Piatok 18. Novembra 2011
Autor: Boardlife

0 komentárov

Isenseven - Kaleidoscope

Isenseven patrí k tým najlepším producentským crew na svete. Aj keď nepochádza z USA, ale z Nemecka, napriek tomu ich videá majú neuveriteľné čaro. Je to určite aj jazdcami, ale hlavne spracovaním videí, ktoré je u Isenseven tip top! Dnes prinášame recenziu ich najnovšieho počinu Kaleidoscope.

Od Isenseven pod začiatku ich produkovania prichádzali top videá. Spomeniem aspoň niekoľko: Isenseven Loves You (2004), ... well? (2005), Prediculous (2006), Ubermovie (2007), Teenage Love Graffiti (2008), Lets go get lost (2009), Dont Panic (2010). Kto videl aspoň jedno video určite vie o ich kvalite. Najnovším počinom je video s názvom Kaleidoscope. Poďme na to!

Na začiatku všetkého je obal. Obal by mal tiež zaujať. U Isenseven každý obal, čo som mal možnosť držať vyzeral skvele. Kaliedoscope DVD má plastový obal vsunutý do štýlového papierového obalíku. Vo vnútri okrem dvd-čka čaká super knižka a stickerka. Intro, história, predstavenie riderov: Alex Tank, Benny Wetscher, Christian Haller, Christophe Schmidt, Daniel Rajcsany, David Bertschinger Karg, Colin Frei, Ethan Morgan, Frederik Evensen, Kevin Bäckström, Ludwig Lejkner, Peter König, Fips Strauss, Simon Gruber, Tobi Strauss, Tom Klocker, Wojtek Pawlusiak.

Zaujímavá je aj záverečná štatistika: Počet počítačov použitých pri editácii 4, počet harddiskov 13, počet natáčacích dní 293, hodín editovania 1340, šálok kávy 387 a ďalšie. Samozrejme nechýba zoznam hudby použitej v Kaleidoscope, mapa výletov aj so štatistkou prejdených kilometrov. Jednoducho povedané, kompletný servis pre majiteľa originálneho DVD. Presuňme sa z obalu do obsahu.

Vkladám do mechaniky, a ideme na to! Klasika, začiatok, menu, výber z troch možností: Play – Parts – Bonus. Okamžite video! Úvod videa je trocha dlhší, ako sme zvyknutý, ale veľmi pekne spracovaný. Má skoro šesť minút, predstavia sa v ňom sponzori a jazdci. Už na začiatku môžeme zhliadnuť niekoľko epických záberov. 

Ako prvý začína Ludwig Lejkner. Zábavný teleshop shot a krutý jibing. Ludwig to dokazuje najmä na street jibových spotoch. Najmä nosepress cez kinknuté rúrkoidné zábradlie je hustý. K tomu klasické 270 do a z railov, pár wllrides. Ludwig má 100% street jib part. Z tvshopu sa presúvame do temného lesa, kde ide Tobimu Straussovi o krk. Zachráni sa a môže ísť jazdiť. Prichádzajú kickre. Tobi páli double backflipa, Bs 540° a zaujímavé je aj rodeo, ktoré však dáva na street jumpovom spote. Tobi pridáva aj jibing, no následne sa vracia k skokom a rotuje stále viac a viac. Už ste videli freeride na lúke? Tak za štvorkolkou to ide!

Po bratovi nasleduje part Fipsa Straussa. Znova začína zaujímavo, ako každý part vo videu. Následne vás ohromí mega naložený pow pow. Na 99% Japonsko. Fips sa nestratí ani v meste, brúsi a skáče na zaujímavých spotoch. Cab 7, Bs 7, Cab 9 a ďalšie šmaky poväčšinou v BC. Na záver uvidíte, ako pokaziť drop do žľabu a pár držiek.

David Bertschinger Karg (DBK) a hneď Fs 1080° v parku. Následne dáva zabrať aj BC kickrom, kde točí viacero príjemných trikov, nie však šialených rotácií. Veľmi príjemný je aj shreding pred chatkou, ktorý ukončí Zubor na ulici. Na záver kvalitného partu nechýba pow pow freeride. Prichádza Colin Frei. A začína netradične držkou a následnou pračkou. Backflip v BC, niekoľko štýlových skokov a FS 1080° na megaparkovom skoku. Inak skoky krásne vyšejpované do top tvarov.

Christophe Schmidt. Úvod doplnený o animačné vychytávky, slow mo. Pár trikov v BC podmienkach a letíme do Japonska. Podľa záberov je jazdenie v Japonsku niečo úžasné. Najviac snehu na svete a k tomu riedko rastúce listnaté stromy. André Kuhlmann páli doublecork, dáke 900° a rampu. Ako sa zdá Christophe ešte neskončil a vracia sa na spot, kde dával Colin doublebackflipa a taktiež do rampy. Part končí na mega corneri.

