Hotzone.tv park opening Hintertux 2018 - kam zmizol ľadovec?
Utorok 16. Októbra 2018
Autor: Boardlife

0 komentárov

Hotzone.tv park opening Hintertux 2018 - kam zmizol ľadovec?

Áno kam zmizol? Na otváračke snowparku na rakúskom ľadovci Hintertux sa zúčastňujeme už nejaký ten čas, no a ako tak sledujeme, každým rokom je menej a menej snehu. Teda nie ani snehu, ale samotného ľadovca. Každým rokom nejaký ten meter ubudne, je to veľká škoda. No a ako bolo tentoraz, na otváračke v roku 2018?

Dlhší čas sa otváračka koná už od štvrtka. Snowpark Betterpark je pripravený, skoky shapnuté, jib línia ako lusk a počasie na objednávku. Slnko, bezvetrie a teplo. Počas obeda vo výške 3250 mn.n. namerali teplotu 6°C, čo je strašne veľa. Vráťme sa však do parku. Veľký skok, množstvo menších skokov na rozoskákanie, väčšina pekne kopnutá. Pomedzi ne nejaký ten jib, alebo iná zábavná prekáža. Veľký corner sa dosť zmenšil a minipipe sa nekonala vôbec. Málo snehu.

Nedostatok snehu bol všadeprítomný. Kto má kratšie nohy a veľké gule mal problémy. Kotva nepríjemne rezala, keďže povrch bol o niekoľko centimetrov nižšie ako je zvykom. Ale inak sa nám snowpark páčil. Ideálny na rozjazdenie, ale kto mal chuť hopsnúť si veľký skok, nemal problém. Zjazdovky boli z rána super, kým lyžiari trénovali na svojich plochách, bolo všetko fajn. Postupom času, tepla a jazdenia sa z jazdoviek stával tankodrom. Ráno si treba dať zopár jázd, potom navštíviť snowpark a poobede to bolo na opaľovanie na terase reštiky, alebo kľudne aj v parku.

Štvrtok prebiehalo voľné jazdenie a spoznávanie prekážok. Už vtedy sa v parku pohybovali hviezdy hlavne európskeho snowboardingu. Nápor sa čakal v piatok a na prvej súťaži Session of the Dudes. Poďme na to. Znova slnko, znova teplo. Vyjsť hore v žabkách nebol problém. Obuť sa a hor sa do snowparku. Tak ako sme už písali, bol veľmi príjemný na rozjazd. Škoda halfpipe, ale to tak býva. očas vývozu stretávame jazdcov ako Marko Grilc (SLO), Roope Tonteri (FIN), Rowan Coultas (UK), Leon Vockensperger (GER), Šárka Pančochová (CZE), lokáli na čele s Werni Stockom. Na veľkom skoku sa jazdila súťaž Session of the Dudes. Videli sme spektakulárne triky typu backflip, rotácie aj o 1260° dokonca na switch do backside, double corky. Tu sú najlepší: Best Overall Rider: Roope Tonteri (FIN), Best Rookie: Leon Vockensperger (GER) a Best Trick: Werni Stock (AUT). Po odjazdení sa presúvame do strednej časti a do testovacieho centra. Testujeme množstvo materiálu od viac ako 30 svetoznámych firiem. Pred sezónou si treba vybrať správne. Následne wíneršnicel a weisenbír a hybaj domov.

Piatok prebiehajú videopremiéry a party. Netradične nie je hlavná hviezda strieborného plátna, ale viacero lokálnych videí. Na kvalite ale nestrácajú a so záujmom sledujeme všetky. Po videopremiére je na rade party. Podľa chalanov z Čiech, ktorí boli party skontrolovať, je všetko ta ako má byť.

Sobota patrila deťom a súťaži Alarm Clock Battle. Počasie sa však pokazilo. Slnko vystriedala známa hmla z Hintertuxu. Nevadí, mládež si jazdenie a koučovanie pod vedením Steve Grubera a Marka Grilca (SLO) užila. Druhá súťaž sa konala na zaujímavej špeciálnej prekážke, ktorej dominovali veľké hodinky. Handplatny, one footy a transfery v plnom prúde. Odmenou boli hamburgery. Samozrejme sme pokračovali v testovaní. Za tri dni sme si vyskúšali cca 10 modelov od dvoch výrobcov a boli sme spokojní. Vieme na čom odjazdíme nadchádzajúcu sezónu.

Nedeľa. Slnko nikde. Hmla, dážď a nepríjemne počasie. Stretávame Zola Strcuľu a mierime do parku. Nič nevidieť, tak z parku utekáme nižšie. Testujeme a užívame si snowboarding aj v nevľúdnom počasí. Zolo sa zúčastňuje Transform Cash for Trix, ukazuje čo sú to domorodé triky a ja odmenený kešom a dákou mikinou. Vo všeobecnosti sa stáva najlepším riderom. My vieme, oni zistili. Hehehe. Ešte tam jazdi dáky Fabian Fraidl z Rakúska, taktiež dával. Ale na Zola nemal. Lúčime sa s Hintrom, odchádzame domov. Je čas. Užili sme si skvelé štyri dni, dva v slnku, dva v horšom počasí, ale stále na doske, ktorú milujeme. Lepší začiatok sezóny sme si ani nemohli priať. Skvelé.

Chceme sa poďakovať organizátorom, Betterparku na Hintertuxe a všetkým, čo za touto otváračkou stoja. Ďakujeme a tešíme sa na budúci rok (3. - 6. október 2019).

Fotky a info nájdete aj na:

http://opening.hotzone.tvhttps://www.facebook.com/HotzoneParkOpeningHintertux/, https://www.instagram.com/hotzoneopening/

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!