Pondelok 12. Decembra 2011
Autor: SURF-TRIP

0 komentárov

Interview s Lucianom Gonzalesom držiteľom titulu Master of Ocean 2011

Aj vám chýba leto, chcete si zasurfovať a neviete kde? Dozviete sa to v tomto exkluzívnom rozhovore s Lucianom Gonzalesom držiteľom titulu Master of Ocean 2011.

Prvý profesionálny kiteboarder Luciano Gonzales z Dominikánskej republiky, je vo svojej krajine ikonou. Začiatky kiteboardingu sú tu neodmysliteľne späté s jeho menom. Napriek tomu všetkému pôsobí skromne, pracuje v jednej surfovej škole v mestečku Cabarete a nikto by nepovedal, že v tomto roku získal titul Master of Ocean 2011 v conteste, ktorý kombinuje surfing, windsurfing a kiting. Luciano ukázal, že jednoducho vie a vy si teraz môžete užiť rozhovor, ktorý určite stojí za prečítanie...

SURF-TRIP: Ahoj Luciano, mohol by si sa predstaviť ľuďom zo Slovenska? Veľa toho o tebe u nás nevieme...

Luciano: Jasné, Ahoj! Volám sa Luciáno Gonzáles, som z Dominikánskej republiky a momentálne žijem v super mestečku Cabarete.

 

SURF-TRIP: Nedávno si oslávil narodeniny...Aká bola party?

Luciano: Party bola skutočne veľká! Bola v štýle „práve si zmaturoval, vypadol zo školy a chceš si užiť čo to dá!“ Žúrovalo sa v plážových baroch v Cabarete celú noc...Po takomto ťahu nevieš ráno ani ako sa voláš :-D Mimochodom, oslavoval som tridsiatku...

 

SURF-TRIPTak to bolo naozaj veľké...Takže nočný život v Cabarete je naozaj „wild“? Je to dobré miesto kam sa ísť baviť a užiť si karibského nočného života?

LucianoÁno, v Cabarete máš všetko na jenom mieste...to, čo by si hľadal po celom svete máš tu na jednom mieste a pekne po ruke...Super ľudia, vodné športy, ako surfing, windsurfing alebo kiting, skvelé reštaurácie a hlavne PARTY! Cabarete je týmto v Karibiku naozaj známe. Nikde na svete nezažiješ lepšiu atmosféru a zábavu.

 

SURF-TRIPTo znie veľmi dobre! Ale dosť o zábave... Skôr si sa zúčastnil veľa súťaží a závodov v Kiteboardingu. Aký je tvoj najväčší úspech?

Luciano: To bolo veľmi zaujímavé obdobie môjho života. Dostať sa do zahraničia, veľa cestovať, stretávať rôznych ľudí a hlavne uvedomiť si, aká malá je táto planéta.. Na niektorých závodoch som sa umiestnil na prvom mieste a to ma dostalo do svetového tímu Red Bullu, bolo to parádne obdobie.

 

SURF-TRIP: A ako si na tom teraz? Baví ťa viac kite alebo surf? Videl som ťa vo vode a na surfe ti to naozaj ide!

LucianoPre mňa sú obe veľká zábava. Neuprednostňujem ani jedno ani druhé. Ráno a dopoludnia je to o surfovaní, keď sú vlny krásne čisté a popoludní s prichádzajúcim vetrom je rad na kitovanie.  Toto je veľká výhoda Dominikánskej republiky. Dôležité je robiť to, čo ťa baví, pretože život je príliš krátky. 

SURF-TRIP:  Aké boli tvoje začiatky? Bol prvý surfing alebo kiting?

Luciano: Na úplnom začiatku bol buggyboard, alebo niečo tomu podobné. V tej dobe, keď som začínal na ostrove surfovú dosku nikto ani nevidel, takže som mal polovicu zlomenej windsurfovej dosky a na tom som skúšal chytať prvé vlny.

 

SURF-TRIPV súčasnosti pôsobíš ako inštruktor pre surfing a kiting v jenom surfovom kempe. Živíš sa ešte niečím iným? Počul som, že si sa podielal na „Cabarete Summer feste“. O čo išlo?

Luciano: Cabarete Summer Fest, bol event na podporu vzdelania a rozvoja miestnej školy. Rozhodli sme sa touto charitatívnou cestou získať finančné prostriedky na podporu miestnych detí, aby mali lepšie podmienky na dokončenie základnej školy. Festival bola moja myšlienka a vďaka mojim kontaktom zo sveta profesionálnych surferov a kiterov sa nám ho podarilo uskutočniť.

 

SURF-TRIPĽudia zo Slovenska poznajú Dominikánsku republiku predovšetkým ako miesto kam sa jazdí na klasickú dovolenku. Tým myslím teplá voda a váľať sa pod palmami. Sú tu podmienky pre surfovanie naozaj také dobré?

LucianoViac než dobré! V okolí Cabarete sú jedny z najlepších v celom Karibiku! Celkovo táto časť je v kvalite podmienok pre vodné športy úplne najlepšia.

 

SURF-TRIPLuciano, ďakujem za rozhovor. Mohol by si ešte ľuďom zo Slovenska povedať prečo by mali ísť surfovať práve do Dominikánskej republiky a do Cabarete?

Luciano: Samozrejme, môžem povedať, že po mojom dlhom cestovaní po celom svete som navštívil veľa miest a spotov, ale nevidel som nič ideálnejšie a krajšie ako tu v Cabarete. Ako hovorím, na tomto mieste si budete žiť svoj sen deň za dňom. Nádherná príroda, neuveriteľný nočný život a nezabudnuteľné chvíle vo vode

Ak chcete aby vás tento borec naučil surfovať, kitovať alebo vás previedol nočnými klubmi v Cabarete poďte v marci s Boardlife.sk do Dominikánskej republiky!

 

Kto ide do Dominikánskej a ďalšie informácie o tomto tripe sa dozvieš aj TU , na www.surf-trip.sk alebo na emaily crew@surf-trip.cz. 

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!