Helter Skelter 2024 – jarná session plná zábavy
Streda 10. Apríla 2024
Autor: Boardlife
Foto-video: Kvetko Šlavka
0 komentárov

Helter Skelter 2024 – jarná session plná zábavy

Počasie sa zbláznilo. Netradične vysoké teploty skoro celú zimu, málo snehu a na začiatku apríla teplomer atakujúci dvojciferné čísla. Čudná zima. Nič s tým nenarobíme a tak sa treba prispôsobiť a užiť si to, čo je v ponuke. Ako dopadol Helter Skelter 2024? Dozvieš sa v nasledujúcich riadkoch.

Tradičné miesto konania Helter Skelter (HS) a to dolný snowpark Jasná na Otupnom sa použiť nedal. Roztopené skoky, roztopené dopady, zjazdovka bez snehu, Grandjetka už spiaca. Nevadí, v hornom snowparku je ešte snehu dosť. Chalani shaperi zo Snowparku Jasná si makli a pripravili pre nás skvelú trať s jibmi, skokmi, cornerom a quarterpipe. Veľké Big UP všetkým, čo hodili lopatou, alebo nahrnuli sneh. Ďalšie veľké ďakujeme ide aj stredisku Jasná, ktoré spustilo vývoz riderov do horeného parku a starý vlek popri parku. Inak by sme sa ušliapali k smrti. Ďalšou zmenou bol formát akcie. Nešlo o zápas proti časomiere a nekompromisným rozhodcom, ale len o session počas celého dňa. Hodnotené boli len tri prekážky.

Počasie vyšlo, nepršalo, nebolo extrémne teplo, len tak príjemne. Vietor klasika Chopok raz áno, raz nie. Odhadom prišlo okolo 60 riderov zo Slovenska, ale aj kamoši z Čiech a Poľska. Nechýbali dievčatá a čo je super aj kopec mladých pušiek. Legendy, stálice scény, ale aj rideri či riderky, ktoré sa tak často na akciách už neobjavujú. Do rytmu hral Dj Snovo aka legenda dosiek a platní Ľudko Snovák, čapovalo sa skvelé pivo Garáž.

Jazdilo sa skoro celý deň, voľne, ale aj jemne organizovane počas troch sessions na prekážkach. Na streete padali zaujímavé triky, niekto točil, iný pressoval. Zabíjali Peter Vrábel, Juraj Žilka, Matej „Blcha“ Blaško, Kubo Brziak, Marek Kríž, Patrik Paulínyi, Dušan Bízik a ďalší. Druhou hodnotenou session bola bedňová, ktorú využili hlavne dievčatá a najmladší jazdci. Objavil sa aj Milan Purdeš s rotačno sedavým trikom, poprípade extrémne točivým, no ani jeden neustál do čistoty na FIS body. Ďalším hájlajtom bol 50-50 to prázdny 0,5l pohár piva v podaní Matej Dolníka. Yeah! No a objavil sa aj 50-50 to jacksonslide od chalana v oranžovom.

Záverečnou poloriadenou session bolo jazdenie na corneri. Polety cez, polety do strany. Backflip, frontflipy, ródeá, ale aj 3-5-7 a štýlové Bs 1. Na corner session si zajazdili aj starší páni, ktorí sa so železom veľmi nekamarátia. O hecovanie sa postaral Marek Hliničan, ktorý slovne viedol celou akciou, keďže je PN a nemohol si užiť park na vlastné nohy. Vyhodnotení boli najlepší chalani, baby ako Lenka Madnulová a Nela Poliaková, ale aj decká ako Artur Bízik, Miško Duchovny, Maxo Pavella. Získali ceny od sponzorov DC Snowboarding, Stance a jazdci nad 18 rokov aj poživeň od Jägemeistra.

Príjemne strávený deň v stredisku Jasná a posledné zvyšky snowparku na Otupnom ponúkli skvelé jarno-letné jazdenie. Stretnutie sa komunity pri tom, čo máme všetci radi. Čo viac si môžeme priať. Skvelé! Ďakujeme organizátorom, stredisku, sponzorom, dobrovoľníkom, jazdcom, DJ a vlastne všetkým.

Foto: Kvetko

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: helter skelter jasnam chopok

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!