rok sme na rovnakej lodi. A vlastne všetkým, čo sa dochrámali na vode.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!