Pondelok 19. Decembra 2011
Autor: Boardlife
Foto-video: Lackovci, Kristián
1 komentár

Jasná Jib Jam a oslava dňa snowboardingu

Konečne aj na Slovensko, prišla poriadna snehová nádielka. V piatok a sobotu sa z neba na zem spustilo niekoľko desiatok centimetrov snehu a zakrylo viacero zimných stredísk bielou perinkou. Nenechali sme si to ujsť ani my. Ešte k tomu na nedeľu 18.12.2011 pripadal svetový deň snowboardingu. Yeah!

Nedeľa ráno, LM City, Vilka. Okamžitá pohotovosť, budím Drótyho a o 8:10 odchádzame na horu. Neskoro! Pred nami sa tiahne kolóna mravcov, ktorý sa na letných pneu rozhodujú zastaviť v kopci a zákrute, aby sa pokochali. Fail. Nevadí, čaká nás Jasná a biela perinka. O 9:00 sa už ťaháme hore. Stretávame legendy ako Boky a Tino, ktorý na sedačke rozpovie jeho novú filozofiu života. Tešíme sa, niektoré časti Májovky sú nerozjazdené.

Ponárame sa do prvých oblúkov, sneh strieka cez pás. Mega pow pow 18.12.2011. Nebudem klamať, užili sme si to najviac. Dokonalé striekanie! Ešte pridávame ďalšiu jazdu a následne aj na zjazdovke. Tam to však nie je ideálne. Predsalen, snežilo krátko a málo. Po uspokojení z príjemného prvosezónneho freeride sa vydávame pobutrovať bielu a následne do miniparku pred HappyEndáčom. Tam sa totiž koná organizovaná oslava dňa snowboardingu.

Snowboardová Asociácia spolu s partnermi si pre vás pripravila menší príjemný contestík, na oslavu tohto dňa. Jasná Jib Jam začínal registráciou a niečo po 10:00 aj samotnou kvalifikáciou. nejednalo sa o megacontest, len príjemné jibovanie v malom, no jazditeľnom minisnowparku v Jasnej. Štyri prekážky rôznych obtiažností čakali na vyše 20 jazdcov. Pripravený bol soundsystém, speaker Hlina a niekoľko fotografov.

Na prekážkach ste mohli sledovať skvelých jiberov, nie len z Jasnej a to: Matej Dolník, Ľubo Káčerík, Kubo Brziak, Paťo Paulínyi, Peter Leder, Mišo Chovan, Štefan Haluška, Lukáš Droppa, Zoltán Strcuľa, Miroslav Genšor a ďalších. K nim sa pridali baby ako: Aďa Kováčová, Zuzka Medlová, Dominika Králiková, Martina Droppová. Príjemná partia.

Najprv sa odjazdila kvalifikácia z ktorej postupovalo do finále 10 najlepších chalanov a tri baby. Jazdil sa vyše 40 minútový jam na všetkých prekážkach. Počasie prialo, hudba hrala, Hlinovi taktiež išlo. Osviežiť ste sa mohli Monstrom a bielim tukovým pečivkom s príchuťou. Mňamky mňam. Už od začiatku sa profilovali top cca 5 jazdci, ktorí zabíjali megatriky. Na bedničke sa väčšinou rotuvalo a switchovalo a na zábradlí to boli skorej reverty, froňá a lipá. Bluntíky samozrejme nezaostávali.

Krátky obed, rozhodnutie o top 10 +3 a išlo sa na finále. Finále sa išlo formou jazdenia na jednotlivých prekážkach a to kink bedňa, dlhší rail a vr-rúra. Na každú prekážku mali jazdci 15 minút. Opisovať jednotlivé triky nemá význam, jazdil sa vysoký level. Nechýbali switche, hardways, 270 dnu, alebo von, jednoducho všetko, čo sa vo videách objavuje. Pomenej pressov, ale aj tie boli. Každý z jazdcov má svoj osobitý štýl jazdenia, triky ktoré ovláda.

Prize money, ktorých bolo dosť veľa a to vyše 400€ sa rozdeľovali do WSD pohára, ktorý dostal každý finálový jazdec. To, kto si koľko odniesol si necháme pre seba, aby im ich doma rodičia, alebo v krčme kamoši „nezdanili“. Podotknem len, že najviac trikov za cash vracal Maťo Dolník, Peťo Leder a Paťo Paulínyi. Z báb to bola Aďa Kováčová. 

Tak a k babám ešte jedna veta. Je super sledovať ich progres, už to nie je len šmyknutie sa po bedni, je to viac. Dokonalé froňo cez celú dva krát kinknutú bedňu od Dominiky Králikovej to potvrdzuje. Big up baby, že sa nebojíte prekážok v snowparku.

To by bol koniec nášho krásneho dňa snowboardingu. Užili sme si najviac. Pow pow, príjemná jibová akcia, na ktorej išlo o zábavu, nie o samotné peniaze, ktoré samozrejme potešia. Víťazmi sa stali všetci zúčastnení, ale aj ľudia, čo pomohli akciu zorganizovať. Vidíme sa samozrejme na kopci a horách. Lebo vaša oslava snowboardingu, môže byť každý deň. 

Hodnotenie:

Komentáre

1 komentár
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!

sabo
sabo poriadna snehová nádielka nebola posledne 3-4 zimy a pow pow sa jazdil uz v sototu a nielen na majovke;)
Pridané: 15:26 19.12.2011