Pondelok 06. Mája 2013
Autor: Patrik Paulínyi

0 komentárov

Jasná Spring Session 2013

V časoch keď som začínal jazdiť, Jasná bola Mekkou slovenského freestyle snowboardingu, kde sa pravidelne stretávali snowboardisti z celého Slovenska. Odvtedy sa však vybudovali nové parky a jazdcov v Jasnej pomaly ubúdalo. Posledné roky však máme najkvalitnejší jibbový park na Slovensku, no jazdcov stále málo. Minulý rok sme počas zimy s našou crew Follow us robili camp pre prevažne začínajúcich jazdcov a tak sme chceli v tejto tradícií pokračovať a znova niečo priniesť. Blížila sa jar a preto prišiel nápad spraviť spring session, kde by sme sa mohli stretnúť s kamošmi a zajazdiť si v dobrom parku.

Video by Peter Čaja.

Chceli sme však niečo nevšedné, chceli sme sa vyhnúť preteku, no spraviť niečo aby to bolo pre ľudí zaujímavé, a zároveň niečo, čo tu ešte nebolo. Nakoniec som vymyslel formát videoshootingu so zámerom aby z akcie vzniklo čo najviac videí. Chýba mi doba spred pár rokov, keď každá crew na Slovensku točila pravidelne svoje edity počas celej sezóny. Mladí potom vidia celý slovenský snowboarding len z pohľadu slovenského pohára, čo je najviac medializovaná forma snowboardingu u nás. Všetci chcú súťažiť a vytráca sa radosť z jazdenia, pomaly ale isto sa vytráca to čaro tohto športu. Mladí nevidia žiadne zábavné videá ako tomu bolo kedysi, všade sú len samé závody, všetci mladí začínajúci sa náhlia za víťazstvami a sponzoringom.

Videami som chcel nakopnúť slovenské crew aby začali tvoriť , aby bolo toho na slovenskej scéne viac a motivovalo to mladých aby začali jazdiť, pretože čím ďalej je ich menej... Môj zámer sa zapáčil Kvetovi Šlavkovi, tiež lokálnym shejperom, vďaka ktorým sa táto akcia mohla uskutočniť.

Video by Follow Us Snowboarding.

Na piatok sme boli dohodnutí osádzať prekážky aby sme pripravili poriadny shredový parčík. Prídeme hore kde nás privýtal asi 40cm čerstvého snehu a silný vietor pre ktorý neťahal Grandjet. Do parku sme sa dostali až o tretej, takže nám neostávalo veľa času do západu slnka. S Kvetom a Zolom sme začali osádzať bedničky a vytvárať malé zábavné prekážky pomedzi platfomy aby toho bolo čo najviac. Shejperi zatiaľ vyhrabovali prekážky spod snehu ako už xy-krát  počas tejto zimy. Zima bola pre niekoho ťažká no vďačná. :)

Zapadlo slnko a my sme v tme osádzali posledné prekážky a samy sme boli zvedavý ako to bude vyzerať ráno, kedže teraz sme si ledva videli pod nos.

Video by Čo Pele Crew.

Sobotu sme sa zobudili do vytúženého slnečného počasia, ktoré nám naozaj vyšlo geniálne, pretože celý týždeň snežilo a obklopovala nás hustá hmla. Utekáme hore, kde už jazdia prvý jazdci. V parku popri vleku bolo dokopy 13 prekážok pričom v jednej lajne sa dalo jazdiť 5 prekážok, ba aj viac kedže boli osadené tak aby sa dali medzi sebou kombinovať a poriadne sa zabávať.

Okolo obeda sa park naplnil ako po dlhé roky nie, konečne tu bolo celé Slovensko ako tomu bývalo keď som začínal jazdiť, čo ma naplnilo šťastím. Zajazdiť si prišli partie z Bratislavy, Nitry, Žiliny, Banskej Bystrice, Oravy, Ružomberka, Popradu, Spišskej Novej Vsi, Košíc, dokonca aj Čiech... Kuchárka od Medlov rozpálila gril na ktorom si každý mohol ohriať svoju klobásu ku ktorej dostal občerstvenie, ktoré nám poskytla Pivnica Pub.

Video by Kvetko.

Pojazdilo sa, pojedlo, popilo, poopalovalo, a poobede sa ocenili vecnými cenami od Burton snowboards najmladší a najsnaživejší jazdci, ako taká malá motivácia do budúcna. Taktiež takmer každý dostal aspoň malý darček.

O pol štvrtej sa vypol parkový vlek a tak sa rozbehla session na malom hornom raili, kde to najviac zabil Roman Röth. Niektorý ostali shrediť  až do večerných hodín odkiaľ sme sa presunuli do Pivnica pubu kde nás čakala afterka. Príjemným prekvapením bol príchod DJ Tonyho, napriek tomu, že sa mu nedalo prísť, a tak na nás vytiahol svoje gramce a zahral nám do tanca. Tancovalo sa do neskorého rána, po zemi, po stoloch, po hlavách a tak sme od tolkého tancovania boli taký unavení, že nám ani nevadilo, že celú nedeľu husto pršalo a museli sme ostať v posteliach.

Ďakujem všetkým, ktorí prišli. Verím, že sa Vám všetko páčilo a budúci rok sa stretneme znova v rovnako dobrej atmosfére ako bolo tento rok!

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!