Štvrtok 17. Novembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Paťo Paulínyi
0 komentárov

Horsefeathers Pleasure Jam 2011

Tradične obľúbená akcia na Dachsteine je aj Pleasure Jam. Otváračka veľkého parku, jazdenie, chilovanie a večerné party. Minuloročné Pleasure mal aj nádych slovenského víťazstva, ktoré vybojovala Klaudia Medlová (Roxy) v Best Tricku. Ako sa jej darilo tento rok si prečítajte v interview. Fotky nafotil a video stočil šikovný Paťo Paulínyi.

Ešte pred samotným zosumarizovaním Pleasure Jamu 2011 si dáme interview s Klaudiou Medlovou, s ktorom sa porozprávame o jej jazdení na Jame a aj o tom, čo plánuje do najbližších týždňov. 

AHOJ KLAUDIA, AKO SA MÁŠ TIETO DNI?
Klaudia: Ahoj, mám sa celkom ok.

PREJDEME HNEĎ K VECI. NEDÁVNO SKONČIL PLEASURE JAM, IŠLA SI TAM SO SESTROU. AKO SI JEJ OPISOVALA JAM? RESP. ČO BY SI POVEDALA ČLOVEKOVI, KTORÝ IDE PRVÝ KRÁT NA JAM?
Klaudia: Áno na Pleasure Jam som išla s mojou sestrou Zuzkou. Vravela som jej ako to tam bude vyzerať, že tam budú dobré jazdkyne zo sveta, chcela to vyskúšať tak sme sa rozhodli, že to môže ísť skúsiť. Skoky veľké neboli, skákala ich pekne rovno len potom trosku preletela dopad, ktorý bol dosť ľadový a dala si hlavičku a skončilo to s otrasom mozgu. Našťastie nič vážne. (Poz. red. Zuzke prajeme skoré uzdravenie. Dve akcie, dva vrtuľníky...pekne)

POČASIE VÁM VYŠLO IDEÁLNE. NAČO NAJVIAC SI SA TEŠILA NA PJ?
Klaudia: Áno, počasie už ani lepšie nemohlo byť, najviac som sa tešila na to, že už konečne budem na snehu a zaskáčem si.

ČO HOVORÍŠ NA TOHTOROČNÝ SETUP, PREKÁŽKY, ROZMIESTENIE. OZAJ, ZASTAVILA SI SA AJ V MALOM PARKU NA ROZJAZDENIE?
Klaudia: Tohtoročný setup bol perfektný. Skoky boli síce menšie ako minulý rok, ale boli veľmi prijemné. V malom parku som sa nezastavila vôbec.

URČITE NA TEBE LEŽALA VEĽKÁ ZODPOVEDNOSŤ, ABY SI OBHÁJILA SVOJE DOBRÉ MENO Z MINULÉHO ROKA, KEDY SI VYHRALA BEST TRICK A VÝLET NA BALI, ČI NIE?
Klaudia: To neviem. Snažila som sa zajazdiť čo najlepšie. V kvalde to vyšlo, ale v semi už nie, škoda.

TAK SA VRÁŤME EŠTE K BALI, AKO BOLO? SURFING TA CHYTIL, ČO? BOLA SI PRVÝ KRÁT TAK ĎALEKO? NEBÁLA SI SA ŽRALOKOV?
Klaudia: Bali bolo NAJLEPŠIE! Vlny a surfing ma mega chytili a určíte by som chcela isť aj niekde toto leto. Bolo o mňa perfektne postarané, mala som na každý deň nejaký program. Takže ďakujem Suddenrush, Blue Tomato od ktorého som dostala surf za free a Balicampu. Žralokov som sa nebála.

SPÄŤ K PJ. TENTO ROK, AKO KAŽDÝ BOLA NA PRETEKOCH SILNÁ KONKURENCIA. KTORÉ BABY POZNÁŠ Z JAZDENIA A NA KTORÉ SI SA TEŠILA, ŽE ICH UVIDÍŠ JAZDIŤ A AK POSTÚPIŠ Z KVALIFIKAČKY?
Klaudia: Áno, konkurencia bola tento rok oveľa silnejšia ako minulý rok. Baby idú hore, čo je super :) Poznala som väčšinu a tešila som sa na všetky s ktorými sa poznám.

Z KVALIFIKÁCIE SI POSTUPOVALA Z PRVÉHO MIESTA, ČO JE VEĽKÝ ÚSPECH. ČO SI JAZDILA? NA AKEJ ÚROVNI BOLA KVALIFIKÁCIA?
Klaudia: Z kvalifikácie som postúpila s Fs3, Bs rodeo 540, Cab 180.

