Go skateboarding Day 2019 - Martin
Nedeľa 11. Augusta 2019
Autor: Boardlife

0 komentárov

Go skateboarding Day 2019 - Martin

15.6.2019 sa v Martine uskutočnil Go Skateboarding Day 2019 pod hlavičkou NewSpirit.sk a Hoity-Toity skateboards. Celá akcia sa niesla v duchu streetového skateboardingu. Oslavy skateboardingu prebiehali na 2 streetových spotoch, po ktorých sa jazdci spoločne presúvali z jedného na druhý. Na každom zo spotov, mali chalani možnosť vyhrať best triky.

Počas celej session, jazdcov sprevádzali speakers Juraj Potančok, Peter Piš, Peter Nie a DJ Matúš Babka, takže o dobrú hudbu na každom spote, naozaj nebola núdza. Aj napriek tomu, že martinská skejtová scéna dlho nebola spomínaná, tak chalani svojou účasťou dokázali, že skateboarding v Martine stále žije. Zišli sa tu jazdci z Novej Dubnice, Trenčianskych Teplíc, Trenčína, Považskej Bystrice, Žiliny, Ružomberka, Skalného a v neposlednom rade, z Martina.

Chalani sa spoločne stretli o 10:00 na prvom spote, ktorým boli lavičky a rail pri obchodnom centre Campo di Martin, na ktorých sa išiel contest o najlepšiu sérku dvoch trikov za sebou. Kedže prišli aj chalani zo slovenského DC temu v zloženi Petra Moleca a Matúša Mozolu tak o svetový skateboarding nebola núdza. Najlepšiu sérku však odišiel martinský jazdec Alek Lichtman a to za triky nollie nosegrind cez celú lavičku a hneď za tým nollie bs lipslide na tyčke.

Po odovzdaní prvého best tricku, sme sa ulicami Martina spoločne presunuli na druhý spot, ktorým bol gap pri Kocke. Boja o best trick na tomto spote sa zúčastnilo najviac jazdcov. Po odštartovaní časomiery sme si museli dlhšie počkať na nejaký vrátený trik, keďže bolo extrémne teplo a chalanom to moc nelepilo. Dobré pokusy mal Andrej Strieška na obrovský nollie fs heel ale bohužial ho nevrátil, aj keď ho viac krát dopadol. Nestratila sa ani mladá krv Martin Maliaček, Maťo Poživenec a Jurko Žilka (aka Duder) ktorý vrátili triky ako fs ollie, bs ollie a pop-shouvit Najviac na tomto spote zabil legendárny Peťo Molec ktorý poctil naše oči trikmi ako switch heelflip, switch flip, či dokonca switch 360 flip. Kedže Peťo ako ho poznáme nepotrebuje vyhrávať best triky na takýchto lokálnych akciach , tak opäť dokázal aká je legenda a aj touto formou by sme mu chceli poďakovať za to že prišiel a ukazál svetový skateboarding. Best trick tým padom putoval Martinovy Vasiľovy zo Skalného ktorý vrátil kickflip, 360 flip a bs flip.

Spot číslo 2 bol vybavený a presunuli sme na Pešku kde sa konala hlavná časť súťaže, ktorou bol Game of SKATE, cash 4 tricks a taktiež bestrick. Registrácia bola spustená hneď po príchode a prihlásilo sa celkovo 38 jazdcov. Keďže bolo veľa registrovaných jazdcov tak prvé aj druhé kolo sa jazdilo štýlom, že každý jazdec si našiel svojho súpera s ktorým odohrali battle a oznámili výsledky. Po týchto dvoch kolách nasledovalo cash 4 tricks na prekážkach od chalanov z NO-OL a Rock pub Mlyn. Peniažky za triky si odniesol Peťo Molec za ss fs bluntslide, Matúš Mozola za ss fs nosebluntslide, Daniel Kaučarík za kickflip bs noslide a junior Martin Maliaček za kickflip transfer cez skočky. Nasledoval best trick zo skočiek cez bariéru. Chalani sa síce dosť hecovali ale o lepšie triky bola núdza a najlepšie, čo v limite padlo bol kickflip od Daniela Babku, Andreja Krnáča a Aleka Lichtmana (ktorý neskôr vrátil aj bs kickflip ale len pre seba a divákov) takže o výhercovi topánok od DC shoes musela rozhodnúť loteria ktorú vyhral Andrej Krnáč. .Poďme späť ku Game of SKATE kde sa do štvrť finále prebojovali Davíd “krk” Ľubomírsky, Martin Maliaček, Daniel Babka a Andrej Krnáč. Najviac išla karta Dávidovi a Danovi ktorý postúpili do finále. Obaja majú flat na Peške extrémne najazdený, takže nás čakal tuhý boj v ktorom nakoniec zvíťazil Daniel Babka.

Podujatie Go Skateboarding Day 2019 bolo organizované neziskovou organizáciou NO-OL. Ďakujeme sponzorom a všetkým, ktorí podporujú skateboarding v Martine. Vidíme sa o rok!

Výsledky:

Best triky: Campo di Martin: Alek Lichtman – Nollie nosegrind, Bs lipslide Kocka: Martin Vasiľ – Kickflip, 360 flip, Bs kickflip

Game of SKATE:

1. miesto: Daniel Babka
2. miesto: Dávid Ľubomírsky
3. miesto: Andrej Krnáč

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: martin go skate day

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!