Pondelok 12. Marca 2012
Autor: Mišo Csáder

0 komentárov

Jibbendales 2012 na Stuhlecku aj s Maťom Blaškom

V sobotu sa na Stuhlecku odjazdil 2hviezdičkový TTR event pod názvom Jibbendales 2012, kde bolo k videniu top jibbing v podaní top jibberov.

Na akciu bolo pozvaných a priamo do finále nasadených 11 jazdcov, medzi ktorými nechýbal ani Stuhleck snowpark reprezentujúci Martin Blaško. Ďalej to boli: Gller Flo, Swoboda Marc, Wagner Dominik, Zavodnik  Matic, Struber David, Scharmer Roli, Janda Rudi, Carp Marius, Takacs Balazs, Gschaider Simon. Konečný počet registrovaných sa zastavil na počte 24 a mohlo sa začať.

Pozrite si aj zaujímavé video. Fotky sú od Miša Csádera.

Jazdila sa celá spodná časť parku, čo znamenalo, že jazdci mali k dispozícií 24 jibbových prekážok rôzneho druhu. Zvlášť bola hodnotená vrchná a dolná časť, a zvlášť flow jazdy. Z kvalifikácie, ktorá sa išla formou troch jázd a najlepšia sa počítala, postúpilo 5 jazdcov do finále, kde sa pripojili k nasadeným jazdcom. Vo finále sa išli 4 jazdy a kvalita jazdenia postupne stúpala. Diváci, zhromaždení okolo soundsystemu, mohli vidieť veľmi technické jazdy hlavne v podaní Flo Gallera, Dominika Wagnera, Marca Swobodu takisto ako Martina Kratzera. Maťo Blaško mal dobré jazdy a určite mal skončiť lepšie. Na stairsete si Maťo dával  bs noseslide, fróňo na donkey, fs 270 do fróňa na wallride a funky veci na bedniach, čo judges videli na 11. miesto.

Posledné jazdy boli vyhrotené a chalani sa hecovali. Nakoniec celkom jednoznačné prvenstvo a 700€ si vyjazdil Flo Galler, ktorému v poslednej dobe ide karta. Na stairsete posielal switch fs blunt 270 out, fs 270 do frona 270 out, fs noseblunt 270 same way out na wallride, fs blunt 450 out a to všetko v mega štýle. Nebolo o čom.

Druhé miesto a 500€ bral Marc Swoboda s trikmi ako switch fróňo na stairsete, bs lipslide na donkey, bs rodeo z wallridu a ďalšie. 

Tretie miesto a tri kilečká bral lokál Martin Kratzer, ktorý svoju top jazdu odjazdil celú na switch, čo porota aj patrične ohodnotila. Na stairsete switch fróňo, na donkey switch fs tail 270 out, switch grind fs stalefish out na wallride, switch grind cab 540 out.

Špecifický štýl mal Matic Zavodnik zo Slovinska, ktorý dával rôzne graby do railov, z railov a bola zábava sledovať jeho funky jazdy. Matic skončil na 5. mieste hneď za Dominikom Wagnerom. 6.miesto išlo Davidovi Struberovi s mega úzkym stancom. Za ním Roli Scharmer, ktorému nešlo tak ako po iné dni, ale jeho super štýl sa nezaprie, tak isto ako sa nezaprie vlastnosť šoumena Rudiho Jandu, ktorý svojimi frontflipmi a backflipmi zábaval oecenstvo. Ale všetci jazdci zajazdili kvalitne a technicky aj napriek nepríjemnému nárazovému vetru, ktorý nás sprevádzal celý deň.

Finále dojazdené, odovzdávanie cien a vyhlasovanie. Každý zaslúžené pivká v sprievode príjemnej hudby a v podobnej atmosfére sa to nieslo ešte nejaký čas, kým sa to postupne rozpŕchlo a všetci spokojne domov.

Mišo Csáder 

1. GALLER FLORIAN (AUT)
2. SWOBODA MARC (AUT)
3. KRATZER MARTIN (AUT)
4. WAGNER DOMINIK (AUT)
5. ZAVODNIK MATIC (SLO)
6. STRUBER DAVID (AUT)
7. SCHARMER ROLAND (AUT)
8. TERZER KARL (AUT)

9. JANDA RUDI (AUT)
10. CARP MARIUS (AUT)
11. BLASKO MARTIN (SVK)
12. TAKACS BALAZC (HUN)
13. KRATZER BERNHARDT (AUT)
14. BAUEREGGER LUKAS (AUT)
15. GSCHAIDER SIMON (AUT)
16. OBERMEISSNER GEORG ( AUT)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!