Streda 06. Júla 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla
0 komentárov

Game of S.K.A.T.E. v Hainburgu

Cezhraničná spolupráca medzi mestami funguje už dlhšiu dobu. Medzimestské linky autobusov, vlakov a ešte neviem čoho behajú pravidelne. Ale aby sa stretávali jazdci v menších parkoch a zajazdili si spolu na jednej akcii, to sa tak často nestáva. Samozrejme nehovorím o veľkých pohárových pretekoch, kde sú zavesené vysoké prize money.

Hovorím o menších, ale za to veľmi pohodových akciách typu Game of S.K.A.T.E. v Hainburgu. Áno práve táto malá prihraničná dedinka (Rakúsko-Slovensko, pre tých, čo mali zo zemepisu 4-ku) hostila 2.7. skaterov z oboch prihraničných oblastí. A ako to vyzeralo v sobotu v miestnom skateparku, sa pozrieme v nasledujúcich riadkoch.

Skatepark sa nachádza pri veľmi navštevovanom kúpalisku v Hainburgu (15km od Bratislavy) s krásnou scenériou. Povrch parku je hladký liaty betón, ktorý sa však nešmýka ani za mokra. Keďže počasie ráno štrajkovalo, pršalo ráno. Našťastie na obed sa umúdrilo a občas vyšlo aj slnko. V skateparku nájdete minirampu, funbox, niekoľko railov rôznych dĺžok, vyhadzovačky a všeličo iné. Príjemný skateparčík pre dedinku. Kiež by sme mali na Slovensku takých viac.

Viac fotiek od Lully z akcie nájdeš v ::: GALÉRII :::

Jazdiť sa začalo o cca 16 hodine, keď povrch dokonale vyschol. Po registrácii, do ktorej sa zapísalo nad 40 jazdcov v dvoch vekových kategóriách (do 14 a nad 14 rokov), prebehol tréning. Všetko klapalo tak ako malo, počasie prialo, prišiel celkom pekný počet divákov. Atmosféra bola skvelá. Za gramcami Momo, osviežiť ste sa mohli minerálkami, džúsmi, red bullmi, radlermi a ďalšími šamkotinami a to všetko zadarmo. Ak ste chceli, mohli ste prispieť pár eurami do krabičky, aby sa dalo občerstvenie zabezpečiť aj nabudúce. Skvelý nápad, len si ho neviem predstaviť na Slovensku. Že by sa záhadne krabica stratila?

Viac fotiek od Lully z akcie nájdeš v ::: GALÉRII :::

Registrovalo sa vyše 40 chalanov a 2 baby. Jedna z Rakúska – Julia Brückler a jedna zo Slovenska - Fanny Meszárošová. Pekná účasť, keď si zoberieme, že sa v ten deň odjazdilo viacero akcií na Slovensku. Medzi jazdcami bolo cca 15 Rakúšanov. Akciu prišli podporiť aj jazdci ako Juro Vartík, Martin Pavlačič, Kubo Krížo a ďalší. Prvou disciplínou bol GoS do 14 rokov.

Jazdilo sa na tri písmená. Najviac sa v tejto kategórii darilo Tomášovi Kubalovi z Ružomberka. Kubo dostal dosku a vecné ceny od sponzorov akcie. Z rakúskych riderov bol najlepší Max Furman, ktorý takisto získal vecné ceny. Gratulujeme.

Viac fotiek od Lully z akcie nájdeš v ::: GALÉRII :::

Poďme na kategóriu nad 14 rokov. Tam sa strhlo finále medzi Kubom Ivančíkom vs. Martinom Kubalom. Vyhral Kubo Ivančík s trikmi (360 pop, fs bigspin,  fakie cabalerial, late pop, hardflip, fakie var,fakie flip) V ženskej kategórii dominovala Julia Brückler za druhou Fanny Meszárošovou. Júliu určite poznáte z Majstrovstiev Bratislavy. Šikovná to baba.

Takže podľa očakávaní, Best Girl sa stala Julia Brückler. Ku koncu dňa prebehol ešte Opium Best Trick, ktorý vyhral Riči Eliáš zo Šale za flip bs lipslide. Deň sa chýlil ku koncu a tak sa ešte chvíľu jazdilo a užívalo sa príjemné počasie.

Takže to bol Game of S.K.A.T.E. v Hainburgu, ktorý organizovali Peter Humaj a už domáci – Peter Vrbický. Prišli sa povoziť jazdci nie len z Bratislavy, ale aj okolia. Príjemný deň strávený skateboardingom nemusí byť len na veľkej akcii. Peťo už teraz vymýšľa ďalšiu akciu. Akú, uvidíme. Čuz. PS: Vychutnajte si fotky od Lully a nezabudnite ani na ::: Galériu :::

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!