Interview s Milanom "Drótym" Purdešom o snowboardingu, lete a speve
Utorok 24. Septembra 2013
Autor: Boardlife

0 komentárov

Interview s Milanom "Drótym" Purdešom o snowboardingu, lete a speve

Zimná sezóna 2013/2014 pomaly ale isto začína, teda hlavne na susedných rakúskych ľadovcoch. Keďže slovenská snowboardová scéna je v letných mesiacoch takmer mŕtva a materiálu je minimum, aj my sme si dali krátku pauzu. Tá však nebude trvať dlho, práve dnes začíname s interviews so slovenskými ridermi. Nepredpokladáme, že by mali nejaký ten materiál z leta, tak aspoň zopár ilustračných fotiek. Dnes začíname so skoro už legendou, tridsiatnikom, Milanom „Drótym“ Purdešom.

BLF: Ahoj Milanko, kedy a kde si ukončil predchádzajúcu zimnú sezónu? Následne strčil dosku do skrine a obliekol plavky. Ako hodnotíš predchádzajúcu sezónu, tak všeobecne?

Dróty: Ahoj Kikuš ! :D Tak určite zimnú sezónu som skončil predčasne ešte v Špindli, keď som si natrhol väz v kolene a potom to už nešlo. Tým pádom mi aj leto začalo pomerne dosť neskoro a kto to pozná, vie že celkovo je to na ...

BLF: Kde a s kým si najčastejšie jazdil počas minulej sezóny? Nejaký zaujímavý výlet bol, alebo stále len to isté?

Dróty: Myslím že väčšinu sezóny som dal v klasickej zostave me, my self and i :D ale nie ešte klasickejšia je partička v Jasnej Mišo Chovan, Kvetko a tak kto sa pridá, hlavne nech mi nehúli do ksichtu. Zima bola celkom dobrá takže nejaké veľké výlety neboli (heh alebo sa nepamätám)

BLF: Viem, že súťaže nie sú pre teba prioritou, bol si na nejakých vôbec? Alebo si sa im snažil vyhýbať? Nejaký ten úspech, čo by stál za zverejnenie?

Dróty: Pravdupovediac si nemyslím že sú súťaže zlé, stretneš sa s kámošmi trošku sa pohecuješ a niečo obkukáš. Bohužiaľ na SR je iba jeden kvalitný pretek a zopár happeningov, to človeka veľmi nenaplní a radšej sa potom venuje iným veciam.

BLF: Ktorá akcia, alebo spoločné stretnutie s jazdcami ťa potešila minulý rok. Sú vôbec na Slovensku akcie, na ktoré sa oplatí chodiť?

Dróty: Vždy ma poteší akcia , kde ľudia vyťažia s podmienok maximum a nemusíš riešiť pravidelnú otázku bolo mi toto treba J Ako som povedal preteky sú tu len jedny – Snowboard fest na to sa oplatí prísť zajazdiť aj pozrieť. Nemá asi zmysel vysvetľovať že keď je niečo zlé tak sa zbytočne búchať do hrude že podporím, to si radšej šlapnem hore a budem sa pozerať na Tatry. Minulý rok ma aj tak najviac potešili Kvetové edity a bežný deň bez nemeckých turistov.

BLF: Zranenia sa nevyhli určite ani tebe. Oslávil si 30 rokov, ako sa cítiš? Plány do tejto sezóny? Ostávaš aktívne jazdiť v Mikuláši? Hľadať spoty, stavať skoky a jazdiť žľaby? Alebo dačo nové?

Dróty: Kolená sú sviňa, ale ja to rozchodím. Po 20 rokoch na doske to už aj trošku cítim, nie je to už také ľahké vstávanie. Dúfam že bude dobrá zima a dostatok času na jazdenie. Treba zachovať bontón a odjazdiť čo sa dá. Nevyhýbam sa ničomu , mňa snowboarding baví úplne celý a je mi jedno či park , freeride alebo zjazdovka. Rád by som ale ako vždy veľa šlapal a staval , to mi príde najduchaplnejšie.

BLF: Aké máš predstavy do novej sezóny? Pripravoval si sa na ňu? Alebo sa letnej príprave vôbec nevenuješ? Kam by si chcel posunúť tvoje jazdenie počas prichádzajúcej sezóny?

Dróty: Nič si neplánujem ale asi je najlepšie sa pripravovať stále. Wake mi dosť pomáha, akurát si kĺby asi vôbec neoddýchnu. Hádam jeseň strávim aj na motorke a popri tom nejaké beháníčko a bežný pohyb dopredu dozadu a občas do strán. Budem rád keď budem jazdiť tak ako doteraz ale  určite by som popridával k abecede niečo nové a hlavne oprášil staré :)

BLF: Máš nejaké plány, organizácia akcie? Alebo len jazdiť čo to dá?

Dróty: Čo to dá jednoznačne :)

BLF: Cez leto si sa zdržiaval v Bratislave a samozrejme neopúšťal svoje spevácko/kričiace záľuby. Ako to pokračuje s tvojím metalovým spevom? Koncerty, faninky v posteli, alebo len obliaty od piva?

Dróty: Tento rok som si celkom užíval koncerty a festivaly. Hrali sme aj my, ale nie metal, skôr punk rock s novou kapelou Lucifers (Dodo, Wajo, Robo a Tomáš) Baví nás to, je to útek pred bežným životom, prácou a opak smažka klubového moderna. Dúfam, že prídeš 5.10. 2013 na Dni zelá do Stupavy?! :)

BLF: Určite sa tam vidíme. :) Dík za krátke interview, prajem nech ťa koleno poslúcha a nech sa čo najviac vidíme na horách. Čuzz.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!