Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2013 – znova na horách
Streda 09. Októbra 2013
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla
0 komentárov

Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2013 – znova na horách

Množstvo mojich kamarátov ešte neodložilo plavky, neoprén, wakeboard, surf, alebo iné prevažne letné hračky, no ja som si už balil dosku, bundu, termo, snowboardové topánky, okuliare, rukavice a kopec ďalšieho vybavenia, čo na horách a v zime oceníte. Termín 4. október a Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2013. Ide sa hore!

Zimnú sezónu už niekoľko rokov štartujem výletom na prvý európsky snowparkový opening Hotzone.tv Park Opening Hintertux, ktorý sa pravidelne koná na ľadovci Hintertux vzdialenom od Bratislavy cca 570 km. Vonku panujú teploty nad 10°C a nič nenaznačuje tomu, že za pár hodín už budem stáť na snehu. Cestou sa zastavujeme aj s Lullou u Lulu v Innsbrucku, aby sme tam prespali. Ráno smer Hintertux.

Ubytovať sa v nádhernom a romantickom hoteli, vyzdvihnúť skipasy a hor sa na horu. Prvá lanovka, prestup druhá lanovka. Momentálne prebieha rekonštrukcia druhej prestupnej stanice a tak všade roboši (tuším sme u pobehujúcich elektrikárov započuli slovenčinu), stavebný ruch. Na druhej prestupnej stanici sídli testovacie stredisko značiek. Svoje stánky si rozložili GNU, Lib Tech, DC, Rome, Nike, Ride, Adidas a množstvo ďalších. Sledujeme čo majú nové, ale len tak zbežne, tešíme sa na jazdenie, fotenie a ten nádherný pocit na horách.

Po minulé roky sme boli zvyknutí na slnečné azúro, no teraz sa prihnali oblaky. Stále je však fajne. Viditeľnosť, teplota. Openingov sa zúčastňuje množstvo médií a tak sme chýbať nemohli ani my. Médiá sú tu však aj pre to, že na kopci znova vidieť pro jazdcov z celej Európy a častokrát aj zo zahraničia. Dôkazom jej Haldorov edit zo štvrtka. Očakávali sme známe hviezdy, ale aj začínajúcich zabijakov.

Snowpark je na Hintertuxe vždy skvele pripravený. Na začiatku čakali dva veľké kickre, v pravej časti úvodná bednička a za ňou dve platformy s dvoma skokmi, vhodnými na rozoskákanie sa po lete. Za skokmi nasledovalo veľké množstvo rôznorodých jibov rôznych druhov, veľkostí a obtiažnosti. I ja, sviatočný jiber som sa neskutočne zabával jazdením prekážok. Naozaj paráda. Čo chýba, je halfpipe a corner. Legendy z čias minulých. Snehu je málo, taktiež nafty do ratrakov. To čo tu však v prvý deň openingu stálo, bolo však kvalitnou shaperskou robotou. Bajdvéj ľadovec. Ten musí byť chudák prikrytý špeciálnymi plachtami, aby sa topil čo najmenej a aby aj naše deti mali kde začiatkom októbra roku 2030 jazdiť.

Piatkové jazdenie bolo skvelé. Menej ľudí v parku, aj keď mali nemčúri prázdniny, počasie ako tak znesiteľné. Poobede však prichádzala oblačnosť a ani predpovede na nasledujúci deň neboli priaznivé. Tak sme to naplno využili prácou, fotením a jazdením. Večer nás čakala prvá oficiálna party, videopremiéra a mediálne mecheche. 20:00 Tux Centrum a premiéra videa Distorted Reality od Pirate Movie Production. Pred tým ešte obložená misa, štrúdľa, pivko a pokec hlavne s českými kolegami z Freeride.cz, ktorých bolo aj tento rok na openingu viacero. Prichádza video, krásne zábery, top spoty a pravý snowboarding. Všetko kvalitne postrihané. Zaujali nás hlavne intrá jazdcov, naozaj kreatívne. Na premiére nesmú chýbať ani jazdci - Elias Elhardt, Kalle Ohlson, Sami Luhtanen, alebo lokál Werni Stock. Po videu sa ide na party. Teda hneď na dve. Neviem síce prečo, no organizátori sa rozhodli urobiť dve partyes, ktoré sú od seba vzdialené asi 200 metrov. My máme romantiku, takže odchádzame na hotel.

