Streda 18. Apríla 2012
Autor: Boardlife
Foto-video: Lulla, Kristián, Pome
0 komentárov

K2 Spring Sessions 2012 deň druhý

Piatkové slnečné onebesenie v snowparku ste si mohli pozrieť a prečítať v predchádzajúcom reporte. Čo sa dialo v piatok večer a hlavne v sobotu 14. apríla 2012, hlavný deň akcie K2 Spring Session si môžete prečítať teraz. Samozrejme fotky od Lully a Kristiána nebudú chýbať. Poďme na to.

Ako sme napísali, v piatok panovala super pohoda, menej jazdcov, slnečné počasie a top jazdenie. Trebalo sa však z kopca odpratať na ubytko. Aj tento rok bolo ubytovanie zabezpečené v penzióne Medvedica, asi 10 minút autom z kopca. Negatívne skúsenosti z minulého roka, kedy sa zničilo zariadenie penziónu sa tento rok opakovalo. Je veľmi ťažké nájsť nejaké vhodné a hlavne lacné ubytovanie pre účastníkov spring session. Niektorí si toho nevážia a omámení rôznymi látkami demolujú zariadenie ubytovania. Pinkymu sa podarilo zabezpečiť Medvedicu, za čo by sme mu mali byť vďační.

"DOPLNENÉ:" Bohužial sa opakovali výtržnosti a demolácia zariadenia z predchádzajúceho roka. Ogrcané izby, potrhané prádlo... zašpliechaný múr pri vchode, postrácané veci, punkoví osadníci na izbách, ktorých musela riešiť polícia a tak ďalej. Ľudia idú proti sebe. Budúci rok sa žiadne ubytovanie nebude vybavovať. Bude na jazdcoch, aby si poriešili vlastné a určite to nebude v takej cene, ako na Medvedici.

Cestou na ubytko ešte rýchle neskoré menučko v Plesnivci, ktoré stálo za. Vlastne nestálo za nič. Takže polohladní odchádzame smer potraviny, kde doplňujeme zásoby jediva a pitiva. Dátum nás neklame, je polovica apríla a tak slnko ostáva nad obzorom aj po sedemnástej hodine. V piatok sú Tatry celkom vyľudnené. Sem tam nejaký turista, zopár lyžiarov na Plese. Vyhovuje nám takýto klídeček na horách. Predsa len akcií sme tento rok absolvovali neúrekom.

Podvečer poupravovať fotky, aby ste mali čo najčerstvejšie informácie o priebehu spring session. Všetky väčšie a hlavne viacdňové akcie sa snažíme takto mediálne pokryť, keďže médium je tu od toho. Unavení otvárame vínko a prijímame pozvanie na vedľajšiu izbu. Pinky, Nana, Maťo Matys, my dvaja. Srandičky, vínko, hudba a pohoda po náročnom dni. Maťo samozrejme ulieva riadne poháre nápoja bielej farby a silnejšieho razenia. Čudujem sa, že mu sponzor nenabalil aspoň 10 litrov, hneď by bola väčšia zábava. Večer plynie a my odchádzame spať, aby sme boli ready na hlavný deň spring session, sobotu. O tom, že Pinky a Maťo odchádzajú na žúrku do Plesnivca, písať nebudeme :)

Predpovede na sobotu neboli priaznivé. SHMU, Aladin, tarotove karty, káva na dne šálky a ani bezhlavý jazdec neveštili nič dobré. Našťastie máme pri sebe indiánsky lapač zlého počasia, po dva kusy zajačích labiek a ďalšie talizmany pre šťastie a tak sa dážď hlásený počas dňa presúva na úplny záver. Mraky a temno však ostáva. Sme zvedaví, čo nižšia teplota urobí so snehom a celým snowparkom. Včera, tesne po ukončení jazdenia shaperi na čele s Pinkym upravili snowpark na ďalšie používanie. Teplo rozbilo nájazdy a dopady na nepoznanie. Šťastie, že jazdcov bolo v piatok pomenej.

Sobotňajšia oficiálna akcia sa líšila od prechádzajúceho dňa ešte v zopár dôležitých veciach. A to: Na kopec prišiel púšťač hudby, ktorý počas dňa vypekal pecky, až kým si nespiekol repárky a bolo po hudbe. Nevadí, mne občas vyhovuje ticho na horách, šum stromov, povievanie vetríka a záležitosti mäkšieho razenia. Keďže sa repárky opustili, Pinky musel speakovať cez megafón. Ten bol dáky z Lidlu, takže ho nebolo moc počuť. Inak pán Pinky cez sobotu toho veľa nenajazdil. Speakoval, upravoval, organizoval a riešil. Však organizátor. V dolnej časti sa nachádzal gril, K2 stánok s technikou, drevené stoličky. Komu sa nechcelo jazdiť, mohol sa zložiť a čumákovať na riderov v parku.

