Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe oslávil 15 rokov
Nedeľa 13. Októbra 2019
Autor: Boardlife

0 komentárov

Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe oslávil 15 rokov

15. výročie oslávil Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe. Už 15. rokov otvára svoje brány začiatkom októbra Betterpark na rakúskom ľadovci Hintertux. Znova sme sa boli pozrieť, ako to tam vyzeralo. Návšteva otváračky je taktiež aj naším začiatkom sezóny, časom, kedy stretneme kamošov a kolegov z iných redakcií. Ako bolo tentoraz?

Opening začína už vo štvrtok a to voľným jazdením v parku a testovaním noviniek na nadchádzajúcu sezónu. Klasicky nemohli chýbať veľké značky ako Lib Tech, Gnu, Burton, Salamon, Bataleon, Nitro, ale aj niekoľko menších a o to zaujímavejších ako Korua. Úvodný, pre viacerých ľudí ešte pracovný deň, je ideálnym časom otestovať si vyhliadnutú dosku, viazanie, alebo topánky. Na svahu ešte nie je toľko jazdcov a aj v snowparku je to o niečo voľnejšie.

Prichádzame hore. Vidieť, že predchádzajúci deň nasnežilo asi 10cm snehu. Mimo zjazdovky si užívame úvodné striekanie. Ale nie až moc, číhajú na nás ľadovcové trhliny. Poviete si, že sú ďaleko od zjazdovky. Nie je to pravda, niektoré trhliny jemne lízali zjazdovku a vyjsť čo len pol metra mimo zjazdovky, je riadne nebezpečné. Našťastie viditeľnosť bola dobrá, tak si užívame možnosti, ktoré nám stredisko Hintertux poskytuje.

Snowpark príjemný na úvod sezóny ako vždy. Dominuje Big Air s table cca 17 metrov a dlhým dopadom. Na strane je viacero jibových prekážok ale aj línia troch dvojskokov. Super na rozoskákanie na úvod sezóny, keďže skoky majú table od cca 3 do cca 6 metrov. Po širokej snowparkovej sekcii nasledovala užšia, ktorá bola doplnená o jibové prekážky rôznych tvarov a dĺžok, končiaca skoro až pri vleku. Milo nás prekvapila halfpipe, ktoré sa vrátila na Hintertux, aj keď na nové miesto. Bohužiaľ sa len stavala a nebola počas našej návštevy jazditeľná.

Piatkové jazdenie poznačilo počasie. To vlastne poznačilo celý opening. Prišli mraky, zdvihol sa vietor. Baby si našťastie stihli odjazdiť Girls Shred Session a taktiež zacvičiť jógu. Stále však prebiehalo testovanie a voľné jazdenie v snowparku. V parku stretávame viacero českých riderov ako Dušana Kríža, Romana Dlauhého, mladú krv pod vedením Premeka Vidu. Slovensko reprezentuje neprehliadnuteľný Zoltán Strcuľa, ktorý sa šantí na jiboch, ale nepohrdne ani poletom z kickov. Snehová pokrývka na zjazdovkách je dostatočná, odhliadnuc od toho, keď ju obrúsia bambuskári. Tých je tu požehnane, teda racerov.

V piatok nás večer čaká videopremiéra. Tentoraz to nie je jedno veľké video od svetovej produkcie, ale len jedno reklamné a viacero lokálnych. To však neuberá na zaujímavosti. Hlavne lokálne videá sú zastúpené ridermi v sále, čo dodáva na atmosfére. Ďalšou zaujímavosťou, hlavne pre nás, sú darčeky pre každého zúčastneného premiéry. Biela papierová taštička, nálepky, letáčik a pekne zmotaný joint v ochrannej tubičke. Zaujímavé. Išlo však o CBD jointa.

Večer pokračoval na party. Klasická rakúska. Na bare iba malé pivo za 3,90€, alebo kola s príchuťou Bacardi za 5,20€. Dali sme si po jednom, usmiali sa na rakúske dievčence a pobrali spať. Predsa len, ide sobota, predpoveď ešte temnejšia, treba sa dobre vyspať.

Ako hlásala predpoveď, tak sa aj stalo. Megahmla, sneženie, megavietor. Vyviezli sme sa hore a spustil dole. Park neťahal. To bolo zo sobotného jazdenia na kopci všetko. Jazdenie však pokračovalo večernou Metal Battle jibovačkou na parkovisku pred nástupnou stanicou. Organizátori postavili zaujímavý setup na veľkom lešení. Tri prekážky a tridsiatka jazdcov z viacerých kútov Európy. Dokonca dve baby. Šialená jibovačka pokračovala vyše dvoch hodín. Dva heaty a najlepší jazdci na mieste. Triky padali od výmyslu sveta, transfery, na normal, switch aj nenormal. Dokonca aj s jednou nohou mimo viazania. Šialené, čo predvádzali brúsiči.

Večer pokračoval afterkou v miestnom klube. Bolo dosť ľudí, no nás čakala nedeľa a jazdenie, tak sme sa s afterkou rozlúčili skôr. Nedeľné jazdenie bolo podobné tomu z predchádzajúcich dní. Park našťastie ťahala a tak sme dali pár fajných jázd. Skákanie na veľkom kicikri sa samozrejme nekonalo, lebo hmla. Zato si svoju chvíľku slávy užili decká v Pleasure Kids Shootingu. Neskôr po obede sa shrederi vrhali do železa na Hangover session. Tyčky, jibing a peniaze za triky. Tu hmla nebola, takže všetko ok.

Jubilejný 15. ročník Hotzone.tv Park Opening na Hintertuxe skončil, znova sme sa stretli s kopou známych ľudí, otestovali novinka, rozjazdili sa a aj trocha požúrovali. Škoda, že nevyšlo počasie, ale to tak na horách býva.

Sledujte: @betterparkhintertux @tux
https://www.facebook.com/HotzoneParkOpeningHintertux/ 
http://opening.hotzone.tv

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: hintertux opening

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!