Prebudenie a okamžité zapínanie panorámy. Hmla, dážď, teplota hore okolo +2°C. Nikam sa teda neponáhľame. Dávame raňajky a pomaly sa presúvame hore. Kto si myslí, že život redaktora je žúrovať do 5 hod ráno, následne sa vybrať o 11 hod na kopec, urobiť za 20 minút 278 kvalitných fotiek, zajazdiť si pol dňa, stihnúť 12 weisenbírov, večeru a znova do 5 hod ráno na party sa mýli. Aj v nepriaznivých podmienkach ideme hore, predsa len, treba doniesť nejaký materiál, dúfame, že sa počasie umúdri. Tak sa aj stalo. Prestalo pršať! Hmla, sychravosť však ostala. Lulla fotí čo to dá. Našťastie zlé podmienky kompenzuje kreativitou a kvalitou. V parku vidieť akurát tak na jednu prekážku, pripájame sa k českej crew a robíme zopár záberov.

Opening navštívili aj pro jazdci ako Mathias Weissenbacher, Seppe Smits, Mario Käppeli a ďalší. V hmle ich nevidíme. Nevadí. tak aspoň už spomenutá česká crew a Petr „Horis“ Horák, Dušan Kříž, bratia Porkertovci a ďalší, ktorých moc nepoznáme. Fotí sa, jazdí sa, ale stále to nie je ono. Snažíme sa čo najviac, ale bojovať proti počasiu sa nedá. Škoda. Na záver každého dňa je naplánovaná mini súťaž adidas Jersey Jam, čo je jibing na troch prenosných „zábranách“, ktorý sa koná na dojazde k druhej prestupnej stanici. Jiberkovia sa idú vyblázniť a padajú rôzne, aj transférové triky. Stretávame jazdcov ako Denis Lenotyev, Jeremie Unterberger, Alex Walch, Michi Schatz a Len Roald Joergensen. Chalani jazdia o prachy a poukážky na bar. My si vychutnávame chill, aj keď počasie je naozaj pochmúrne. Oficiálna súťaž Session of the Dudes je zrušená. Na údolnom parkovisku prebieha sprievodný program a to jazdenie v miničku, listovanie časákmi, pitie piva, alebo skákaním do bag jumpu. Počasie je stále pochmúrne.

Odchádzame na hotel, dávame chill, ale aj pracujeme. Každý openingový deň ste mohli sledovať čerstvé fotky a video z dňa. Večer večera, prechádzka dedinkou, večerná romantika. V sobotu večer prebehla aj oficiálna Analog party, na ktorú sme sa kvôli vyčerpanosti nedostavili. Už sme nejako ostarli a ani počasie počas dňa nám veľa síl na večer nenechalo. Dúfame v lepšie nedeľné počasie.

Veľký trt. Občasné prehánky, hmla. Znova sa zastavujeme na druhej prestupnej stanici, aby sme si pozreli stánky s najnovšími produktmi od rôznych značiek. Môžete si ich požičať, otestovať. Ak ste iniciatívni, tak aj darček dostanete. V nedeľu má prebehnúť kids shooting, ktorý aj napriek zlému počasiu prebieha. 19 mladých rideorv, medzi ktorými sú aj riderky. Jazdia sa ľahšie jibové prekážky a záverečný mini skočík. Deti sa zabávajú aj napriek počasiu. Odmenou im je pochvala od Wolle Nyvelta, alebo občasné rozjasnenie oblohy. Lulla sa fotením zabáva. Keď už toho máme nafoteného dosť, odchádzame. Zničení, ale spokojní s vykonanou prácou. Tri dni jazdenia a fotenia v nie najlepších podmienkach, ale aj tak to stálo za to.

Ďakujeme Muckovi Müllerovi, Munchie Konsilium & stredisku Hintertuxer Gletscher za pozvánku a príkladnú starostlivosť o nás. Kiež by to bolo všade tak. Dúfame, že sa na Hintertuxe vidíme čoskoro v lepšom počasí a početnejšej slovenskej zostave.

Ak by ste mali chuť na pohyblivé obrázky, sledujte edity z jednotlivých dní.

Organizátorský edit - štvrtok, organizátorský edit - piatok a sobota, organizátorský edit - nedeľa.

 

 

 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!