Pokiaľ ste chceli jazdiť, museli ste sa registrovať. Za mierny poplatok ste dostali lístok na vlek, teda na pomu, možnosť zajesť si grilovanej klobásky a taktiež sa zúčastniť afterparty v Plesnivci. Všetko tak ako má byť. Registrovaná bola skoro stovka riderov z celého Slovenska, ale aj niekoľko zahraničných boys & girls. A práve baby prekvapili. Registrovalo sa ich neúrekom a dokonca aj jazdili. Hlavne bedničkové prekážky, ale nezľakli sa ani railov a skoku. Nebudem ich menovať, lebo viaceré poznám len podľa prilby a nie mena. Každá, ktorá tam bola vie o sebe, takže big up baby.

Jazdcov a jazdkýň sa v sobotu zišlo naozaj neúrekom. Aj to je potvrdením, že koncosezónna akcia na Štrbskom Plese je veľmi obľúbená. V tom čase na Slovensku nefunguje žiadny snowpark, čiže sa skoro celá snb scéna zhrkne na jednom mieste. Chýbalo zopár zranených jazdcov a aj Maťo Dolník, ktorý dal prednosť spring session vo Vrátnej. Zákulisné informácie vravia, že potreboval vyhrať dosku. Či je to pravda nevieme, ale je to v podstate jedno. Na Štrbskom sa hlavne jazdilo do pohody. K dispozícii boli rovnaké prekážky ako v predchádzajúci deň. Park ošejpovaný a všetko pripravené.

Počas dňa prebehlo niekoľko malých sessions. Na skoku, street raili a double kink jakli na konci snowparku. Na prvej skokovej session si najviac užili oldschooleri zo starej školy. Padali rôzne variácie doublegrabov, smiešnych prieťahov a všeličoho, čo sa bežne na súťažiach nevidí. Využívaný bol aj menší, ale aj väčší skok. Dokonca sa pridali aj lyžiari. Z predchádzajúceho dňa mi najviac utkvel trik od Vila Toma. Air na koniec table a z neho frišký forntfilp. Nevídané, neskutočné a zaváňajúce ACL-kom. Ale šak lyžiar. :) 

Ďalšia session prebehla na street raili, ktorý brúsili naši poprední jiberi. Tu bolo jazdcov asi najviac. Krútilo sa, bluntovalo, hardwayovalo a dokonca padol aj nejaký ten one foot. Menovať? Nieeee. Kto bol vie. Táto session bola asi najdlhšou, keďže sa riders hecovali navzájom a triky chceli mať odídené skoro na úplnú čistotku. Jib sa fotí veľmi ťažko, keďže za krátky čas vymení jazdec niekoľko erotických polôh. Všetko podstatné by ste mohli zočiť na Pipovom pripravovanom videu.

Následne sa prešlo na double kink jakel, kde sa strhla ďalšia onebesená jibovascia session. Vychytane ju nevychytal najviac Laci Kobulský, keď zlomil svoju dosku. Objavilo sa pár transferov do rôznych boardslides, dvojotočky a ďalšie cirkusové kúsky. A tak ďalej. Už vás asi unavuje čítať, čo? Čítate si to vôbec? Halóo!! Ty tam..  Ok, takže je čas skončiť. Jazdilo sa dlho predlho a dokonca začalo aj pršať. Lialo stále silnejšie a silnejšie. Vyhodnotenie najlepších sessions riders prebehlo za začínajúcej guľovačky. Gule lietali sem a tam, najviac dostával Pinky. Kto si odniesol ceny za najlepšie jazdenie počas dňa si prečítajte v našej správe. Prichádzame na záver. Ešte nie, najprv spoločné foto. „Hovnó“, cvak.

Poďakovanie patrí organizačnému teamu, shaperom, ich vodcovi, sponzorom, kamarátom, jazdcom, očumovačom, stredisku, nám, vám a všetkým, čo ste na K2 Spring Session 2012 boli. Aj pre vás to robíme, tak snáď sa vám park páčil, dobre ste si pojazdili. Vidíme sa budúci rok. Do opustenia kamaráti... Ešte si pozrite ďalší náklad fotiek od dvoch autorov. A keď si ich budete fotiť mobilom z obrazovky a následne dávať na fakbúk, nezabudnite napísať, z akého monitoru ste to fotili. Dík, čau.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!