Koľko jazdcov treba na výmenu vypálenej žiarovky? Zodpovie vám Simon Gruber. Najprv na street spotoch a už spomínanom street jumpe a následne aj v snowparku. Na pomoc so žiarovkou prichádza Marco Smolla. Marco ukazuje svoje skills hlavne na BC skokoch. Ešte sa v parte objaví samozrejme aj Simon, aby nemal menej záberov. Podarená dvojica a príjemný part.

Teraz prichádza asi najkontroverznejšia časť, čo sa týka spracovania. Daniel Rajcsany si oblieka „zázračný“ oblek. našťastie, snowboarding prichádza v zapätí. Pobavil ma hlavne úzky stance Daniela. čoraz častejšie sledujeme zužovanie stancov. Daniel jazdí hlavne ulicu a železo. Najviac zaujalo jazdenie railu a následné bonkovanie značky. Top! Druhým topom okrem space oblečka je prekážka na konci partu. V strede rail, z ktorého sa jibuje do postranných railov. Uff.

Jojo snowboardový part začína Kevin Bäckström. Pridáva pow pow a následne aj snowparkové točky. Tom Klocker sa nenecháva zahanbiť a vyťahuje jojo triky ťažkého kalibru. Topom sú transfery na street a následné jazdenie veľkého kickra. Všetkých však zabije Christian Haller s dvoma jojami. Jojo však nie je doska, ale ani tá Hallerovi problém nerobí. Vidíme ho lietať v mega parkoch a v halfpipe.

Miláčik báb Frederik Evensen sa prebúdza na posteli. To však nie je nič, posteľ, teda turbo maximus pláva na jazere. Medzi topením sa na nafučke a jazdením stíha odpalovať sedmičky do viacerých strán, Bs 900° a ďalšie triky. Topom určite jazdenie mega corneru. Peter König ukradne kamošovi auto, nie hociaké, ale staré Porshe. Najprv nám ukazuje svoju vyjazdenosť na nenormálnych skokoch v snowparkoch a nemusíte sa báť, že v USA, zábery sú z Európy a následne presunie na pravý pow do Japonska. Koniec partu uzavrie Bs 1260°.

Alex Tank si vychutnáva street jibové spoty. Mesto, ulica, stena, zábradlie. Na záver ukáže skoky! Yeah! Objaví sa aj Benny Urban, vo dvojici predsa len väčšia sranda. Medzi top jazdcami zo strednej a západnej Európy sa objaví aj diktátor z východu. Nie z Kešíc, ale z Poľska. Wojtek Pawlusiak. Fitýčko a fs 3 z neho, luxus a hlavne štýl! Postavenie top jibera potvrdzuje aj vo svojom parte.

Ethan Morgan odpaľuje part vo veľkom štýle a v mega rotáciách. Pridá pár kôrok aka corkov. Jedny z najkrajších poletov vo videu. Samozrejme v snowparku. Komplexného jazdca charakterizujú okrem skokov aj jiby. Tie Ethanovi idú taktiež skvele! Jiby, skoky, skoky v BC, halfpipe. Tomu sa hovorí univerzálny jazdec. Koniec, titulky, nepoužité zábery, ktoré určite stoja za pozretie.

Parts a bonus. O parts asi veľa netreba, ak teda nepozeráte videá ešte na VHS. Bonus vám ponúka zábery zo zákulisia natáčania Kaleidoscope, strašné držky, čo sa počas jazdenia udiali, taktiež si máte možnosť zapnúť titulky, alebo pozrieť zaujímavú fotogalériu od Christiana Brecheisa. Hudba vo videu je výnimočná, tak ako skoro v každom Isenseven videu. Veľmi dobrý výber a určite si ju dajte do vašich walkmenov pri jazdení.

Suma sumárum: Isenseven sa podaril ďalší skvelý kúsok. Kaleidoscope je vydarený po vizuálnej, tak aj po jazdeckej stránke. Minimum temných záberov, množstvo jazdenia, zopár vtipných scénok. Komplexnosť jazdcov vo videu potvrdzujú zábery z pow pow, halfpipe, kickrov, railov či už mestských, alebo parkových. DVD stojí v Isenseven shope 19,90€, čo za taký kúsok nie je veľa. Určite sa oplatí si ho kúpiť. Je to pekná spomienka a skvelý darček. Odporúčame. A ja si to idem pustiť 4x.

Inak určite si pozrite web: Isenseven.tv

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!