Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2017 - skvelý začiatok sezóny
Utorok 10. Októbra 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2017 - skvelý začiatok sezóny

Už niekoľko rokov začíname novú zimnú sezónu práve na akcii Hotzone.tv Park Opening Hintertux. Keďže na Slovensku nemáme ľadovec, vydávame sa k susedom do Rakúska, aby sme už začiatkom októbra stáli na doske a robili to, čo milujeme. Tentoraz sme sa vydali na Tux vo dvojici so zástupcom Liptova, Kajom Šmihulom.

Správy, ktoré prichádzali počas týždňa pred openingom boli skvelé. Najviac snehu na otváračke za posledné roky, množstvo nových prekážok, možno aj minirampa bude. Tešíme sa. Klasika odchod z BA veľmi skoro ráno, aby sme tam boli ráno. Predpoveď sa menila z hodiny na hodinu, to už ale neovplyvníme. Príchod okolo desiatej a už po druhom prestupe vidieť, že snehu je naozaj dosť. Žiadne odhalené kamene vo výške nad 2000 m.n.m., všade poprašok bieleho. Máme radosť, hore bude určite dostatok snehu. Zažili sme množstvo Hotzone.tv Park Openingov na Hintertuxe počas ktorých svietilo slnko, pršalo, ale aj snežilo.

Piatok, usmej sa škriatok

Piatok to s jazdením nepreháňame. V parku sa okamžite po našom príchode zaťahuje, prichádzajú mraky a hmla. Škoda, z fotoshootingu a prvej organizovanej akcie, čo je Alarm Clock Battle, veľa nie je. Nacvakáme pár foto, povozíme sa parkom a dlhou širokou zjazdovkou, ktorá končí až pred Fernerhaus. Snehu dostatok, občas tvrdšia platňa, ale všetko príjemne jazditelné. Ľudí asi menej ako minulé roky. Nemci mali prázdniny minulý týždeň, čiže žiadne čakačky na vlekoch. Povedzme si niečo o snowparku.

Park, šialený to lunapark

Treba povedať, že shaperi z Betterparku na Hintertuxe odviedli perfektnú prácu. Pro línia s dvoma skokmi končila dvoma obrovskými wallrides medzi ktorými kraľoval budík. Skoky mohli mať cca 15-17 m table. Vedľa tri skokové platformy so skokmi okolo 6 - 15 metrov table. Všetko krásne shapnuté a hlavne, skoro všetko na americký bezpečný štýl, kedy skoky vychádzajú zospodu. Ďalšia časť bola venovaná jibom a bolo ich naozaj neúrekom. Rôzne tvary, dĺžky, dokopy vyše 25 kusov. No a prekvapenie v podobe mini rampičky nás nesmierne potešilo.

Sobota, nádherná robota

Sobota naše prosby vyslyšala. Ani oblak, nádherné počasie, hore len vietor. Natešení okamžite hore. Keďže bol Kajo na Hintertuxe 1x, tak mu robím klasické turistické fotky. Jazdíme všetko, park, zjazdovku, miničko. Občas sa obajvý nejaký ten pro, ale vo všeobecnosti je pro riderov menej ako po minulé roky. Nám to však nevadí. Súčasťou Hotzone.tv Park Openingov na Hintertuxe je každoročne aj testovacie centrum s rôznymi značkami. My si vyberáme stánok Lib Tech, Gnu a Bent Metal. Požičiavame si každý po 5 modelov a testujeme čo to len dá. Onebesenie, ako sú niektoré dosky dobré. Karvujeme na hranici ľudských možností, Kajo lieta v rampe 7 metrov nad koping fanatické!

Popri našom jazdení sa ojazdí znova Alarm Clock Battle, keďže fotky za slnka vyzerajú lepšie. Následne sa ešte jazdí aj Sessions of the Dudes. Teda nejazdí na pro line, keďže vietor zosilnel, ale na medium line. Ako som už spomenul, profíkov je menej, tak jazdia lokáli a chalani, ktorí nie sú až tak známi. Vietor a sfúkané dopady však vyženú aj tých najaktívnejších k jibovaniu, alebo len tak príjemnému rozjaďovaniu sa na začiatku sezóny. Medzi najlepších patria Werni Stock, Fabian Fraidl a Roli Tschoder.

Nedeľa sa na výsledku nepodieľa

Nedeľa znova temno. Sneženie, nízka oblačnosť, slabá viditeľnosť. Nevadí, testujeme ďalej. Pred reštauráciou Fernerhaus prebieha jibovačka o peniaze. Cash for Trix Session a rozdávačka peňazí. Za každý stylo trik nejaký ten cash. Super. My máme dosť. Dojeme burger a dávame pá pá Hotzone.tv Park Openingu na Hintertuxe.

Party, program na parkáči, vidopremiéra

V piatok prebehla premiéra troch videí. Dvoch lokálnych a jedného medzinárodného od Absinthe Films s názvom Turbo Dojo. Všetky tri sme si pozreli s radosťou a zanietením, požili nejaké to pivko a prvú party night si pozreli len z diaľky. Sobotná party bola už riadne veľká, hrali zahraniční Djs, tancovalo sa do rána. No my s Kajom dávame prednosť zdravému spánku, aby sme na druhý deň mohli brúsiť zjazdovky a shrediť prekážky. V sobotu po dojazdení sme si dali ešte oddych na parkáči, kde boli pripravené rôzne zaujímavosti ako pumptrack, kasíno, výrobňa Volcom šiltoviek a ďalšie sprievodné akcie.

Suma sumárum?

Skvelý začiatok sezóny, rozjazdenie sa, stretnutie starých kamošov, nasatie zimnej atmosféry, ono sa to nedá popísať vo vetách treba to zažiť. Ďakujem Kajovi za spoločnosť a jazdenie, Muck Müllerovi za organizáciu a skvelú starostlivosť o médiá, Betterpark shaperom za kreatívne prekážky, Hintertuxu za to, že každoročne organizuje niečo takéto. Skvelé a ešte raz skvelé zážitky. Ak sa vám dá, choďte sa rozjazdiť aj vy, park stojí za to. Ako videli otváračku organizátori - Hotzone Park Opening Hintertux.

Najnovšie info o Hinertuxe a jeho Betterparku sledujte na facebooku Betterparku, ale aj strediska Hintertux.

Foto dole od MonEpic.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: hintertux opening

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!