AKO SA TI JAZDILO, BOLA TO POHODA, UŽ SI ZVYKNUTÁ NA VEĽKÉ CONTESTY? MALA SI TRÉMU?
Klaudia: Mala som trému a celkom veľkú aj keď to vidno asi nebolo hehe :))

NEDÁVNO SI SA STALA JAZDKYŇOU ROXY. PRIBLÍŽ NÁM NIEČO VIAC O TOM? JE TO EU TEAM? SI SPOKOJNÁ S VECAMI A HLAVNE DOSKOU, PREDSA LEN, BOLA TO ZMENA. STAČILA SI SA ROZJAZDIŤ S NOVOU DOSKOU?
Klaudia: Áno, začala som jazdiť za Roxy. (Ešte neviem či za EU) S doskou som sa skamarátila hneď. Neviem, mne sa jazdilo zatiaľ na všetkých doskách fajn, takže som necítila skoro žiadnu zmenu.

SEMIFINÁLE ŽENSKEJ KATEGÓRIE, AKO SA TI JAZDILO A KDE VIDÍŠ DÔVOD TVOJHO NEPOSTUPU DO FINÁLE, MEDZI NAJLEPŠIE BABY?
Klaudia: V semifinále mi nevyšla ani jedna jazda, padla som.

ČO SI JAZDILA V SEMIFINÁLE? STÍHALA SI SLEDOVAŤ SVOJE SÚPERKY? AKO TO VYZERÁ MEDZI BABAMI NA ŠTARTE? VTIPKUJETE, ROZPRÁVATE SA, ALEBO SA LEN SÚSTREDÍTE NA SVOJ JAZDENIE?
Klaudia: Niekto sa rozpráva, niekto sústredí. Ale je to vždy v takej pohodovej atmosfére :)a navzájom sa podporujeme na štarte.

EXISTUJE RIVALITA MEDZI BABAMI? ZÁVIDÍTE SI? KTO NA TEBA NAJVIAC ZAPÔSOBIL PO JAZDECKEJ STRÁNKE? STIHLA SI SI UŽIŤ AJ JAZDENIE MIMO SÚŤAŽE?
Klaudia: Určíte rivalita existuje. Ja nezávidím nikomu a držím všetkým babám palce a určíte aj väčšina z nich. Stihla.

NEMRZÍ TA CELKOVÉ 12 MIESTO? Klaudia: Trošku. DRUHÁ SKONČILA CILKA SADAR, KTORÁ POSTUPOVALA S TEBOU Z KVALIFIKÁCIE. AKOŽE SKONČILA TAK DOBRE?
Klaudia: Silkinu jazdu som nevidela pretože sme šli do nemocnice po sestru, tak neviem ako čo dávala.

TRETIA ŠÁRKA, DÁVALA TI RADY, POMÁHATE SI. PREDSA LEN ČESKO-SLOVENIEK V ŠTARTOVOM POLY NIE JE VEĽA.
Klaudia: Áno, Šárka bola pri mne na štarte a radila mi.

SI MINULOROČNÁ VÍŤAZKA BEST TRICKU, TEŠILA SI SA NA TENTO ROK? ČO SI MALA PRIPRAVENÉ? DOUBLE BS RODEO?
Klaudia: Na tento rok som nemala nič také pripravené. Double som mala určíte v hlave, ale iba ak by sa mi podarila finálová prvá jazda tak možno.

NAKONIEC SI BEST TRICK ODNIESLA CHERYL MAAS ZA BACKSIDE 720 TAILGRAB. FAKT BOL TAKÝ DOBRÝ? :)
Klaudia: Áno, bol perfetný. Jej Bs 7 vyzerala super.

ČO ĎALŠIE PLÁNY? JAZDENIE, TRÉNOVANIE, CHILL.
Klaudia: V nedeľu odlietam s českou repre s Baškou a s Nanou Šlepecku do USA na mesiac na sústredenia tak sa tešíme. (Poz. red. O tomto výlete si prečítajte v našej správe

JE ZNÁME, ŽE ROXY PODPORUJE SVOJE JAZDKYNE VO VÝLETOCH, POZÝVA ICH NA RÔZNE AKCIE. CHYSTÁŠ SA NA ROXY SNOW PRO?
Klaudia: Áno, budem tam.

ĎAKUJEME ZA INTERVIEW A NECH SA DARÍ!
Klaudia: Ďakujem aj ja :))) 

Tak a to by bolo interview s Klaudiou. Pleasure Jam 2011 bol skvelý. Vyšlo počasie, ktoré na Dachsteine v posledných rokoch trápi nejedného ridera. Jazdila minimálne európska snowboardová špička, čo sa týka chalanov aj báb. Škoda troch akcií v jeden víkend, mohlo prísť viacej jazdcov a ľudí.

Medzi jazdcami vo videu sa objavilo aj pár naších ako Lukáš Kalužák, Paťo Paulínyi, Klaudia Medlová. K nim sa pridalo viacero riderov zo zahraničia. Však kontrolujte video. Čiastočné a celkové výsledky ste mohli sledovať v našich sprácach, ktoré sme vám samozrejme z Dachu prinášali.

Díky čau o rok!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!