Nedeľa 08. Mája 2011
Autor: Miloš

0 komentárov

Kalendár slovenských skateboardových pretekov na rok 2011

Boardlife.sk vám ako prvý prináša čerstvé info o najdôležitejších závodoch na Slovensku. Tradične je najväčším podujatím Slovenský Skateboardový Pohár – Bánovce nad Bebravou, Spišská Nová Ves, Žilina, Liptovský Mikuláš, Zvolen, finále v Košiciach a snáď aj závod v Martine. Okrem toho prebehne aj nová sériu Hoity-Toity skate cup, otvorenie skateparku v Skalici a sezónu začíname Majstrovstvami Bratislavy a skate conestom v Kriváni. Sleduj podrobnosti!

7.5. Majstrovstvá Bratislavy – Ružinov

Majstrovstvá sa pôjdu nestresovou jamou formou. Presnejšie informácie o forme majstrovstiev sa dozviete na mieste, pretože všetko závisí od počtu prihlásených jazdcov, čo sto percentne platí aj pre Game of S.K.A.T.E., o ktorom sa tiež rozhodne na mieste. Rozhodcom bude Štefan Kurilla a Peter Mercell, za mikrofónom bude stáť Erik Cvopa, ktorý bude promptne sprevádzať celé majstrovstvá. Na záver len prezradím, že do skateparku sa privezú nové prekážky, ktoré budú dotvárať kreatívnu nádielku skateparku. Určite sa tak môžeme tešiť na skateboarding NA HRANICI, ako je už v Bratislave zvykom. Viac informácií v našich dvoch správach. A v tejto správe si môžete pozrieť výsledky.

7.5. Kriváň skate contest

Kriváň nie je mesto ale dedina asi 30 km od Zvolena smerom na východ. V miestnom skateparku neďaleko železničnej stanice sa pôjde tretí ročník lokálnych závodov, sleduj report z minulého ročníka

21.5. Otvorenie skateparku Skalica

Ohladne otvorenia skateparku v Skalici vás budeme v príbehu najbližších dní informovať u nás, na Boardlife.sk. Zatiaľ si môžete pozrieť Spot Check s Peťom Molecom a ďalšími a aj ako vyzerá celý skatepark

28.5. Street Session Dolný Kubín  Informácie o tejto akcii nájdete v našich správach, ale stručne. Nebude sa jednať len o čisto skateboardovú. Takže 28.5. sa pred Domom kultúry v Čadci odjazdí Street Sesh DK. Akcia je určená skateboardistom a bikerom. Akcia sa začína o 10:00 a o 13:00 sa odjadzdí G.O.S. Prekážky: niekoľko boxov, raily, funbox, vlna. Vyhodnotenie prebehne o 17. hod. Potom už len chilling a afterparty.

11.6. Street rules skateboard contest Košice

Nultý ročník je za nami a všetci ste pozvaní na ďalší ročník. Street rules je osobitým kontestom - konceptom je ulica a to, čo ponuka, čomu budú zodpovedať aj ďalšie prekážky z design dielne Foomo. Support locals, support your sk8 conditions !!! SK8 or DIE !!! Luxusný povrch, streetove prekážky a jazdenie pri hudbe za každého počasia = 100% fun. Čoskoro asi ďalšie info u nás.

21.6. GO Skateboarding Day

Tohto roku vychádza celosvetový Go Skateboarding Day na utorok, takže ber skejt a choď jazdiť kde sa to bude dať! Web akcie.

25.6. SSP Bánovce Nad Bebravou

Slovenský skateboardový pohár začína v Bánovciach Nad Bebravou neďaleko Trenčína. Jeden zo závodov najprestížnejšej série sa v miestnom parku pôjde už druhý krát. Okrem toho majú lokáli na tento rok prichystané pokračovanie lokálneho závodu Skaterix.

2.7. SSP Spišská Nová Ves – KZN Cup

Skatepark v Spišskej Novej Vsi prejde tohto roku komplexnou rekonštrukciou. Za peniaze z radnice a O2 sa v prvom rade vymení povrch skateparku, ďalej sa postavia nové prekážky, dokončí sa bazén a upraví sa okolie – tu. Sledujte vizualizácie a príďte pomôcť! SSP bude súčasťou trojdňového skejtového kempu, info už čoskoro – nepôjde ale o kemp pre mladé talenty...Do It Yourself Bitch!

20.8. Hoity-Toity skate cup Žilina - Nový žilinský skatepark hostí finále HT skate cupu a je zároveň jedným z kôl Slovenského Skateboardového Pohára, sleduj skatepark v našej správe a neváhaj navštíviť prvý závod v novom parku.

27.8. SSP Liptovský Mikuláš – Spectrum Cup
- Závod s najdlhšou históriou na Slovensku sa ide samozrejme aj tento rok. Minulé ročníky: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001

3.9. SSP Zvolen – Chavala Cup

Skatepark vo Zvolene hostil finále prvého ročníka Slovenského Skateboardového Pohára, no odvtedy sa v ňom SSP nešlo – hlavne preto, že miestny skateshop a distribúcia prestala podporovať skateboarding. Minulého roku lokáli opravili celý skatepark za podpory O2, takže nič nebráni tomu, aby bol Chavala Cup zase súčasťou SSP. Tešíme sa!

24.9. SSP Košice – finále

Najlepší slovenský skatepark už tradične hostí finále Slovenského Skateboardového Pohára. Vrchol sezóny v najväčšom východoslovenskom meste. Najlepší slovenský skatepark už tradične hostí finále Slovenského Skateboardového Pohára. Vrchol sezóny v najväčšom východoslovenskom meste.

23.7. SSP v Martine - tento termín a či sa pretek zaráta do pohára, je ešte v jednaní. 

Hoity-Toity skate cup 2.7. v Novej Bystrici. Ak sa s organizátormi dohodneme, tak prinesieme ďalšie info.  
 

Ale, keďže sme na Slovensku, tak sa to všetko môže zmeniť....


Najzaujímavejšie skateboardové akcie vo svete:

8.5. Street League 2011 Seattle (USA)
20.5. - 22.5. The CLASH 2011 Skatehalle Berlin (GER)
4.6. - 5.6. Maloof NY (USA)
12.6. Street League 2011 Kansas City (USA)
23.6. - 25.6. Copenhagen PRO (DEN)
1.7. - 3.7. Rome World Cup (ITA)
1.7. - 3.7. AmsterDamn AM (HOL)
15. - 17.7. Mystic skate cup (CZE)
17.7. Street League 2011 Arizona (USA)
4.8. - 7.8. Maloof California (USA)

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!